Šližikai Kūčių stalui
Paprasti ir lengvai gaminami šližikai gražiausiai metų šventei.
Galima puošti, galima valgyti 🙂 Tvirti, gerai besilaikantys ir gardžiai kvepiantys meduoliai eglutei papuošti.
Kuo puikiausia valgoma kalėdinė dovana – imbieriniai biscotti. Mažulyčiai cukruoto imbiero deimančiukai kiekviename kąsnelyje yra tas šventinis, šildantis jausmas. Kepant namai skęsta puikiuose kvapuose…
Tokie traškūs – tiesiog ima ir nepastebimai vienas po kito susivalgo. Idealūs balgiški kalėdiniai sausainiai.
Gerieji itališki džiūvėsėliai – biscotti – šįkart biskočiai labiau tiktų žiemos vaišėms, nes atrodo šventiškai – su cukruotu imbieru ir šokoladu.
Tai patys lengviausi sausainiai, kokius kada nors teko daryti. Jiems nereikia nieko malti, nieko plakti, nieko tirpinti, nieko minkyti. Juos gaminant reikės ištepti vos du indus ir vieną šaukštą, tad po jų net indų nereikės (beveik nereikės) plauti.
Šie sausainiai atrodo gerai – tiek lėkštėje, tiek kaip papuošimai ant advento vainiko ar Kalėdų eglės. O ir padaromi greitai – tešla viena, o sausainiai dviejų rūšių.
Tikras kalėdinis skonis, namai paskendo puikiuose kvapuose… Sandarioje dėžutėje meduoliukai gali išbūti kelias savaites.
Švelniai krintančių snaigių ir skanaus Kalėdų aromato prisotinti imbierinukai. Patys pačiausi kalėdiniai sausainiai.
Skanūs sausainėliai su pistacijomis – idealus užkandis ir skanėstas bet kokia proga 🙂