Sausainiai ir saldainiai

Trapios tešlos žiedai su riešutais

Trapios tešlos žiedai su riešutais

Nostalgiškas kepinys, mokyklinis skanėstas – trapus, didelis sausainis su traškiais žemės riešutais. Prikepiau daug, taigi  atidarius sausainių dėžutę dar keletą dienų neteks nusiminti, kad nėra nieko skanaus :). Idealus su pienu, skanus su arbata, na tiesiog – kepkite ir mėgaukitės. 12-ai dešimties centimetrų skersmens žiedų reikės: Trapiai tešlai 200 g sviesto 150 g cukraus 4 […]

Kalėdiniai sausainiai – viena tešla, o sausainiai dviejų rūšių

Kalėdiniai sausainiai – viena tešla, o sausainiai dviejų rūšių

Kadangi nenumaldomai artėja šventinis laikotarpis, kai visur aplink ima kvepėti cinamonu ir imbieru, reikia pasitempti ir man. Tiesa, šie sausainiai nekvepia nei vienu, nei kitu, bet atrodo gerai – tiek lėkštėje, tiek kaip papuošimai ant advento vainiko ar Kalėdų eglės. O ir padaromi greitai – tešla viena, o sausainiai dviejų rūšių. Pastabos: Sausainius laikykite sandariame […]

Biscotti su cukruotais imbierais ir šokoladu

Biscotti su cukruotais imbierais ir šokoladu

Gerieji itališki džiūvėsėliai – biscotti – šįkart biskočiai labiau tiktų žiemos vaišėms, nes atrodo šventiškai – su cukruotu imbieru ir šokoladu. Bet šventės nebūtinai turi būti visaliaudinės, galima juk ypatingą naminę dieną sugalvot arba mielus svečius pamalonint. Imbiero mėgėjams labai patiks, nes cukruoto imbiero „bombikės“ smagiai sproginėja tarp saldžių šokolado gabaliukų. Vieną džiūvėsių kraštą galima padengti šokoladu, jei norisi. Cukraus ir šokolado kiekį mažinau, o cukruoto imbiero […]

Minkšti imbieriniai sausainiai

Minkšti imbieriniai sausainiai

Niekada neturėjau vieno to pačio pačiausio imbierinių sausainių recepto. Šitas vienas iš realių pretendentų juo tapti. Sausainiai minkšti (jei juos darai storesnius) arba kieti ir traškūs (jei juos darai plonesnius), todėl įtiksi kiekvieno skoniui. Pastabos: Originaliame recepte nurodoma naudoti melasą. Aš jos artimiausioje parduotuvėje neradau, o ieškoti neturėjau kada, todėl naudojau paprastą auksaspalvį sirupą. Manau, […]

Kalėdiniai imbieriniai meduoliukai

Kalėdiniai imbieriniai meduoliukai

Kepiau juos pernai ir labai patiko. Tada kepiau vėlai vakare ir, galima sakyti, meditavau darydama šiuos meduoliukus dovanoms. Nors užtrukau gerokai po vidurnakčio, bet buvo verta – tikras kalėdinis skonis, namai paskendo puikiuose kvapuose… Sandarioje dėžutėje meduoliukai gali išbūti kelias savaites. Imbierinukams reikia: 2,5 stiklinių miltų 2/3 stiklinės medaus 6 v.š. sviesto 1 stiklinės rudojo cukranendrių cukraus 1 kiaušinio 1 a.š. kepimo […]

Apelsininiai biscotti

Apelsininiai biscotti

Biscotto itališkai reiškia sausainį. Italai protingi, suteikė jiems pavadinimą, kuris atspindi ir kepimo būdą: bis – “dukart“, cotto – “keptas“. Šie sausainiai (primenantys mūsų džiūvėsėlius) ypač tinka prie kavos, arbatos, o kaip teigia italai, ir prie vyno (tik turbūt turima omeny, ne apelsininius, o kokius nors pelėsinio sūrio biscotti). Variantų ir receptų, kaip pasigaminti biscotti yra begalė. Aš pati […]

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tai mano “pirmas blynas“, niekada nekepiau, tik skanaudavau kitų keptus. 🙂 Bet pabandžiau ir pati, labai patiko!  Reikės: 3 stiklinės avižinių dribsnių 1 stiklinė cukraus 2 kiaušiniai 100 g šokolado (naudojau Princo su triufeliais, man jis tobulas kepiniams, tinginiui ir pan.) 5 šaukštai miltų 100 g sviesto žiupsnelis vanilinio cukrau Eiga: Ištirpintą sviestą maišiau su […]

Raganos pirštai – šmaikštūs sausainiai šventiniam stalui

Raganos pirštai – šmaikštūs sausainiai šventiniam stalui

Labai šmaikštūs sausainiukai, tinkami “Halloween’o“ šventiniam stalui. 🙂 Gaminom su sese, tad išėjo superiniai! Reikia: 150 g sviesto (aš naudojau kepinių margariną) 200 g cukraus 350 g miltų 1 kiaušinio 0,5 a.š. vanilinio cukraus 0,25 a.š. druskos 1 a.š. kepimo miltelių migdolų šokolado Eiga: Kambario temperatūros sviestą labai gerai išplakam su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. […]

Imbierinukai – patys pačiausi, vieninteliai ir nepakartojami!

Imbierinukai – patys pačiausi, vieninteliai ir nepakartojami!

Pamažu ir aš jau pradedu jausti Kalėdas… Šįryt anksti anksti atsikėlusi per pusnis klampojau į egzaminą… Apsimuturiavusi iki ausų stebėjau minkštai besileidžiančias snaiges. Nuotaika puiki, mintyse darausi sąrašiuką, ką turiu nusipirkti imbieriniams sausainiams, kurių kvapui pasklidus namu0se, kažkas nebyliai praneša – JAU Kalėdos… 🙂 Dabar besimėgaudama imbierinukais nesitveriu džiaugsmu, PAGALIAU per 2 metus radau tuos […]

Belgiški kalėdiniai sausainiai  Speculoos

Belgiški kalėdiniai sausainiai Speculoos

Tiesą pasakius, kai padariau šitų sausainių tešlą, iškart pamaniau, kad kažkokia nesąmonė – visų pirmą dėl to, kad recepte buvo rašoma, kad tešlą minkyti, o man ji buvo tokios košės konsistencijos, kuri niekaip nesiminkė. Tiek to – pamaniau. Kai atšalo, pasidarė minkoma ir net kočiojama. Bet, nepaisant to, kad ant stalviršio bėriau daug miltų, ji […]