Užkandžiai

Prancūziški skrebučiai

Prancūziški skrebučiai

Iki šiol maniau, kad gaminu labai skanius prancūziškus skrebučius, valgiau ir vargo nemačiau. Kol vieną dieną naršydama internete atsitiktinai aptikau mažytę skrebučių paslaptį – į plakinį, kuriame mirkoma batono riekelė, reikia įdėti… ledų! Pamaniau, puiku – nereiks cukraus, saldumą duos ledai, pamėginsiu. Ir ooooo, vaikeli, kaip aš alpau valgydama tuos skrebučius..! Anksčiau man jie gaudavosi […]

Caponata (baklažanų troškinys)

Caponata (baklažanų troškinys)

Turtingo skonio, saldžiai rūgštus baklažanų troškinys gali tapti karštu pagrindiniu patiekalu arba šaltu užkandžiu. Caponata gimtinė yra Italija ir čia gaminama visokių šio troškinio variacijų. Kas ją stiprina  tunais ar aštuonkojais,  kas prideda bulvių ar morkų, saldžiųjų pipirų ir alyvuogių, kas gardina kedrinėmis pinijomis ir razinomis. Svarbiausia šiame patiekale yra subalansuoti saldumą ir rūgštumą, o […]

Sumuštinis su kiaušiniu

Sumuštinis su kiaušiniu

Pastaruoju metu didelį dėmesį kreipiu pusryčiams. Šį mėnesį mano rytai pakankamai laisvi, todėl ir laiko pasigaminti ką nors gardaus galiu skirti daugiau. Anksčiau būdavo dienų, kuomet pusryčius praleisdavau (nesuspėdavau..), tada tik išėjusi iš namų jausdavausi alkana, jei nepavalgydavau iki vidurdienio – suskausdavo galva, jau nekalbu apie prastą nuotaiką. Čia turbūt greitos medžiagų apykaitos kaltė. Bet […]

Greiti pietūs: įdarytos sluoksniuotos tešlos bandelės

Greiti pietūs: įdarytos sluoksniuotos tešlos bandelės

Šį kartą – greiti pietūs. Ir skanūs, beje :) kuriems reikės: sluoksniuotos tešlos lakštelių dešrelių krabų lazdelių kiaušinio ir viskas vyks labai paprastai: palauksim, kol sluoksniuota tešla atšils, tada plonai iškočiosim, susipjaustysim tokiais gabaliukais, į kuriuos bus galima suvynioti dešrelę ar krabų lazdeles. Tada jas ir suvyniosim, aptepsim plaktu kiaušiniu ir kepsim 200°C orkaitėje kol […]

Bruschetta

Bruschetta

Šio gimtadienio proga draugų pora mane ypač nustebino, padovanojo naują džiaugsmelį, kurį kasdien pamačiusi virtuvėje nusišypsau. . O tas džiaugsmelis šypsosi man atgal. Kalbu apie J. Oliverį ir jo Italiją. ♥ ♥ ♥ Kokią savaitę kasdien varčiau lapas po lapo. 😀 Šiandien, po ilgo laiko, ateinu su pirmuoju patiekalu iš šios knygos: nuostabiąja bruschetta. Tai italų antipasto (užkandis prieš pagrindinį patiekalą), […]

Česnakinė naminė varškytė

Česnakinė naminė varškytė

Švelnios varškytės receptą aptikau pas Redą. Buvau nustebusi, kiek nedaug reikia PAČIAI pasigaminti tokį gardumyną. Iškart nuskubėjau į parduotuvę pagrindinio ir..vienintelio ingridiento – šaltibarščių kefyro. Tada kantriai, kantriai laukiau (miegojau)… Taigi ~320 g švelnios varškytės pasigaminti reikia: 1 litro šaltibarščių kefyro (naudojau 7% riebumo) marlės skiautės Eiga: Kefyrą kelioms valandoms (kokioms 6-7) mesti į šaldiklį […]

Varškės-sūrio bandelės

Varškės-sūrio bandelės

Reikės:  350 g miltų 250 g varškės 200 ml grietinės 100g fetos sūrio 100 g fermentinio sūrio 1/2 šaukštelio druskos 1 a.š. Itališkų žolelių mišinio ciberžolės pagal skonį sezamo sėklų pagal skonį 1 kiaušinio 100g sviesto kepimo miltelių 1 pakelio (skirto 500 g miltų) Fetos sūrį sutrupinti, įdėti varškę, grietinę, kiaušinį, druską ir viską gerai […]

Eglutės su avokado kremu ir lašiša

Eglutės su avokado kremu ir lašiša

Paprasta, gražu ir skanu. Kas mėgsta avokadą – tikrai patiks. O ir lengva labai. Galvoju net per lengva, kad kelti į blogą, bet esu nustebinta vykusiu avokado ir lašišos deriniu, tad dalinuosi. Avokado užtepėlei reikia: 1 avokado 1 a.š. citrinų sulčių 1 a.š. krienų (galima wasabi, bet tada mažiau nei 1 a.š., na – pagal […]

Ant laužo kepti kalmarai (marinatas žuviai/jūros gėrybėms)

Ant laužo kepti kalmarai (marinatas žuviai/jūros gėrybėms)

Ant laužo kepti kalmarai. Taip pat galima kepti keptuvėje. Išbandyta ne kartą, tačiau ant laužo žymiai skaniau. Reikia: kalmarų arba kalmarų filė (paprastai naudoju 2 nedidelius kalmarus. Bet marinato užtektų ir žymiai didesniam kiekiui) Marinatui: 2 a.š. rūkytos paprikos miltelių po 1/2 a.š. druskos ir pipirų žiupsnio aitriosios paprikos česnako skiltelės citrinos 1/4 puodelio aliejaus […]

Ko gero lengviausias ir skaniausias vieno kasnio užkandis

Ko gero lengviausias ir skaniausias vieno kasnio užkandis

Kartais skaniausi patiekalai yra lengviausiai pagaminami. Būtent taip galima sakyti ir apie šį 3 ingredientų vieno kąsnio užkandį. Reikės: Džiovintų datulių, Minkšto sūrio (pelėsinio, ožkos sūrio ar pan), Plonai pjaustyto kumpio. Datules reikia įpjauti ir pripildyti sūriu.   Kepimo formą išploti kepimo popieriumi, orkaitę įjungti kaitinti iki 190 laipsnių karščio. Kimštas datules apvynioti plonais kumpio […]