Moliūgo keksiukai su karameliniu kremu

Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Kadangi nuo moliūgų vyniotinio buvo likę moliūgo tyrės, nutariau ją sunaudoti ne sriubai, o keksiukams. Sriuba bus kitą kartą. Šį kartą derinuosi prie spalvų už lango ir pristatau jų didenybes moliūgų keksiukus su karamelinio kremo kepuraitėmis.
Pastabos:
- Viskas labai paprasta, kepu juos jau antrą kartą ir abu kartus pavyko gerai.
- Kremą galite dėti kokį tik norite – tiesiog maskarponės, sviesto ir cukraus, arba maskarponės su kondensuotu pienu, arba išvis nedėti.
Privalumai: greitai padaromi, skanūs.
Trūkumai: reikalinga moliūgų tyrė, jei jos neturite, užtruks, kol pasigaminsite.
Kam patiktų: smaližiams.
Įvertinimas: 9/10
Receptas (12 keksiukų):
Keksiukams:
- 120 g miltų
- 1 a.š. sodos
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/4 a.š. druskos
- 1/2 a.š. cinamono
- 1 a.š. prieskonių meduoliams
- 2 kiaušinių
- 200 g cukraus (aš dėjau 180)
- 80 g aliejaus (bekvapio)
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
- 170 g moliūgų tyrės
Kremui:
- 200 g maskarponės
- 100 g “Rududu” arba virto kondensuoto pieno
Gaminimas:
Keksiukams viename inde sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, sodą, kepimo miltelius, druską ir prieskonius. Kitame inde kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite aliejų, dar kartą išplakite. Sudėkite moliūgų tyrę ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite. Į šią masę sudėkite miltų mišinį ir viską išmaišykite. Dėkite tešlą į keksiukų kepimo formeles ir statykite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 min. Išėmus pilnai atvėsinkite.
Kremui sumaišykite maskarponę su “Rududu”, kad neliktų gumulėlių ir puoškite atvėsusius keksiukus.
Originalus receptas iš čia: https://www.bakingsecrets.lt/2014/10/moliugu-keksiukai-pumpkin-cupcakes.html