Sriubos

Višta raudoname vyne

Višta raudoname vyne

Šildančio naminio maisto etalonas arba Coq au vin. Esu tikra, kad šis klasikinis prancūziškas patiekalas visada pavyks. O jei dar turite naminį viščiuką, miško grybų ir nepagailėsite geresnio vyno, neabejoju, kad tai bus vienas geriausių kada ragautų valgių. Nežinau, ar taip galima sakyti apie maistą, bet višta vyne yra labai širdingas patiekalas – vienas malonumas […]

Moliūgų sriuba su kokoso pienu

Moliūgų sriuba su kokoso pienu

Eh, pavasaris.. Pro atidarytą langą skverbias gaivus ir jau nebešaltas oras, paukščiai čiulba, o rūtuliuko virtuvėj kvepia keptais moliūgais ir spurgom.. Darbų krūvos ir nemažėja, bet gaminti visada įkvėpimas atsiranda ne tada kai reikia, tad 🙂 Mėgstu trintas sriubas. O dar jei jos gražios spalvos, eh.. Ir gyvent smagiau daros 🙂 šita būtent tokia. Skonis […]

Kepti triušienos kumpeliai su troškintomis daržovėmis

Kepti triušienos kumpeliai su troškintomis daržovėmis

Reikės: 500 g šviežių triušienos užpakalinių kumpelių (aš naudojau Lapino puotos) 2-3 skiltelių česnako kmynų druskos, pipirų džiovinto raudonėlio Daržovių troškiniui: 1 didelio svogūno 1-2 morkų 1 skiltelės česnako šparagų arba šparaginių pupelių 2-3 saliero stiebų 250 ml grietinėlės druskos, pipurų krapų Triušienos kumpelius pabarstome druska, pipirais, džiovintais raodonėliais, kmynais, išpaudžiame česnaką ir juo įtriname kumpelius. Geriausiai […]

Kitokie karšti sumuštiniai – orkaitėje keptas batonas, įdarytas vištiena ir sūriu

Kitokie karšti sumuštiniai – orkaitėje keptas batonas, įdarytas vištiena ir sūriu

Kitokie karšti sumuštiniai: super traški, apskrudus plutelė, viduj – sultinga vištiena, gardus sūris – realybėj atrodė skaniau nei nuotraukose. Ir valgytojai sakė: “per skanu, kad galėčiau suvalgyti tik vieną”. Priklausomai nuo to, į kiek dalių supjaustysite batoną, tiek reikės ir ingredientų. Aš batoną padalinau į 6 dalis, tad viso gavosi 6 vidutiniai sumuštinukai, kuriems sunaudojau:] maždaug […]

Lęšių-morkų sriuba su keptomis paprikomis

Lęšių-morkų sriuba su keptomis paprikomis

Mano improvizacija sriubos tema – norėjau šildančios, sočios, tirštos sriubos. Seniai spintelėje tūnantys žalieji lęšiai ir sultingos, saldžios morkos puikiai susidraugavo sriuboje, o kepta paprika,  žalios alyvuogės, fetos sūris ir šlakelis balzamiko acto – nuspalvino ir subalansavo skonį.Beje, fetos sūrį ir balzamiko actą galima keisti grietine ir citrina. Taigi, jei virsite šią sriubą, reikės: 0,5 […]

Vaniliniai zefyrai (marshmallows)

Vaniliniai zefyrai (marshmallows)

Jau labai lauktas sniegas pasirodė penktadienį, kaip tik tada, kai virtuvėje viriau cukraus sirupą, plakiau baltymus ir maišiau zefyrus. Kitas rytas buvo vis dar labai baltas ir šviesus. Toks, kokių jau pasiilgau. Buvo taip gera virt kakavą, tirpint joje šviežius zefyriukus ir mėgautis malonia puta, stebint kaip kieme smagiai lipdomas pirmasis šios žiemos besmegenis. Kol […]

Trinta grybų sriuba su Brie sūriu

Trinta grybų sriuba su Brie sūriu

Ši sriuba – tai dar vienas bandymas “prisijaukinti“ patiekalus su vynu.  Dažniausiai pamačius, kad viena iš sudėtinių dalių yra vynas, įsivaizduoju, kad turėtų būti skanu.  Bet pagaminus, kyla mintis, kad kažkas čia ne taip, o gal tiesiog mano uoslei vyno kvapas patiekale pernelyg dominuoja (arba improvizuodama, aš jo padauginu šliūkštelėti :)). Taigi, šįkart virdama grybų […]

Kalėdinis aguonų vyniotinis

Kalėdinis aguonų vyniotinis

Kiek jis kalėdinis, kiek ne, nežinau, bet artėjant šventėms, viskas, kas su aguonomis, tampa kalėdiška. Originaliame recepte, jis pavadintas “mažuoju šimtalapiu”. Aišku, iki tikrojo šimtalapio šiam “mažyliui” dar reikėtų pasistiebti, bet tiems, kas nenori apsikrauti papildomomis kalorijomis, šis vyniotinis puiki išeitis nelikti be deserto. Pastabos: Sausų mielių dėjau tiek, kiek nurodyta recepte, nors kiekis tikrai […]

Pievagrybių sriuba

Pievagrybių sriuba

Buvo laikas, kai visai negaminau sriubų. Turėjau įsitikinimą, kad nemoku, kad sunku, kad ilgai… O gal tiesiog tingėjau?.. Bet pastaruoju metu labai pamėgau delnais “apsikabinti“ šiltą dubenį sriubos ir jausti kaip lėtai lėtai kaista žandai… Šį receptą radau pas Rūtą. Dievaži, be galo skani sriuba. Reikia:  1 svogūno 200 g pievagrybių 100 g sviesto 5-6 […]

Sostinės keksas – kai norisi tikrai pavykstančio deserto

Sostinės keksas – kai norisi tikrai pavykstančio deserto

Paprastas, skanus ir daug žinių nereikalaujantis kepinys. Man jis patinka, kai norisi greito ir tikrai pavyksiančio deserto. Pastabos: Jei norite sodresnio skonio, razinas mirkykite su šlakeliu brendžio (aš to nedariau). Privalumai: greitai pagaminamas, negalintis nepavykti. Trūkumai: nebent tai, kad labai paprastas. Kam patiktų: neišlepusiems ragautojams. Įvertinimas: 9/10 Receptas (nedideliam keksui): 110 g minkšto sviesto 100 […]