Sriubos

Morkų pyragas-tortas

Morkų pyragas-tortas

Tikrai labai skanus, nesudėtingai paruošiamas – vertas dėmesio. Išeina laaaabai didelis. Reikia: 1 1/2 p. aliejaus 1 p. paprasto cukraus 1 p. rudo cukraus 6 kiaušinių 1 š. vanilinio cukraus 3 1/4 p. miltų 2 a.š. nugesintos sodos 2 a.š. druskos 1 a.š. kepimo miltelių 1 š. cinamono 1/2 a.š. tarkuoto muskato riešuto žiupsnio gvazdikėlių […]

Burokėlių sriuba su triušienos galkutėmis

Burokėlių sriuba su triušienos galkutėmis

Ar jau visi atsigavote po šventinio mišrainių maratono? Man visada po tokių sočių valgymų norisi kitą dieną sriubos, norisi vėl jausti lengvumą skrandyje. O kas gali būti geriau už lekštę  karštos sriubos šaltą žiemos dieną? Burokėlių sriuba viena mėgstamiausia mūsų šeimos, todėl ją verdu tikrai dažnai, tad siūlau ir jums :) Reikės: 150-200 g šviežios smulkintos […]

Bulvių ir salierų sriuba

Bulvių ir salierų sriuba

Ne paslaptis, kad esu be galo didelė sriubų gerbėja. Pastaruoju metu pastebėjau, kad kone labiausiai mėgstu trintas sriubas, pagardintas kokiais nors priedais: sūriu, skrudintais duonos kubeliais, kepintais porais… O vat riešutų sriuboje dar niekada neragavau, todėl tik pamačiusi šį receptą supratau, ką valgysiu vakarienei.  Labai gaila, kad neturėjau šalavijų, be galo smalsu, kokiu skoniu jis apdovanotų alyvuogių aliejų. […]

Moliūgo-paprikų sriuba

Moliūgo-paprikų sriuba

Nepakartojamai skani sriuba!!! Reikės: 0,5 kg moliūgo, 2 paprikų, 4 bulvių, 1 didelio svogūno, 2 kubelių ekologiško sultinio, 3 -5 skiltelių česnako, himalajų druskos, pipirų, 2 lauro lapelių, 100 ml kokoso pieno arba neriebios grietinėlės, čili dribsnių pabarstymui. Moliūgą supjaustome, paprikas irgi ir šauname į įkaitintą orkaitę, šiek tiek pašlakstome aliejumi, pabarstome druska, pipirais ir […]

Rūgštynių sriuba

Rūgštynių sriuba

Paprasta, bet gardi sriuba. 🙂 Reikia: 500 ml vakuotų rūgštynių Daržovių sultinio (dariau iš bulvių, morkų ir svogūno) 2 kiaušinių trynių Žiupsnelis aitriosios paprikos 200 ml grietinėlės Druskos (pagal skonį) 1 v.š. kapotų petražolių 1 v.š. kapotų krapų Batono ar itališkos duonelės skrudinimui Eiga: Išverdam daržovių sultinį, į jį sudedame rūgštynes. Kiaušinio trynius suplakame su […]

Brokolių ir sūrio sriuba

Brokolių ir sūrio sriuba

Aš nemėgstu brokolių. Nuoširdžiai. Nei kalafijorų, nei brokolių. Turbūt dar nepribrendau tiek, kad galėčiau valgyti apkeptus kalafijorus su sūriu, kad ir kokie išgirti jie būtų. Užtat aš mėgstu sriubas. Visokias. Nežinau ar egzistuoja tokia, kuri man būtų neskani. “Tetulės sriubinė“ Kaune yra mano mėgiamiausias restoranas. 🙂 Todėl šiandien sujungiau mėgstu ir nemėgstu į vieną. Rezultate […]

Soup à l’oignon gratinée pagal Julia Child

Soup à l’oignon gratinée pagal Julia Child

Vakar vėl pažiūrėjau Julie and Julia. Kaip man patinka tas filmas! Žiūrėjau ir seilės varvėjo matant visus tuos patiekalus… Todėl būtinai užsimaniau pagaminti kažką iš Julia’s Child receptų. Šiandien buvau nusprendusi virti svogūnų sriubą, jau ir receptą radusi buvau… Bet šovė į galvą internete patikrinti, ar Julia neparašiusi šios nuostabios sriubos receptūros. Akurat! Reikia: 2 […]

Česnakinė sriuba

Česnakinė sriuba

Atradimas. Dažnai man būna taip, kad kai tikiuosi kažko woow iš patiekalo, mano skoniui jis gaunasi – visai nieko. O va kai gaminu su mintimi – ką čia pavalgius pietums?, nustembu, kaip paprasti ir kasdieniai ingredientai sužaidžia tarpusavy… Ši sriuba mūsų namuose akimirksniu tapo favorite ir netgi sulaukiau tokio žvilgsnio su klausimu: o kodėl tiek mažai išvirei? Dabar […]

Šaltibarščiai

Šaltibarščiai

Ar genialumas šį kartą slypi paprastume? Esu girdėjusi, kad žmonės daro baltus šaltibarščius (be burokėlių), bet gal tada čia tiesiog šaltsriubė… Džiaugsiuos, jei pasidalinsi, kaip šaltibarščius gamini Tu. Galgi visai kitaip nei aš. Reikia: 1l šaltibarščių kefyro Marinuotų burokėlių stiklainio Vieno ilgojo agurko 2 virtų kiaušinių Krapų Svogūnų laiškų Druskos Bulvių Prieskonių bulvėms Eiga: Viską […]

Rūgštynių šaltsriubė

Rūgštynių šaltsriubė

Nieko naujo nepasakysiu ir neišrasiu :) gaivi sriubytė karštai vasaros dienai.. Taigi,reikėjo: 200g rūgštynių [naudojau konservuotas] 1,5l kefyro [arba pasukų] 2 agurkų 50g svogūnų laiškų dar galima dėt krapų, kietai virtų kiaušinių [nedėjau] Paprasta, kaip 2×2: Kefyrą, rūgštynes, smulkintus svogūnų laiškus, smulkintus agurkus ir kitus ingredientus [jei dedat] sumaišom, paliekam šaldytuve pastovėt bent valandą ir […]