Kepiniai

Grietinėčiai

Grietinėčiai

Su tais “senoviniais” saldumynais yra taip, kad jie niekada neatsibosta ir yra, bene, vieninteliai, kuriuos karts nuo karto pakartoju. Jiems nereikia daug laiko, jie paprasti, jie primena vaikystę ir šiaip jie tiesiog patogūs. Pastabos: Viską dariau pagal receptą, nieko nekeisdama, tik vienas dalykas – naudojau 180 g varškės (pilnai užteko), o nuo kiaušinio, skirto įdarui, […]

Svogūnų tarta

Svogūnų tarta

Anksčiau visiškai ignoruodavau receptus, kurių pavadinime yra man nesuprantamų žodžių. Ne kartą taip esu aplenkusi ir įvairiausias tartas. Kol vieną dieną atsitiktinai perskaičiau, kad šis žodis reiškia, kad patiekalas tiesiog yra pagamintas iš trapios tešlos, su kokiu nors įdaru. Kaip ten sakoma?.. Bijoma to, kas yra nepažįstama, nauja, nežinoma… O kartais už tos nežinomybės slepiasi […]

Dviejų ingredientų pyragaičiai

Dviejų ingredientų pyragaičiai

Kuo mažiau ingredientų, tuo paprasčiau, tuo greičiau galima prisiruošti, o svarbiausi – skonis nuo to nenukenčia! :) Reikės: 1 pakuotė šaldytos sluoksniuotos tešlos, Indelis Nutella šokoladinio kremo. Iškočiokite tešlą ir supjaustykite pageidaujamo dydžio stačiakampiais (pvz, 22x6cm) Ištepkite vieną pusę Nutella kremu (negailėkite kremo!). Šakute užspauskite pyragaičio kraštus. Sudėkite ant kepimo popieriaus. Su dantų krapštuku padarykite […]

Spanakopita – graikiškas špinatų pyragas

Spanakopita – graikiškas špinatų pyragas

Tikriausiai daugelis esame išbandę puikų sūrio ir špinatų derinį, tinkantį tiek cannelloni makaronams (tiesa, šiuo atveju naudojamas ricotta sūris), tiek lietiniams (puikus derinys ir su švelnia, ir su grūdėta varške) , tiek trapios tešlos pyragams įdaryti ir t.t. Plonytė ir traški filo tešla neužgožia įdaro ir šiam patiekalui itin tinka. Spanakopitą galima kepti kaip didelį […]

Neįprastas batonas pradedantiems duonkepiams

Neįprastas batonas pradedantiems duonkepiams

Idėja išsikepti batoną galvoje sukosi jau seniai. Parduotuvėse kuris laikas neatrandu tokio, kuris man patiktų be pretenzijų. Vienas per sausas, kitas per saldus, trečias per daug “pieninis:… Anksčiau tokia išranki nebuvau, bet po vasaros svetur mūsiškiai batonai man patapo nebe tokie gardūs. Dabar, kai pamačiau kaip lengva išsikepti tą kasdienį sumuštinių pagrindą (?) abejoju, ar […]

Svogūnų duona

Svogūnų duona

Kiek aš su ja privargau! Pirmiausia – tešla taip lipo prie rankų, kad dar apie 100 g miltų turėjau pridėti. Po to ji man kildama tiesiog plėtėsi  į šonus, kol tapo skardos dydžio! Baigėsi kantrybė, padalinus per pusę sudėjau tešlą į atskirus kepimo indus ir…ji iškepė! O galvojau, kad esu pasmerkta duonos kepime. Visgi nesuprantu, […]

Šampaniniai keksiukai

Šampaniniai keksiukai

Šampaniniai keksiukai JAV, pasirodo, yra pakankamai populiari Naujametinio stalo puošmena. Ir ne be reikalo – jie puikūs. Nors pats šampanas beveik nejuntamas tačiau praturtina keksiukus kažkokiu nenusakomu skoniu, kuris vilioja suvalgyti ne vieną ir ne du pyragaičius… Kadangi patyriau fiasko su šampaniniu kremu (jo nerekomenduočiau – per saldus, keistos konsistencijos) ir keksiukus valgiau tik kitą dieną, jie […]

Pynutės

Pynutės

Nepaisant to, kad jau turėjau savo mėgstamą, daug kartų išbandytą ir praktiškai tobulą mielinių bandelių receptą, šis nukonkuravo visus iki šiol bandytus mielinius kepinius. Nepriekaištingai minkštos, ne per saldžios ir dar su citrinos nata – nežinau ar gali bebūti geriau. Pastabos: Tešla gaunasi pakankamai lipni, bet jei minkai su kombainu, nėra jokių problemų. Jei norite […]

Nebelgiški vafliai

Nebelgiški vafliai

Žinau, kad dabar ypač madinga valgyti belgiškus vaflius – tiek su saldžiais priedais, tiek su sūriais. Bet aš prisiminiau tuos senus, tradiciškus, lietuviškus (nors, matyt, jie visai ne lietuviški). Jie gali tapti puikiu indeliu ledams arba kremui su vaisiais. Bet labai skanu ir vienus sutraškinti. Pastabos: Jei norite traškių vaflių, darykite juos plonesnius (įpylę tešlos, […]

Švediški pyragačiai –Semla

Švediški pyragačiai –Semla

Nors šie pyragaičiai yra tradicinis švedų Užgavėnių patiekalas, aš kepiau jau gerokai po Užgavėnių. O kadangi man jos taip patiko tai imsiu ir susukčiausiu – prisikepsiu kalną bandučių per Velykas. Aš gi ne švedė, o ir Užgavėnės praėjo. Užtat darosi linksmiau, kai žinau, jog už kelių savaičių vėl valgysiu šį Dievų maistą. 🙂 Truputį paliaupsinsiu […]