Kepsniai

Oto kepsnys

Oto kepsnys

Otas keptas grilyje tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Su prieskoniais marinuotas ir grilyje keptas otas, kaip ir daugelis žuvies kepsnių patinka visai šeimai. Be to, pagaminti tikrai paprasta. Reikės: 4 gabalėliai oto (apie 2,5 cm storio) 1 citrinos sultys 1 skiltelė česnako druskos 3 šaukštai sojų padažo 0,5 puodelio aliejaus 1 šaukštas neaštrių garstyčių šviežiai […]

Gildijos kepsnys

Gildijos kepsnys

Legendinis Gildijos kepsnys gerai žinomas vyresnei kartai. Kiekvienas save gerbiantis restoranas sovietiniais laikais buvo įtraukęs šį kepsnį į savo meniu. Ir nenuostabu. Paprastai paruošiamas kepsnys yra skanus ir tinka kiekvienai progai. Reikės labai nedaug: 500 g jautienos išpjovos, 150 g fermentinio sūrio, 2 svogūnai, 2 arbat. šaukšteliai majonezo, druskos, pipirų, „Vegetos“. Mėsą truputį pamušti, įtrinti […]

Nugarinės kepsnys

800 g kiaulienos nugarinės 40 g riebalų 2 šaukštai aliejaus prieskonių prieskoninių daržovių cukraus druskos 1 stiklinė svogūnų padažo Mėsą pamušti, įtrinti druska su prieskoniais, apibarstyti prieskoninėmis daržovėmis ir palaikyti 2-4 val. Visą gabalą arba perpjovus pusiau skersai raumenų sudėti į keptuvą su įkaitintais riebalais ir kepti 20-30 min. palaistant atsiradusiomis sultimis. Kepsnį supjaustyti, sudėti […]

Sultingas kiaulienos kepsnys

Jums prireiks 4 gabalėlių (po 200 g) kiaulienos išpjovos Marinatui: žiupsnelio grūstų pipirų ½ šaukšto garstyčių 1 arb. šaukštelio medaus 1 šaukšto alyvuogių aliejaus skiltelės česnako druskos ½ apelsino sulčių grūstų pipirų 50-70 g sauso raudonojo vyno Nuo kiaulienos gabalėlių nuimame plėves, kad mėsa kepant nesusitrauktų. Sumaišome marinato ingredientus ir ištriname jais mėsą (marinuojame ne […]

Kepsninės paslaptys

Kepsninė įkaista maždaug per 45 min ar val. Ji neturi būti per karšta, nes paviršiuje kepsnys apdegs, o viduje liks neiškepęs. Kepsninė turi būti įkaitusi tiek, kad virš jos galėtumėte 4-5 sek. palaikyti ranką. Dujinėms kepsninėms įkaisti reikia mažiau laiko-10-15 min. Išimkite mėsą iš šaldytuvo val. prieš kepant, bet ne anksčiau -ypač karštomis dienomis. Mėsą […]

"Sombrero" kepsnys

4 vištienos krūtinėlių filė, 100 g fermentinio sūrio, 1 indelis konservuotų ananasų, 1 valg. šaukštas majonezo, vištienos prieskonių, kario. Garnyrui: 1 stiklinė ryžių, 1 saldžioji paprika, žaliųjų žirnelių, konservuotų kukurūzų. Vištienos krūtinėles išmušti ir įtrinti prieskoniais, kariu. Įkaitinti keptuvę (energija 2/3), sudėti paruoštą filė, gerai prispausti ir apkepti iš abiejų pusių (po 3 min.). Tada […]

Kiaulienos kepsnys su pomidorais

150g maltos kiaulienos, 1/4 kiaušinio į mėsą, 2 griežinėliai pomidoro, 50g fermentinio sūrio, 1/4 kiaušinio, truputis druskos, pipirų. Į maltą mėsą įdedame kiaušinio, druskos, pipirų ir gerai išmaišome. Suformuojame kepsnį ir dedame jį į aliejumi pateptą skardą. Ant mėsos dedame pomidoro griežinėlius, o ant jų sutarkuotą ir su likusiu kiaušiniu sumaišytą sūrį. Kepame 180-200C temperatūros […]

Kalakutienos kepsnys

8 porcijoms reikės: 1,75kg kalakuto krūtinėlės, 6 šaukštų aliejaus, 200g ryžių indelio ananasų, 1 agurko, 2 spalvotų paprikų, gūžinės salotos, 2 svogūnų, 6 šaukštų vyno acto, 200ml čilio padažo, 150g tirštos grietinės. Mėsą įtrinkite druska ir suriškite siūlu smarkiai suspaudusi. Įdėkite į aliejumi išteptą formą ir kepkite 1val. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Išvirkite ryžius ir […]

Kepsnys tešloje

Kepsniui reikės: įdaro (pakepinti svogūnai, konservuoti kukurūzai, pakepintos morkos, truputis razinų, majonezo, neaštrių garstyčių ir medaus) neriebios šoninės; džiovintų abrikosų ir slyvų; prieskonių: pipirų, druskos, česnako miltelių, truputį kardamono ir muskato riešuto. Tešlai reikės: 4 stikl. miltų 0,5 stikl. šilto aliejaus šilto vanduo 50 g. mielių druskos ir cukraus pagal skonį. Mėsą įtrinti prieskoniais ir […]

Kepsnys su kiaušiniu

100 g maltos kiaulienos, 100 g maltos jautienos, 0.5 kiaušinio, 1 šaukštas krakmolo, 0.5 riekelės batono, truputis druskos, pipirų, 1 kiaušinis. Į maltą mėsą suberiame krakmolą, įdedame piene išmirkytą batoną, 0.5 kiaušinio, pabarstome druska bei pipirais ir išminkome. Kiaušinį verdame 4-5 min., atvėsiname, nulupame ir dedame į maltos mėsos vidų kaip įdarą.Kepsnį formuojame rankomis, kad […]