Kepsniai

Kaip išsikepti tobulą mėsainį namų sąlygomis

Kaip išsikepti tobulą mėsainį namų sąlygomis

Pagrindinė mėsainių skonių tendenciją šiandien yra viena – mėsainis tampa vis „vulgaresnis“: auga jo dydis, šviežias daržoves keičia marinuotos ir jų kiekis mažėja, eksperimentuojama su išraiškingais sūriais, maišant jų rūšis.

Legendinis Čičinsko kepsnys – kas tai ir kaip pasigaminti

Legendinis Čičinsko kepsnys – kas tai ir kaip pasigaminti

Čičinsko kepsnys yra legendinis patiekalas. Teigiama, jog kilęs iš Panevėžio. Ir prieš gerus 20 metų buvo neįmanoma įsivaizduoti restorano, kuris nekeptų šio kepsnio. Tačiau jis toks paprastas, jog galima paprastai pasigaminti ir namuose. Internete galima rasti ne vieną šio recepto variaciją. Tačiau recepto esmė – faršo įdaras ir tešlos apvalkalas. Keli pavyzdiniai receptų variantai: Pirmas […]

Kiaulienos nugarinės kepsnys apelsinų padaže

Kiaulienos nugarinės kepsnys apelsinų padaže

Dar vienas receptas iš mano apelsininės dienos 🙂 Naujametinė vakarienė šiemet buvo būtent tokia. O jai pasigaminti reikėjo:1kg kiaulienos nugarinės4 apelsinųporos šaukštų aliejausčesnako skiltelės0,5 šaukštelio džiovinto mairūnožiupsnelio aitriosios paprikosdruskos, pipirų Gaminimas nesudėtingas:Mėsa nuplauti ir įtrinti druska su pipirais. [Šitą dalį sugebėjau pamiršti padaryti.] Todėl iškart ėmiausi antros – apkepti mėsą keptuvėje su aliejumi. Apkepusią mėsą […]

Oto kepsnys

Oto kepsnys

Otas keptas grilyje tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Su prieskoniais marinuotas ir grilyje keptas otas, kaip ir daugelis žuvies kepsnių patinka visai šeimai. Be to, pagaminti tikrai paprasta. Reikės: 4 gabalėliai oto (apie 2,5 cm storio) 1 citrinos sultys 1 skiltelė česnako druskos 3 šaukštai sojų padažo 0,5 puodelio aliejaus 1 šaukštas neaštrių garstyčių šviežiai […]

Gildijos kepsnys

Gildijos kepsnys

Legendinis Gildijos kepsnys gerai žinomas vyresnei kartai. Kiekvienas save gerbiantis restoranas sovietiniais laikais buvo įtraukęs šį kepsnį į savo meniu. Ir nenuostabu. Paprastai paruošiamas kepsnys yra skanus ir tinka kiekvienai progai. Reikės labai nedaug: 500 g jautienos išpjovos, 150 g fermentinio sūrio, 2 svogūnai, 2 arbat. šaukšteliai majonezo, druskos, pipirų, „Vegetos”. Mėsą truputį pamušti, įtrinti […]

Nugarinės kepsnys

800 g kiaulienos nugarinės 40 g riebalų 2 šaukštai aliejaus prieskonių prieskoninių daržovių cukraus druskos 1 stiklinė svogūnų padažo Mėsą pamušti, įtrinti druska su prieskoniais, apibarstyti prieskoninėmis daržovėmis ir palaikyti 2-4 val. Visą gabalą arba perpjovus pusiau skersai raumenų sudėti į keptuvą su įkaitintais riebalais ir kepti 20-30 min. palaistant atsiradusiomis sultimis. Kepsnį supjaustyti, sudėti […]

Sultingas kiaulienos kepsnys

Jums prireiks 4 gabalėlių (po 200 g) kiaulienos išpjovos Marinatui: žiupsnelio grūstų pipirų ½ šaukšto garstyčių 1 arb. šaukštelio medaus 1 šaukšto alyvuogių aliejaus skiltelės česnako druskos ½ apelsino sulčių grūstų pipirų 50-70 g sauso raudonojo vyno Nuo kiaulienos gabalėlių nuimame plėves, kad mėsa kepant nesusitrauktų. Sumaišome marinato ingredientus ir ištriname jais mėsą (marinuojame ne […]

Kepsninės paslaptys

Kepsninė įkaista maždaug per 45 min ar val. Ji neturi būti per karšta, nes paviršiuje kepsnys apdegs, o viduje liks neiškepęs. Kepsninė turi būti įkaitusi tiek, kad virš jos galėtumėte 4-5 sek. palaikyti ranką. Dujinėms kepsninėms įkaisti reikia mažiau laiko-10-15 min. Išimkite mėsą iš šaldytuvo val. prieš kepant, bet ne anksčiau -ypač karštomis dienomis. Mėsą […]

"Sombrero" kepsnys

4 vištienos krūtinėlių filė, 100 g fermentinio sūrio, 1 indelis konservuotų ananasų, 1 valg. šaukštas majonezo, vištienos prieskonių, kario. Garnyrui: 1 stiklinė ryžių, 1 saldžioji paprika, žaliųjų žirnelių, konservuotų kukurūzų. Vištienos krūtinėles išmušti ir įtrinti prieskoniais, kariu. Įkaitinti keptuvę (energija 2/3), sudėti paruoštą filė, gerai prispausti ir apkepti iš abiejų pusių (po 3 min.). Tada […]

Kiaulienos kepsnys su pomidorais

150g maltos kiaulienos, 1/4 kiaušinio į mėsą, 2 griežinėliai pomidoro, 50g fermentinio sūrio, 1/4 kiaušinio, truputis druskos, pipirų. Į maltą mėsą įdedame kiaušinio, druskos, pipirų ir gerai išmaišome. Suformuojame kepsnį ir dedame jį į aliejumi pateptą skardą. Ant mėsos dedame pomidoro griežinėlius, o ant jų sutarkuotą ir su likusiu kiaušiniu sumaišytą sūrį. Kepame 180-200C temperatūros […]