Ieškantys nuolaidų savaitgalį skuba į „Iki“: 4 nepaprastai gardūs receptai pagal geriausius pasiūlymus

Ieškantys nuolaidų savaitgalį skuba į „Iki“: 4 nepaprastai gardūs receptai pagal geriausius pasiūlymus

Pažįstama? Artėja savaitgalis, ir pradedate nerimauti ne tik žvelgdami į sinoptikų prognozes, bet ir jau mintyse girdėdami nuolatinį namiškių klausimą – „Tai kas valgyt?“. Savaitgalis turėtų būti poilsio oazė, todėl prekybos tinklas „Iki“ skelbia dideles akcijas ir dalijasi patarimais, kurie be didelių išlaidų išvaduos nuo galvos sukimo. Patenkinti liks visi – ir gurmaniškų užkandžių, ir žuvies, ir sočių mėsos patiekalų gerbėjai.

„Aukštą kokybę vertinantys pirkėjai jau seniai žino – „Iki“ nuolat skelbia dideles akcijas lojaliems klientams, kurios apima net ištisas prekių kategorijas. Tad net ir taupant galima mėgautis įvairove, kuri yra subalansuotos mitybos pagrindas. Kas savaitę gerų pasiūlymų „Iki“ apstu visuose skyriuose – šviežių vaisių, daržovių, bakalėjos, šviežios mėsos, žuvies, jūros gėrybių, nuolaidos pasitinka šaldikliuose ir konditerijos, jau pagaminto maisto lentynose. Tad kad ir kokie jūsų bei jūsų šeimos mitybos įpročiai – pasirūpiname, kad lengvai sutaupytumėte“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.

Planuokite sumaniau – sutaupykite daugiau

Lietuviai – tikri akcijų meistrai, todėl tikrai pastebi, kai mėgstamam produktui yra nuolaida. Tačiau norint dar sumaniau planuoti savo meniu, į patiekalą verta įtraukti net kelis produktus su nuolaida.

„Toks akcijų derinimas leis ne tik sumažinti išlaidas, bet ir atrasti naujų receptų, kurie gali virsti šeimos mėgstamiausiais. Pavyzdžiui, lašišai, daugelio mėgstamiausiai žuviai, visą šį savaitgalį su „Iki“ programėle ar lojalumo kortele – net 40 proc. nuolaida. O ką garnyrui prie jos? Galite pasilengvinti visą ruošą ir išsikepti vienos skardos pietus su šaldytomis daržovėmis – nes joms irgi „Iki“ taikoma akcija jau besibaigiančioje „Šaltuko fiestoje“, – idėja dalijasi G. Kitovė.

Arba – tik penktadienį „Iki“ galiojanti net 40 proc. nuolaida įvairiems bulvių ir kukurūzų traškučiams jau sufleruoja, kad šį savaitgalį verta išsikepti visų dievinamų „nachos“. Kokius priedus naudoti – fantazijos klausimas, bet variantus padiktuos ir „Iki“ akcijos. Pavyzdžiui, 20 proc. nuolaida šviežiai fasuotai mėsai – tad kepkite sočius traškučius su smulkinta jautiena, kiauliena ar vištiena. 

Ir nepamirškite patiekalo praturtinti konservuotų daržovių įvairove, kuri suteikia tą būdingą Meksikos skonį – konservuotais kukurūzais, pupelėmis, Chalapos paprikomis. Juolab, kad konservuotoms daržovėms ir vaisiams šį savaitgali „Iki“ lojalūs pirkėjai sutaupys visus 25 proc.

Norite gurmaniškiau? Naudokitės paskutinėmis daug dėmesio sulaukusios „Šaltuko fiestos“ dienomis, kurios pripūtė begales itin gerų pasiūlymų šaldytai produkcijai, ir skaninkite juos šaldytomis krevetėmis.

„Didelės „Iki“ akcijos – tai proga ne tik pigiau pasilepinti įmantresniais patiekalais, bet ir paprasčiausiai pigiau apsirūpinti tuo, ko reikia visuomet. Pavyzdžiui, svogūnų už super kainą (vos 29 ct/kg), be kurių neįsivaizduojame daugybės patiekalų. O VIPpenktadienį skelbiame išskirtinai geras ir labai plačias nuolaidas – 40 proc. sutaupys perkantys kūdikių sauskelnes, o net 50 proc. nuolaida galioja įvairiai kosmetikai. Nuo dušų želių ir dantų pastų – iki plaukų ir kūno priežiūros priemonių, kurios prasidedant šaltajam sezonui kiekvienam yra taip svarbu“, – sako G. Kitovė.

Visas naudingas „Iki“ akcijas maistui, pagal kurias lengva planuotis meniu, ir geriausius pasiūlymus kitoms prekėms rasite čia: www.iki.lt/leidiniai. Pirkėjų patogumui, „Iki“ dalijasi ir skanių, paprastų receptų idėjomis, kurios jau pritaikytos prie akcijų, galiojančių iki sekmadienio, spalio 12 dienos. Teliks susidaryti pirkinių sąrašą ir kasoje panaudoti „Iki“ programėlę ar lojalumo kortelę.

Karamelizuoti svogūnai – pasigaminkite per pusvalandį, mėgaukitės savaitę

Karamelizuoti svogūnai puikiai tiks ir su skrudinta prancūziško batono riekele, ir su gardžia silkute, ir kaip priedas prie sumuštinio, keptos mėsos, omleto ar fritatos. O geriausias jų privalumas? Paruošti – paprasčiau nei paprasta. Per mažiau nei pusvalandį pasigaminsite tokį kiekį, kuris sandariai uždarytas stiklainyje ir laikomas šaldytuve kokybiškai išsilaikys apie savaitę.

Reikės: 1 kg CLEVER sveriamų svogūnų, po 1 šaukštą BILLA aliejaus ir IKI sviesto, 2 šaukštų CLEVER cukraus, šlakelio balzamiko acto BILLA BIO, šlakelio vyno acto, mėgstamų prieskonių (šviežių čiobrelių, raudonėlių ar rozmarinų).

Gaminame:

Svogūnus nulupkite ir supjaustykite tolygiais griežinėliais. 

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, sumažinkite kaitrą iki silpnos ir kaitinkite svogūnus nuolatos pamaišant, kad jie suminkštėtų ir atskleistų geriausias savo skonines savybes. Tai gali užtrukti 15–20 minučių – kantrybė atsipirks.

Įberkite cukraus ir mėgstamų prieskonių – puikiai dera švieži čiobreliai, raudonėliai ar rozmarinai. Svogūnams šiek tiek suminkštėjus, įpilkite po šlakelį balzaminio ir vyno acto ir dar kelias minutes pakepkite, kad skoniai susijungtų. Skanaukite!

Vienos skardos sultinga lašiša su daržovėmis 

Reikės: 4 šviežios lašišos filė gabalėlių iš IKI, 2 šaukštų IKI garstyčių, 2 šaukštų IKI ŪKIS medaus arba klevų sirupo, 1 šaukštelio čili miltelių, 1 skiltelės CLEVER česnako, druskos, šiek tiek alyvuogių aliejaus BILLA, 1 maišelio mėgstamų šaldytų daržovių.

Gaminame:

Dubenėlyje sumaišykite garstyčias, medų, išspaustą česnaką, čili miltelius, druską ir aliejų.

Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, išpilkite šaldytas daržoves, palikdami vietos lašišai viduryje. Padėkite lašišos filė ir kiekvieną filė aptepkite medaus ir garstyčių mišiniu. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 12–15 minučių (tikslus laikas priklausys nuo lašišos storio). Praėjus pusei kepimo laiko daržoves pamaišykite, kad jos apkteptų tolygiai.

Patiekite lėkštėje su salotomis, papuoškite citrinos skiltele. Skanaus!

Užkepti „nachos“ su smulkinta mėsa, daržovėmis ir sūriu

Reikės: 300 g kukurūzų traškučių, 500 g šviežios smulkintos IKI mėsos, 1 CLEVER svogūno, 2 CLEVER česnako skiltelių, 1 BON VIA paprikos, 1 indelio konservuotų pupelių, 1 indelio konservuotų kukurūzų, 1 indelio konservuotų smulkintų pomidorų, pagal skonį konservuotų Chalapos paprikų, 200 g fermentinio sūrio, 1 šaukštelio kumino, 1 šaukštelio maltos paprikos, druskos, pipirų, šviežių kalendrų, mėgstamų priedų: gvakamolės, grietinės, salsos ir pan.

Gaminame:

Keptuvėje aliejuje pakepinkite pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką. Sudėkite maltą mėsą, pagardinkite prieskoniais ir pakepkite, kol ji paruduos. Sudėkite nusausintus pomidorus, pupeles, kukurūzus ir patroškinkite. 

Į orkaitės indą arba ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėkite sluoksnį kukurūzų traškučių, ant jos – mėsą, kubeliais pjaustytą papriką, Chalapos paprikų ir gausiai apibarstykite tarkuotu sūriu. 

Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių, kol sūris išsilydys ir pradės ruduoti. Jei pastebėsite, kad traškučių kraštai pradeda degti, galite uždengti indą aliuminio folija.

Patiekite dar šiltus, apibarstytus smulkinta šviežia kalendra arba petražolėmis. Šalia pasiūlykite mėgstamų priedų: gvakamolės, salsos, grietinės ir pan.

Krevečių „nachos“ su avokadu

Reikės: 1 maišelio šaldytų krevečių iš IKI, 300 g kukurūzų traškučių, 1-2 šaukštelių „taco“ prieskonių, 1-2 šaukštų alyvuogių aliejaus BILLA, 1 puodelio supjaustytų vyšninių pomidorų IKI ŪKIS, ½ raudonojo svogūno, 1 skardinės konservuotų juodųjų pupelių, ½ skardinės konservuotų juodųjų alyvuogių, 1 žaliosios citrinos, 200 g tarkuoto sūrio, šviežių kalendrų arba petražolių, 1 „Iceberg“ salotos, 1 avokado.

Gaminame:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių F. Jei norite, padėkite ant jo foliją, kad būtų lengviau valyti.

Sumaišykite atitirpintas krevetes su „taco“ prieskoniais ir šlakeliu aliejaus. Leiskite pasimarinuoti, o per tą laiką paruoškite salsą – sumaišykite pjaustytus pomidorus, svogūną, kalendrą ir žaliosios citrinos sultis. Pabarstykite žiupsneliu druskos ir išmaišykite.

Išklokite kukurūzų traškučius ant kepimo skardos. Pabarstykite sūriu, ant viršaus sudėkite krevetes ir pupeles, supjaustytas alyvuoges, viską išbarstydami tolygiai.

Įdėkite skardą į orkaitę apie 10 minučių, kol krevetės iškeps, o sūris išsilydys. 

Išimkite skardą iš orkaitės, ant viršaus sudėkite paruoštą salsą, apibrastykite smulkiai pjaustytomis salotomis. Papuoškite avokado kubeliais ar skiltelėmis ir apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis. Patiekite!

G. Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt  ir mobiliojoje programėlėje. Joje pirkėjai ras ir asmeninių pasiūlymų bei dalyvaudami lojalumo programoje rinks taškus, kuriuos galės išmainyti į vertingus prizus ar nuolaidas.