Tortai ir pyragai

Morkų pyragas su riešutų sviesto kremu

Morkų pyragas su riešutų sviesto kremu

Jei moliūgai saldžiuose kepiniuose jau buvo pagerbti, atėjo laikas ir morkoms. Šis morkų pyragas išsiskiria savo kremu ir žemės riešutų skoniu – tiek pyrage, tiek kremo “kepurėlėje”. Jei jums, kaip ir man, tai yra privalumas, bandykite ir nenusivilsite. Pastabos: Originaliame recepte nurodyta naudoti pistacijų riešutus, aš jų neturėjau, todėl pakeičiau į graikiškus. Nors kiekių nekeičiau, […]

Manų kruopų pyragas su varške

Manų kruopų pyragas su varške

Labai naminis, sakyčiau kaimiškas, saldus ir laabai sotus. Puikiai atstotų įprastą varškės apkepą vakarienei… ? Nedidelei skardelei reikia: 170 g miltų 100 g manų kruopų puspilnė stiklinė grietinės (galima keisti kefyru) 120 g cukraus 60 g sviesto 2 kiaušiniai poros saujelių razinų 200 g varškės 1 a.š. sodos Sulaistymui: 300 ml pieno, kuriame reikai ištirpinti […]

Amerikietiškas morkų pyragas

Amerikietiškas morkų pyragas

Kai kepamo pyrago kvapas pasklido po namus pajaučiau tokį gerą jausmą viduje, džiaugsmą, kaip per šv. Kalėdas, o tuo pačiu ir nostalgiją… Nuo to karto, kai pirmą sykį paragavau šio Amerikietiško Stebuklo, jau praėjo beveik 4 mėnesiai. Laikas bėga siaubingai greitai. Atrodo pamiršau viską, kas už Atlanto atrodė sunku… Prisiminimuose liko tik patys geriausi įspūdžiai, […]

Saldžių bulvių keksas

Saldžių bulvių keksas

Moliūgai, morkos – jau tapo įprasta saldžių kepinių dalis. Saldžiosios bulvės mano pyraguose atsidūrė pirmą kartą. Bet tikrai žinau, kad ne paskutinį. Visų pirma dėl to, kad saldžių bulvių tyrę pasiruošti kur kas lengviau nei moliūgų, visų antra – skonis man labai patiko. Išbandykite ir nustebinkite save bei savo artimuosius. Pastabos: Keksą galima daryti ir […]

Dviejų šokoladų tortas

Dviejų šokoladų tortas

Šiandien aplankė kūrybinis įkvėpimas. Kitaip sakant – per daug laisvo laiko. Labai norėjau puraus puraus biskvito ir saldaus pertepimo torto. Žvalgiausi po įvairiausius receptus, bet neturėjau tai to, tai ano, todėl sugalvojau suktis su tuo, ką turiu virtuvėje. Prisiminiau, kaip man patiko šių keksiukų kremas, sumečiau, kad su baltu šokoladu turėtų būti irgi skanu. Taip pat […]

Morkų pyragas-tortas

Morkų pyragas-tortas

Tikrai labai skanus, nesudėtingai paruošiamas – vertas dėmesio. Išeina laaaabai didelis. Reikia: 1 1/2 p. aliejaus 1 p. paprasto cukraus 1 p. rudo cukraus 6 kiaušinių 1 š. vanilinio cukraus 3 1/4 p. miltų 2 a.š. nugesintos sodos 2 a.š. druskos 1 a.š. kepimo miltelių 1 š. cinamono 1/2 a.š. tarkuoto muskato riešuto žiupsnio gvazdikėlių […]

Sūrio pyragas su avietėmis

Sūrio pyragas su avietėmis

Sūrio pyragai visada yra arti tobulumo, šis – dar arčiau. Nes avietės, citrinų nata ir balto šokolado kulminacija pranoksta visus iki šiol buvusius sūrio pyragus. Be to, sūrio pyragai gerai yra tuo, kad viską sumetei, sumakalavai ir pastatei kepti. Jokio kočiojimo, kildinimo, minkymo, maigymo, pertepimo, pjaustymo ir kitų n dalykų, kurie kartais net ir didžiausias […]

Galetė su kremu, persikais ir avietėmis

Galetė su kremu, persikais ir avietėmis

Tai vienas iš tų receptų, kuriuos koregavau pagal tai, ką turėjau. Nes originaliame variante buvo „Galete su kremu ir tamsiomis uogomis“. Aš tamsių uogų neturėjau, o ir turguje neradau. Gal jau baigėsi gervuogių sezonas, o aš jo taip ir nepastebėjau… Bet užtat parduotuvėse prasidėjo prastų persikų sezonas. Kadangi tokių turėjau ne vieną, juos ir sunaudojau. […]

Rafaelinis tortas

Rafaelinis tortas

Be galo, be krašto skanus tortas! Tortui reikia: Biskvitui: 5 kiaušiniai 230 g cukraus 65 g aliejaus 1 a.š. migdolų esencijos 230 g miltų 20 g kepimo miltelių Kiaušinius labai gerai išplakti su cukrumi ir migdolų esencija. Plakti kokias 5 min, kol masė padidės 3 kartus.    Tuomet silpna srovele supilti aliejų, paplakti dar. Pamažu […]

Vyniotinis su Nutella ir riešutais

Vyniotinis su Nutella ir riešutais

Kalbant apie vyniotinį, vieną kartą užsimojusi jį kepti nusvilau ir žadėjau – daugiau niekada! Bet atėjo diena, kai pamiršau, kaip baisiai jis tada man sutrūkinėjo, sulūžo ir buvo išmestas tiesiai į šiukšliadėžę. Kai Saulėtoje virtuvėje radau šį receptą išsisaugojau jį geresniems laikams. O geriausias laikas, pasirodo, yra tuomet, kai gamini su meile. Šis vyniotinis pavyko […]