Tortai ir pyragai

Citrininis pyragas su avietėmis

(12 porcijų) 1 pakelis citrininio želė (4 porcijos) 0,5 puodelio verdančio vandens 0,3 puodelio citrinų sulčių koncentrato 350 g sutirštinto lieso pieno 2 puodeliai biskvito gabaliukų 2 puodeliai aviečių (Avietės) 1 šaukštas cukraus 1. Patepkite 20 cm apvalios formos dugną aliejumi; atidėkite. 2. Dideliame inde verdančiame vandenyje ištirpinkite želė. Supilkite sulčių koncentratą ir sutirštintą liesą […]

Slyvos šokolade

Sviestas, 50 gramų Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas Kakava, 2 šaukštai Migdolai, pjaustyti, 2 saujos Slyvos, mirkytos rome, pjaustytos, 2 saujos Sviestą išsukti su cukrumi iki vientisos masės, įdėti trynį, kakavos. Viską išmaišius sudėti migdolus ir slyvas.Gerai išmaišius susukti dešros formą maistinėje plėvelėje ir įdėti į šaldytuvą 2 val (geriausiai per naktį). Išėmus apibarstyti cukraus pudra […]

Obuoliai pusiau sluoksniuotoje tešloje

8-10 obuolių (gražių, vienodo dydžio ), 250g miltų, 250g sviesto ar margarino, 10g romo, 0,15l vandens, truputis druskos, 100g riešutų, 100g miltinio cukraus. Miltus berti ant lentos, dėti nedideliais gabalėliais riebalus ie peiliu kapoti, kol mažiausia riebalų dalelė bus aplipus miltais. Pilti pasūdytą vandenį ir greit šaltomis rankomis užminkyti tešlą. Palikti šaltai 1-2 val. (šią […]

Šachmatinės bandelės

Jums reikės : 1/2 kg miltų, pakelio džiovintų mielių, 1/2 plytelės pieniško šokolado, 1/2 stiklinės cukraus, 1/2 stiklinės grietinės, kiaušinio, druskos, 1/2 pakelio margarino, 3 šaukštų kakavos, 5 šaukštų pieno, šaukšto cukraus pudros, riebalų formai patepti. Šokoladą sutarkuokite.Miltus sumaišykite su mielėmis, cukrumi ir žiupsneliu druskos.Įdėkite minkštą margariną ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. […]

Braškių pyragas

Jums reikės: Tešlai: 200g miltų, 140g šalto sviesto, 70g cukraus, 1 trynio, džiovintų žirnių ar pupelių. Įdarui: 1/4l pieno, 2 šaukštų grietininio pudingo miltelių (20g), 60g cukraus, pakelio vanilinio cukraus, 250g plaktos grietinėlės, 3 trynių, 500g braškių uždėti ant viršaus. Tešlai: sumaišyti ir suminkyti miltus, sviestą, cukrų ir trynį, uždengus palikti pastovėti šaltai bent 30 […]

Biskvito receptas vaisiniam pyragui

3 kiausiniai 2-3 valgomieji saukstai vandens 125g cukraus 1 pakelis vanilinio cukraus 100g miltu 1 pakelis vanilinio pudingo 2 arbatiniai sauksteliai kepimo milteliu Kiausinio baltymus gerai isplakti, po truputi sudedant ir vandeni, veliau cukru ir galiausiai kiausinio trynius. Plakti kokia 10 min. Sumaisyti miltus, pudinga ir kepimo miltelius kartu ir pamazu supilti i kiausiniu ir […]

Varškėčiai su razinomis ir džiūvėsiais

240 g varškės, 80 g džiūvėsių, 30 g razinų, 40 ml pieno, kiaušinis, 20 g cukraus, 30 g margarino, 60 g grietinės. Varškę išmaišyti su piene išmaišytais džiūvėsiais, razinomis ir sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinį, suberti cukrų. Iš masės suformuoti dešreles, pavolioti jas trupinėliuose ir apkepinti. Tiekti su grietine.

Aguonų tortas

1 stiklinė aguonų, 1 stiklinė cukraus, 8 kiaušiniai, pusė stiklinės maltų migdolų, 2 šaukštai džiūvesėlių, 1 šaukštas bulvių krakmolo, 1 šaukštas sviesto, pusė šaukštelio cinamono. Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu, nusausinti ir sumalti. Trynius ir cukrų ištrinti iki baltumo. Sudėti paruoštas aguonas, migdolus, cinamoną ir išmaišyti. Baltos duonos džiūvesėlius sumaišyti su pašildytu sviestu. Išplakti baltymus ir […]

Riešutiniai pyragėliai su medumi ir džiuvesėliais

250 g džiuvesėlių, 300 g graikinių riešutų, po 150 g medaus ir cukraus, 150 ml pieno, 20 g apelsinų arba citrinų žievelių, 5 g vanilės, 30 g kakavos. Smulkintus riešutus išmaišyti su medumi, supilti pasaldintą rūgštų pieną, suberti džiūvėsius, žieveles, prieskonius ir gerai išmaišyti. Iš masės padaryti padaryti nedidelius rutulėlius, pavolioti juos kakavoje ir cukruje […]

Rageliai su marcipanais

Jums reikės : 1/2 kg miltų, druskos, kiaušinių, pakelio sausų mielių, stiklinės miltų, 50 g margarino, pakelio sviesto, 6 šaukštų cukraus, 100 g marcipanų masės, 1/2 apelsino sulčių, 1/2 stiklinės cukraus pudros, 4 šaukštų migdolų drožlių, riebalų formai ištepti. Iš miltų , mielių, kiaušinių, pieno, minkšto margarino, 3 šaukštų cukraus ir žiupsnelio druskos užminkykite tešlą.Palikite, […]