Moliūgo keksiukai su karameliniu kremu

Moliūgo keksiukai su karameliniu kremu

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Kadangi nuo moliūgų vyniotinio buvo likę moliūgo tyrės, nutariau ją sunaudoti ne sriubai, o keksiukams. Sriuba bus kitą kartą. Šį kartą derinuosi prie spalvų už lango ir pristatau jų didenybes moliūgų keksiukus su karamelinio kremo kepuraitėmis.

Pastabos:

  • Viskas labai paprasta, kepu juos jau antrą kartą ir abu kartus pavyko gerai.
  • Kremą galite dėti kokį tik norite – tiesiog maskarponės, sviesto ir cukraus, arba maskarponės su kondensuotu pienu, arba išvis nedėti.

Privalumai: greitai padaromi, skanūs.
Trūkumai: reikalinga moliūgų tyrė, jei jos neturite, užtruks, kol pasigaminsite.
Kam patiktų: smaližiams.
Įvertinimas: 9/10

Receptas (12 keksiukų):

Keksiukams:

  • 120 g miltų
  • 1 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1 a.š. prieskonių meduoliams
  • 2 kiaušinių
  • 200 g cukraus (aš dėjau 180)
  • 80 g aliejaus (bekvapio)
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 170 g moliūgų tyrės

Kremui:

  • 200 g maskarponės
  • 100 g “Rududu” arba virto kondensuoto pieno

Gaminimas:

Keksiukams viename inde sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, sodą, kepimo miltelius, druską ir prieskonius. Kitame inde kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite aliejų, dar kartą išplakite. Sudėkite moliūgų tyrę ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite. Į šią masę sudėkite miltų mišinį ir viską išmaišykite. Dėkite tešlą į keksiukų kepimo formeles ir statykite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 min. Išėmus pilnai atvėsinkite.

Kremui sumaišykite maskarponę su “Rududu”, kad neliktų gumulėlių ir puoškite atvėsusius keksiukus.

Originalus receptas iš čia: https://www.bakingsecrets.lt/2014/10/moliugu-keksiukai-pumpkin-cupcakes.html

Moliūgo keksiukai su karameliniu kremu