Sausainiai ir saldainiai

Apelsininiai sausainiai [Polvorones de naranja]

Apelsininiai sausainiai [Polvorones de naranja]

Apelsininė diena šiandien – kiauliena apelsinų padaže, apelsininiai sausainiai, pyragaičiai su apelsinų pusbroliais mandarinais. Niam. Tai šįkart apie apelsininius sausainiukus [“Meksikietiški vestuviniai” – taip dar jie vadinami]. Išties skanūs. O kai mano skaniausi kepiniai iš trapios tešlos – išvis, gėris. Taigi, reikės: 2 apelsinų 0,5 citrinos 200g sviesto 100g cukraus pudros 3 trynių 100g maltų […]

Sausainiai su saulėj džiovintais pomidorais

Sausainiai su saulėj džiovintais pomidorais

Džiovintus pomidorus pamėgau nuo pat pirmo karto, kai tik jų paragavau. Nuostabus atradimas 🙂 ir sausainiai su jais pavyko puikiai. Ingredientai: 1/4 puoduko kambario temperatūros sviesto 2 kiaušiniai šiek tiek daugiau nei puodukas miltų 0,5 šaukštelio kepimo miltelių ~10 saulėj džiovintų pomidorų sauja graikinių riešutų Gaminam:sviestą išsukam, mušam po kiaušinį, maišom. Dedam miltus. Maišom. Pridedam […]

Traškūs avižiniai sausainiai

Traškūs avižiniai sausainiai

Saldumynai mūsų namuose kepami bene kas antrą dieną. Miltai, kiaušiniai, cukrus, sviestas, vanilė dominuoja mėnesio pirkinių sąraše, o šokolado plytelės dingsta iš “slaptos“ vietos (kuri jau, iš tiesų, seniai visiems žinoma) spintelėje nepastebėtos. Naujus receptus išbandau dažnai, bet vis vien yra kepinių, kuriems jaučiu nostalgiją arba jie išties verti būti gaminami daug kartų. Į paprastų […]

Šventinės šokolado plytelės

Šventinės šokolado plytelės

Pernai nebespėjau šitų skanėstų žiemos šventėms padaryt, o šiemet pavyko. Paprastai ir aiškiai visas gamybos būdas parodytas čia. Smagiausia tai, kad kaskart plyteles galima padaryt vis kitokias, pagal nuotaiką, skonį, fantaziją. Naudojau 20×20 cm keturkampę formą, kuriai sunaudojau tokius produktus: 100 g juodojo šokolado 150 g juodojo šokolado su migdolais 100 g baltojo šokolado 2 a.š. bekvapio aliejaus 1/4 a.š. […]

Trapios tešlos žiedai su riešutais

Trapios tešlos žiedai su riešutais

Nostalgiškas kepinys, mokyklinis skanėstas – trapus, didelis sausainis su traškiais žemės riešutais. Prikepiau daug, taigi  atidarius sausainių dėžutę dar keletą dienų neteks nusiminti, kad nėra nieko skanaus :). Idealus su pienu, skanus su arbata, na tiesiog – kepkite ir mėgaukitės. 12-ai dešimties centimetrų skersmens žiedų reikės: Trapiai tešlai 200 g sviesto 150 g cukraus 4 […]

Kalėdiniai sausainiai – viena tešla, o sausainiai dviejų rūšių

Kalėdiniai sausainiai – viena tešla, o sausainiai dviejų rūšių

Kadangi nenumaldomai artėja šventinis laikotarpis, kai visur aplink ima kvepėti cinamonu ir imbieru, reikia pasitempti ir man. Tiesa, šie sausainiai nekvepia nei vienu, nei kitu, bet atrodo gerai – tiek lėkštėje, tiek kaip papuošimai ant advento vainiko ar Kalėdų eglės. O ir padaromi greitai – tešla viena, o sausainiai dviejų rūšių. Pastabos: Sausainius laikykite sandariame […]

Biscotti su cukruotais imbierais ir šokoladu

Biscotti su cukruotais imbierais ir šokoladu

Gerieji itališki džiūvėsėliai – biscotti – šįkart biskočiai labiau tiktų žiemos vaišėms, nes atrodo šventiškai – su cukruotu imbieru ir šokoladu. Bet šventės nebūtinai turi būti visaliaudinės, galima juk ypatingą naminę dieną sugalvot arba mielus svečius pamalonint. Imbiero mėgėjams labai patiks, nes cukruoto imbiero „bombikės“ smagiai sproginėja tarp saldžių šokolado gabaliukų. Vieną džiūvėsių kraštą galima padengti šokoladu, jei norisi. Cukraus ir šokolado kiekį mažinau, o cukruoto imbiero […]

Minkšti imbieriniai sausainiai

Minkšti imbieriniai sausainiai

Niekada neturėjau vieno to pačio pačiausio imbierinių sausainių recepto. Šitas vienas iš realių pretendentų juo tapti. Sausainiai minkšti (jei juos darai storesnius) arba kieti ir traškūs (jei juos darai plonesnius), todėl įtiksi kiekvieno skoniui. Pastabos: Originaliame recepte nurodoma naudoti melasą. Aš jos artimiausioje parduotuvėje neradau, o ieškoti neturėjau kada, todėl naudojau paprastą auksaspalvį sirupą. Manau, […]

Kalėdiniai imbieriniai meduoliukai

Kalėdiniai imbieriniai meduoliukai

Kepiau juos pernai ir labai patiko. Tada kepiau vėlai vakare ir, galima sakyti, meditavau darydama šiuos meduoliukus dovanoms. Nors užtrukau gerokai po vidurnakčio, bet buvo verta – tikras kalėdinis skonis, namai paskendo puikiuose kvapuose… Sandarioje dėžutėje meduoliukai gali išbūti kelias savaites. Imbierinukams reikia: 2,5 stiklinių miltų 2/3 stiklinės medaus 6 v.š. sviesto 1 stiklinės rudojo cukranendrių cukraus 1 kiaušinio 1 a.š. kepimo […]

Apelsininiai biscotti

Apelsininiai biscotti

Biscotto itališkai reiškia sausainį. Italai protingi, suteikė jiems pavadinimą, kuris atspindi ir kepimo būdą: bis – “dukart“, cotto – “keptas“. Šie sausainiai (primenantys mūsų džiūvėsėlius) ypač tinka prie kavos, arbatos, o kaip teigia italai, ir prie vyno (tik turbūt turima omeny, ne apelsininius, o kokius nors pelėsinio sūrio biscotti). Variantų ir receptų, kaip pasigaminti biscotti yra begalė. Aš pati […]