Kepiniai

Ciabatta per 4 valandas

Ciabatta per 4 valandas

Itališka duona Ciabatta puiki tuo, kad palyginti ilgai išlieka šviežia, nes porėtą minkštimą nuo perdžiūvimo saugo gana kieta plutelė. Tokios formos Ciabatta , kokią mes įpratę matyti kepyklėlėse ir prekybos centruose, italai pradėjo kepti tik 1982 m. Duonos pavadinimas, pasirodo, susijęs su jos forma, primenančia panešiotą šlepetę. Originali Ciabatta kepama su raugu, tačiau tikrai ne […]

Pyragėliai su bulvėm ir kopūstais

Pyragėliai su bulvėm ir kopūstais

Šiuo metu mane apėmė kažkoks nenumaldomas noras gaminti, tai ką aš ir veikiau visą savaitgalį :)) Šį kartą gaminau pirmą kartą gyvenime pyragėlius su bulvėmis ir kopūstais.Prisipažinsiu labai bijojau, kad nepavyks, bet gavosi visai netgi nieko 🙂 Receptas: Į 0,4 l  šilto pieno   įpilam 1 pakelį sausų mielių (7 g), 2 šaukštus cukraus, išmaišome, padedam […]

Rudeniška pica su antiena ir figomis

Rudeniška pica su antiena ir figomis

1 picai reikės: picos tešlos (aš nauduojau jau paruoštą Mantingos) 2 figų jau paruoštos antienos ( naudojau Kitchen me) 150 g tarkuoto Mozarella sūrio saujos salotų Rucola Picos padui aptepti: 1,5 v.š. aliejaus 1 v.š. balzaminio acto kremo druskos 5 pipirų mišinio Picos tešlą iškočiojame, aptepame padažu, barstome sūriu. Dedame supjaustytas figas bei antienos gabaliukus. Kepame […]

Kruasanai su sūriu ir šonine

Kruasanai su sūriu ir šonine

Dažnai pagalvoju, kaip būtų gerai savo rajone turėti vieną tų nedidelių kepyklų šalia namų, kur ryte galėtum nusipirkti duonos, bandelių ir kokio kepenėlių pašteto pusryčiams. Tiesiog taip, vos atsikėlus, paskubom įsispyrus į batus ir užsimetus paltą, nelabai šukuotais plaukais nubėgti pas vietinį kepėją, kol namie bus išvirta kava. “Labas rytas, man pora kruasanų ir dar […]

Naminė duona su avinžirnių-pupelių užtepėle

Naminė duona su avinžirnių-pupelių užtepėle

Dauguma lietuvių neįsivaizduoja savo maisto be skanios juodos duonos. Nors aš ir ne lietuvė, bet juodą duoną, o ypač su daug sėklų, tiesiog dievinu! O kas gali būti nuostabiau, nei kątik iškepta  juoda duona su daugybe sėklų, minkšta viduje, bet tokia traški išorėje?! Man pasitaikė galimybė išbandyti štai šį ekologišką ruošinį duonai, kuriam namie pakanka turėti […]

Cinamoninė estiška pynė

Cinamoninė estiška pynė

Kas dar geriau namuose paskleidžia šventinę nuotaiką be kalėdinių dainų? Bent jau man – cinamono kvapas. Jei jums irgi, kepkite šį “vainiką”, kuris puikiai gali vainikuoti ir šventinę vakarienę, ir tiesiog jaukų pasisėdėjimą prie arbatos puodelio. Pastabos: Net jei valgytojų nedaug, nemažinkite kiekio. Pynė išeina tikrai nelabai didelė, tad per porą dienų, tikiu, kad įveiksite. […]

Keptas tinginys

Keptas tinginys

Gruodžio 5 diena yra ypatinga. Brangi. Bet jau kelinti metai iš eilės paskendusi po rūpesčiais, egzaminais, darbais. Ir kasmet guodžiamės – čia laikina, tikrai ateis laikas, kai savo sukaktį galėsime atšvęsti padoriai, kur nors, kur dar nebuvom… Na, o šiemet vėl teko suktis iš padėties. Diena nors ypatinga, bet pilna reikalų.. Visgi nudžiuginta buvau jau […]

Trispalvis keksas su aguonomis

Trispalvis keksas su aguonomis

Purus vanilinis, kakavinis ir aguoninis sluoksniai viename kepinyje, aplieti šokoladiniu glajumi su riešutų pabarstukais – toks šių metų Velykoms dedikuojamas trispalvis keksas su aguonomis. Beje, šis kepinys neabejotinai tinka ir Kalėdoms. Pernai metų velykinėms vaišėms kepiau labai simpatišką Aguoninį keksą, užpernai – prašmatnesnį Marcipaninį keksą su vanile ir šokolado gabaliukais, o dar seniau keletą metų […]

Mielinės bandelės su varške ir uogomis

Mielinės bandelės su varške ir uogomis

Šios bandelės tik patvirtina taisyklę, kad skubėti virtuvėje nereikia, nes būtinai ką nors padarysi ne taip. Iš tiesų tešlą maišiau siaubingai skubėdama, turėjau gal 10 minučių tam. Meluoju, 10 minučių turėjau kitiems darbams, bet tarp jų maišiau ir tešlą. Ir tik kai ji pakilo ir ėmiau ją kočioti, supratau, kad pamiršau kiaušinį įmušti… Tada supratau, […]

Universalios mielinės bandelės – iš japoniškos tešlos

Universalios mielinės bandelės – iš japoniškos tešlos

Tai vienas iš nedaugelio receptų, kurį gaminu iš viso nurodyto kiekio, nes niekada minkštų bandelių nebūna per daug. Būtent – minkštų. O šitosios minkštos išlieka net ir kokias 5 dienas. Visa paslaptis japoniška „tangzhong“ tešla. Pavadinimas įmantrus, bet darbo tikrai nedaug. Užtruksite vos kokių 10 min (jei minkymą patikėsite virtuvės kombainui). O bandelėmis mėgausitės ilgai. […]