Užkandžiai

Traškūs cukinijos griežinėliai su česnakiniu padažu

Traškūs cukinijos griežinėliai su česnakiniu padažu

Puikus skanėstas su traškia plutele ir gaiviu česnakiniu padažu, tiks tiek paprastą dieną, tiek ir šventiniam stalui. Reikės: 1-2 mažų cukinijų 1-2 puodelių džiuvesėlių 50-100 g smulkiai tarkuoto parmezano smulkintų žalumynų 1 a.š. džiovinto česnako miltelių 0.5 a.š. druskos 0.5 a.š. juodujų pipirų 1 -1.5 v.š. raudonojo kario 2 kiaušinių Padažui: 2 v.š. gero skanaus majonezo […]

Pyragėliai su fetos sūriu

Pyragėliai su fetos sūriu

Reikia: Tešlai: 2 puodelių kvietinių miltų 1 – 1/2 puodelių grietinės (naudojau 30 proc. riebumo) Įdarui: puodelio smulkinto fetos sūrio kiaušinio (gali būti M arba L dydžio) Tešlos paruošimas: Sumaišyti grietinę su miltais. Vėliau, kai tampa sunku maišyti, galima minkyti rankomis. Jeigu tešla per minkšta – įberkite šiek tiek miltų. Jeigu per kieta – įdėkite […]

Lavašas su grybų, sūrio, kiaušinių, kaparėlių įdaru

Lavašas su grybų, sūrio, kiaušinių, kaparėlių įdaru

Noriu su Jumis pasidalinti vienu iš lavašo įdaru. Paskutiniu metu toks lavašas tapo labai populiarus tarp mano  vaišių   ir pastebėjau, kad svečiams jis labai patinka  🙂 Reikės: 1 lavašo 400 g pievagrybių pakuotės fermentinio sūrio 2  virtų kiaušinių geros saujos marinuotų  kaparėlių 2 nedidelių svogūnų druska, pipirai  majonezo Be konservantų arba Ekstra Svogūnus supjaustome kubeliais. […]

Ožkos sūrio užkandis

Ožkos sūrio užkandis

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį. Reikės: 1 Prancūziško batono Fygų džemo (galima keisti apelsinų) Ožkos sūrio Juodųjų alyvuogių (galima keisti mėlynom vynuogėm) Rukolos lapelių Batoną supjaustome riekutėm, paskrudiname. Tepame fygų džemą. Dedame ožkos sūrio, perpjautą alyvuogę ir puošiame rukolos lapeliu. Skanaus!

Dviejų skonių kepenėlių paštetas

Dviejų skonių kepenėlių paštetas

Kalėdų karštinė jau prasidėjo. Prisipažinsiu, mane truputį erzina vos ne priverstinis, spindintis ir dažnai vulgarokas priminimas, kad didžiausia metų šventė artėja. Norėtųsi, kad Kalėdos ateitų subtiliai, santūriai ir tai primintų vis dažnesni šalti, snieguoti rytai, ilgais vakarais pinami vainikai, pamažėle puošiami namai ir kruopščiai kuriamas šventinių patiekalų meniu. Šiaip ar taip, laukt ir ruoštis svarbiausiai […]

Rūkytos žuvies paštetas

Rūkytos žuvies paštetas

Keli ingredientai, kelios minutės, taurė raudonojo vyno ir po sunkios darbo dienos atokvėpis bei jaukus vakaras garantuotas 🙂 pusė karštai rūkytos skumbrės (ar kokios kitos riebios žuvies); tepamo sūrelio su žalumynais (pvz. Philadelphia); smulkiai pjaustyto nedidelio marinuoto agurkėlio ar žaliųjų alyvuogių (nebūtinai) 1 a.š. citrinos sulčių; šviežiai maltų pipirų; žalumynų (petražolių, krapų) pabarstyti. Žuvį nulupame, […]

Vištienos kepenėlių paštetas su slyvomis ir karamelizuotais svogūnais

Vištienos kepenėlių paštetas su slyvomis ir karamelizuotais svogūnais

Vištienos kepenėlių paštetas yra puikus išradimas ir tiek. Man patinka įvairios jo variacijos, daug jų išbandžiau ir dar keletą turiu numačiusi ateičiai (pvz. šią). Šįkart improvizacija su džiovintomis slyvomis ir karamelizuotais svogūnais, beje, tikrai labai vykusi (Giedre, ačiū už idėją ir nuotraukas 😉). Paštetui reikės: apie 500 g vištienos (kalakutienos, triušienos) kepenėlių 150 g sviesto […]

Antienos ir meliono iešmeliai

Antienos ir meliono iešmeliai

Iešmeliai vos iš dviejų produktų papuoš bet kurį šventinį stalą! Čia dar labai tiktų mini mozarella, bet deja, neturėjau. Taigi reikės: 1 pakuotės Kitchen me „Sūdytos-parūkytos antienos filė“ 1/2 meliono „Cantaloup“ Petražolių

Vieno kąsnio užkandis su antienos kepenėlių užtepėle

Vieno kąsnio užkandis su antienos kepenėlių užtepėle

Reikės: 1 prancūziško batono 150 g antienos kepenėlių pašteto 2 virtų kiaušinių 50 g marinuotų grybų krapų granato sėklų petražolių Sumaišome paštetą su smulkintais kiaušiniais, grybais ir krapais. Prancūzišką batoną supjaustome riekutėmis, paskrudiname. Tepame riekutes pašteto užtepėle, puošiame granato sėklomis ir petražolėmis. Skanaus!

Cukinijų vyniotinis su lašiša

Cukinijų vyniotinis su lašiša

Suktinukai su lavašu ar tortilijomis niekam nėra naujiena. Bet tokie suktinukai, kurių pagrindinis ingredientas daržovė – man labiau prie skrandžio. Bandžiau špinatų suktinukus, šį kartą cukinijų. Lengva, skanu ir gal net sveika. Pastabos: Viskas labai paprasta – tereikia imti ir kepti. Privalumai: daržovės; skanu. Trūkumai: nepastebėjau. Kam patiktų: lengvų užkandžių mėgėjams. Įvertinimas: 9/10 Receptas (vienam […]