Sriubos

Sostinės keksas – kai norisi tikrai pavykstančio deserto

Sostinės keksas – kai norisi tikrai pavykstančio deserto

Paprastas, skanus ir daug žinių nereikalaujantis Sostinės keksas. Kai norisi greito ir garantuotai pavyksiančio deserto.

Pertrinta baravykų sriuba su pelėsiniu sūriu

Pertrinta baravykų sriuba su pelėsiniu sūriu

Grybų sezonas. Ta proga rūtuliuko virtuvėj kvepėjo grybais. Prisipažinsiu – nekokia iš manęs grybautoja. “Grybai slepias nuo manęs”, sakydavau. O gal aš nuo jų. Kaip bebūtų, šį rudenį iš močiutės kaimo grįžau ne tuščiom. Miške pavyko rasti daug gražių grybukų, o močiutė nepagailėjo kitų rudeninių gėrybių. Smagu. Pirmąkart viriausi tokią sriubytę iš pievagrybių. Radus šį […]

Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba

Rudeninė, šiltos spalvos ir skonio, trinta moliūgų sriuba pakelia nuotaiką… 😉 Ją išvirsime iš tokių produktų (kiekiai nedideli, maždaug 2-3 asmenims užtektų): mažo moliūgo (apie 2 kg) 0,25 l vištienos sultinio 1 didelės morkos didelio svogūno česnako skiltelės žiupsnelio malto muskato 0,5 a.š. malto imbiero miltelių arba šiek tiek mažiau šviežio tarkuoto imbiero druskos ir juodųjų pipirų […]

Tiršta pievagrybių sriuba

Tiršta pievagrybių sriuba

Patiekalai iš grybų nėra mano mėgstamiausi. Bet kai dovanų atveža didelį maišą pievagrybių, nėra kur trauktis. Tiesa, tokia grybų sriuba man visai skani. Galvojau vėl panašią išsivirti. Keliose vietose radau pievagrybių sriubą, kurioje naudojamos sriubos iš pakelių. “Įdomus variantas”, pagalvojau. Ir pabandžiau. Nesitikėjau, bet nustebino. Pasijutau kaip kaime pas močiutę, kuomet prisigrybavę į valias troškinam […]

Moliūgų tyrė su obuoliais

Moliūgų tyrė su obuoliais

Dėkui Evai už kvapnų, gardų moliūgą tiesiai iš daržo! Tiek visko iš jo buvo pagaminta: užteko sriubai, pyragui, keksiukams ir šiai moliūgienei (čia kaip obuolienė :)). Pačios tyrės-uogienės idėja šmėkštelėjo čia. Pakeičiau šį tą ir išviriau truputį kitokią moliūgų tyrę su obuoliais, kuri bus naudojama kepant pyragus ar blynus. Moliūgų tyrei su obuoliais reikės: 1 kg moliūgų tyrės 1 […]

Kepto moliūgo kreminė sriuba su kokoso pienu

Kepto moliūgo kreminė sriuba su kokoso pienu

Reikės: 1/3   moliūgo 1 l sultinio 4 bulvių 150-200 ml kokoso pieno druskos pipirų  pakepintų moliūgo sėklų šlakelis pesto padažo aliejaus kepimo indui patepti Moliūgą supjaustome, kepimo indą patepame aliejumi, dedame moliūgą, pabarstome druska ir pipirais. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, kol moliūgas suminkštės. Užverdame paruoštą sultinį, dedame kubeliais pjaustytas bulves, jeigu reikia įberiame šiek tiek […]

Pikantiška raudonųjų lęšių sriuba

Pikantiška raudonųjų lęšių sriuba

Kol žiemužė vis dar rodo savo nagučius, verdame jaukią sriubą, kad iš vidaus sušildytų… Va štai tokią raudonųjų lęšių sriubą. Nesunkiai pagaminama, tik reikės kelių ne visai kasdieniškų produktų, pvz., raudonosios kario pastos ir kokosų pieno, kurie sriubai suteiks gardaus pikantiškumo. Darbo nedaug, o rezultatas – puikus. Turbūt viena skaniausių sriubų, kokias teko ragauti. Tiesiog puiki. Raudonųjų lęšių sriubai reikės: 1 […]

Mūsų mėgstamiausia čili sriuba

Mūsų mėgstamiausia čili sriuba

Taigi 🙂 ne kartą bandyta, bet pagaliau pavyko taip, kaip norėjosi. Valio 🙂 Ingredientai: 500g maltos jautienos 100g svogūno 620g šviežių pomidorų (galima naudoti konservuotus) 270g paprikų pora čili pipiriukų [pagal norimą aštrumo kiekį – galima daugiau ar mažiau] 15g česnako [2 skiltelės. nemažos] 400g konservuotų pupelių [naudoju konservuotas pomidorų padaže] šaukštelio druskos, maltų saldžiųjų […]

Bulvių ir Savojos kopūsto sriuba su kumpiu

Bulvių ir Savojos kopūsto sriuba su kumpiu

Rudeninis derlius viename sriubos puode – bulvių ir Savojos kopūsto sriuba su nepakeičiamu pikantišku priedu – skrudinto kumpio pabarstukais. Vos vos koregavau sudėtį. Šiai sriubai reikės: 1 svogūno 1 morkos 2 saliero stiebų 2 skiltelių česnako 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus 600 g miltingų bulvių 1 litro vištienos arba daržovių sultinio plonų kumpio griežinėlių ≈ 200 g Savojos […]

Trinta raudonųjų lęšių ir moliūgo sriuba

Trinta raudonųjų lęšių ir moliūgo sriuba

Prisiskaičius apie raudonųjų lęšių privalumus, nusprendžiau išbandyti, kas tai per daiktas. Čia – pirmas toks bandymas. Kadangi nesu valgius nei moliūgų, nei lęšių sriubos, po pirmo šaukšto pagalvojau: kaip įdomu. Bet vėliau supratau, kad “įdomu” nereiškia “neskanu”. Man asmeniškai atrodo, kad sriuba gavos kiek per skysta, bet čia viskas dėl to, kad nepagailėjau vandens. Ko […]