Kepiniai

Dviejų ingredientų pyragaičiai

Dviejų ingredientų pyragaičiai

Kuo mažiau ingredientų, tuo paprasčiau, tuo greičiau galima prisiruošti, o svarbiausi – skonis nuo to nenukenčia! 🙂

Keksiukai su braškėmis

Keksiukai su braškėmis

Drėgni, vasariški, gaivūs. Nesinori daugžodžiauti, keksiukai yra keksiukai, vieni skaniausių, lengviausiai pagaminamų mini torčiukų, kuriuos gali puošti kaip tik vaizduotė leidžia.

Pyragas su sezono karaliumi ponu šparagu

Pyragas su sezono karaliumi ponu šparagu

Nuo seno mūsų močiučių darželiuose augintos gėlės iš tiesų yra visai ne gėlės, o pačios tikriausios daržovės, kurios šiandien randamos garsiausių restoranų valgiaraščiuose. Savo skoniu šiek tiek žaliuosius žirnelius ir riešutus primenantis šparagas šiandien yra užvaldęs visą pasaulį. Kodėl prasidėjus sezonui, jie taip dažnai minimi ir kokiomis išskirtinėmis savybėmis pasižymi, pasakoja prekybos tinklo „Iki“ maisto […]

Duonos kepimo pradžiamokslis – 5 netikėti patarimai ir 2 gardūs receptai

Duonos kepimo pradžiamokslis – 5 netikėti patarimai ir 2 gardūs receptai

Pastaruoju metu visas pasaulis grįžta prie duonkepystės šaknų: socialinius tinklus tiesiog užplūdo įvairiausių duonos ir kepinių receptų nuotraukos: cinamoninės bandelės, fokačija ir visas jas vainikuojanti – natūralaus raugo duona (angl. sourdough). Naršyklių statistikos rodo, jog karantino metu labiausiai ieškomi ir skaitomi receptai internete buvo susiję būtent su duona. Tinklaraščio „Kasdienės mūsų duonos“ autorė Viktorija Kordiukova […]

Duona be gliuteno: kaip pasigaminti patiems?

Duona be gliuteno: kaip pasigaminti patiems?

Apie gliuteną šiandien kalbama kaip niekad daug. Gliutenu vadinami baltymai, kurių randama kviečiuose, rugiuose ir miežiuose. Dalies žmonių organizmai šios medžiagos netoleruoja. Tad natūralu, kad rinkoje atsiranda vis platesnis produktų be gliuteno asortimentas. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi paprastu receptu, kaip namuose pasigaminti sveiką ir skanią duoną be gliuteno. Gliutenas […]

Moliūgo keksiukai su karameliniu kremu

Moliūgo keksiukai su karameliniu kremu

Susipažinkite: jų didenybės moliūgų keksiukai su karamelinio kremo kepuraitėmis.

Cinamoninės bandelės

Cinamoninės bandelės

Parodykite man bent vieną, kuris besiklausydamas, kaip už lango barbena lietus, nemėgsta pasiimti į rankas dar šiltą, cinamonu kvepiančią, minkštą bandelę ir puodelį karštos kakavos. Tikiu, kad tokių yra, bet šis įrašas ne jiems. Šis įrašas tiems, kas turi laisvų penkiolika minučių ir po geros valandėlės jau nori mėgautis akimirka sau su ta minkšta ir […]

Omletas kitaip arba omletas prancūziškame guolyje

Omletas kitaip arba omletas prancūziškame guolyje

Tokį paprastą ir kasdienišką patiekalą (?) valgę tikriausiai yra visi. 🙂 Vis dėlto, šį kartą omletas su daržovėmis turėjo savo “guolį“ – prancūzišką ragelį. O kam? Kad būtų sočiau, gražiau, o ir įdomiau! Galvojau, ar išvis dalintis, šiek tiek gėda omletą vadinti patiekalu, bet ai, gal kam patiks pati idėja ir kitą kartą kepantis omletą […]

Trispalvis keksas su aguonomis

Trispalvis keksas su aguonomis

Purus vanilinis, kakavinis ir aguoninis sluoksniai viename kepinyje, aplieti šokoladiniu glajumi su riešutų pabarstukais – toks šių metų Velykoms dedikuojamas trispalvis keksas su aguonomis. Beje, šis kepinys neabejotinai tinka ir Kalėdoms. Pernai metų velykinėms vaišėms kepiau labai simpatišką Aguoninį keksą, užpernai – prašmatnesnį Marcipaninį keksą su vanile ir šokolado gabaliukais, o dar seniau keletą metų […]

Sūrio-kumpio bandelės

Sūrio-kumpio bandelės

Nuostabios sūrio – kumpio bandelės, puikiai tiks kaip užkandis šventei, pasiimti į pikniką, mokyklą, bet kur! Kitą kartą bandyčiau kepti keksiukų formelėse, bet jei neturite, puikiai galima išsikepti tiesiog ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kaip dariau šį kartą aš 🙂 12 vnt. reikės: 150 g virto kumpio 4 kiaušinių 120 g fermentinio sūrio 100 g […]