Pirštus apsilaižysi: gardus ir paprastas obuolių pyragas

Pirštus apsilaižysi: gardus ir paprastas obuolių pyragas

Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt

Rudenėlis ir obuoliai – neatsiejamas duetas. Todėl būtų keista, jei ant mūsų vaišių stalo nebūtų obuolių pyrago. Šį kart neįprastas, gardus pyragas, kurį išties nesunku pagaminti.

Reikės:

Pyrago tešlos lakštas (pagal mėgstamą receptą arba tiesiog įsigyti šaldytos mielinės tešlos),
2-3 nulupti ir skiltelėmis supjaustyti obuoliai,
2-3 šaukštai cukraus,
žiupsnelio skaldytų riešutų arba smulkintų irisinio saldainiukų,
2 šaukštai sviesto,
1/4 stiklinės pieno,
žiupsnelio cukraus.

Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus
Į kepimo skardą įklok kepimo popieriaus.
Išdėliok obuolius ant tešlos, palik kraštelius užlenkimui.

obuoliu-pyragas2

obuoliu-pyragas3Ant išdėliotų obuolių užpilk medaus, tuomet pabarstyti riešutų ir mažais kubeliais supjaustytą sviestą.

obuoliu-pyragas4

obuoliu-pyragas5Tuomet užlankstyk kampus.

obuoliu-pyragas7Su teptuku ištepk užlenktus kraštus pienu ir apibarstyk cukrumi.

obuoliu-pyragas8

Kepk orkaitėje 35-40 minučių, kol apskrus iki aukso spalvos.

obuoliu-pyragas9Ir viskas :) Skanaus!

obuoliu--