Tortai ir pyragai

MIGDOLINIS TORTAS SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS

Tešlai: 5 kiaušinių tryniai 5 šaukštai šilto vandens 175 g cukraus 5 kiaušinių baltymai žiupsnelis druskos 150 g miltų 2 šaukšteliai kepimo miltelių 100 g maltų graikinių riešutų sviesto ar margarino formai ištepti miltai pabarstymui įdarui ir papuošimui: 175 g cukraus 17 graikinių riešutų puselių 150 – 200 g smulkiai sukapotų graikinių riešutu 1 l […]

Tortas su aguonomis

Jums reikės: 300g miltų, 3 kiaušinių, 150g sviesto, 200g cukraus, druskos, 800g obuolių, 150g maltų aguonų, 100ml raudonojo vyno, citrinos sulčių, 2 šaukštų abrikosų džemo, 400ml grietinės (30%) pistacijų, obuolių ir melisos papuošimui. Miltus suberkite į dubenėlį, sudėkite sviestą, 80g cukraus, žiupsnelį druskos ir 2 trynius. Užmaišykite tešlą ir 30 min. įdėkite į šaldytuvą. Obuolius […]

TORTAS "MARIOLA"

7 kiaušiniai 14 šaukštų cukraus 250 g margarino 9 šaukštai želatinos 3 šaukštai kakavos 1 pakelis citrinų želė apelsinų skiltelės Pruošti 3 stiklines. Į kiekvieną įpilti po 3 šaukštelius žalatinos, ištirpdyti trupučiu šalto vandens ir iki pusės stiklinės pripilti verdančio vandens. Ištirpdyti margariną ir lygiomis dalimis supilti į stiklines, atšaldyti. 7 trynius ištrinti su 7 […]

Bananų duona

0,5 stiklinės margarino, 3/4 stiklinė cukraus, 2 kiaušiniai, 3/4 stiklinės trintų gerai prinokusių bananų, vanilės, 1,25 stiklinės sijotų miltų, 3/4 arbatinio šaukštelio sodos, žiūpsnelis druskos, (galima įdėti 0,5 stilinės kapotų riešutų). Margarinas išsukamas su sviestu iki purumo. Viską nuolat maišant, po vieną sudedami kiaušiniai. Bananai sumaišomi su vanile. Į bananų masę sudedami sumaišyti sausi produktai. […]

Rabarborų pyragas su migdolais

Jums reikės: 300g minkšto sviesto, 300g cukraus, 4 kiaušinių, 150g maltų migdolų, 250g miltų, 2 šaukštelių kepimo miltelių, 1kg rabarbarų, 1 šaukšto cukraus, 3 šaukštų braškių uogienės. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Išsukti sviestą su cukrumi, po vieną pridedant kiaušinius. Sumaišyti migdolus, miltus ir kepimo miltelius ir supilti į kremą. Kvadratinę arba torto formą (skersmuo […]

Nekeptas braškių tortas

Po 1 kg biskvito ir braškių, 0.5 kg sviesto, 2 kiaušiniai, šaukštas miltų, litras pieno, 0.5 stiklinės cukraus, vanilinio cukraus. Biskvitą supjaustyti dvigubai didesniais nei gabalinis cukrus gabaliukais.Pieną (paliekant vieną stiklinę) supilti į indą ir kaitinti iki užvirimo.Kiaušinius gerai išplakti, suberti miltus, supilti likusį pieną, išmaišyti.Gautą masę, nuolat pamaišant, pilti maža srovele į verdantį pieną.Kai […]

Kalėdų žvaigždė

Jums reikės: 2 pakelių biskvitinių sausainių, 3/4 l plaktos riebios grietinėlės, 2 šaukštų želatinos, 1 pakelio vaisių želatinos, arbatos esencijos su cukrumi ir 2 šaukštų aromatingo alkoholio, cukrintų vaisių, valgomų puošmenų tortui. Sausainius vieną prie kito prispaudusi sudėkite į žvaigždės pavidalo torto formą. Arbatos esencija pasaldinkite, sumaišykite su 2 šaukštais aromatingo alkoholio ir pašlakstykite sausainius. […]

Biskvitinis pyragas

Jums reikės: 1 indelio sutirštinto pieno, 1 stiklinės miltų, 2 kiaušinių, 0,5 šaukštelio sodos, žiupsnelio druskos. Įdarui: 100g bet kokio džemo, 50g cukraus pudros, cukatų, šokolado papuošimui. Sutirštintą pieną supilkite į gilų dubenį, įmuškite du kiaušinius ir plaktuvu suplakite. Suberkite miltus, sodą (sumaišykite ją su šlakeliu acto) ir žiupsnelį druskos. Vėl viską gerai suplakite. Kepimo […]

Ananasinis plokštainis

Reikės: Dėžutės konservuotų susmulkintų ananasų 200 g miltų 200 g cukraus 2 kiaušinių 1 puodelio susmulkintų žemės riešutų 1 šaukštelio kepimo sodos 1 šaukštelio vanilinio cukraus šiek tiek manų kruopų Elektriniu maišytuvu išsukti kiaušinius ir cukrų. Ananasus supilti į sietą, kad nuvarvėtų sirupas (per daug nenusausinti) ir sudėti juos į kiaušinių masę. Truputį pasukti ir […]

Obuoliai plikytoje tešloje

4 obuoliai,4 šaukšteliai uogienės, 4-6 migdolai, stiklinė miltų, stiklinė pieno, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai sviesto, cukraus pudros. Pieną užviriname su sviestu, nuolat maišydamos suberiame persijotus miltus, nukeliame nuo ugnies ir mediniu šaukštu išmaišome vientisą tešlą, įmušdami po vieną kiaušinį. Obuolius nulupame, pašaliname sėklalizdžius, jų vietas užpildome uogiene ir įdedame į kaitrai atsparų indą. Obuolius apdedame […]