Sriubos

Kepto moliūgo kreminė sriuba su kokoso pienu

Kepto moliūgo kreminė sriuba su kokoso pienu

Reikės: 1/3   moliūgo 1 l sultinio 4 bulvių 150-200 ml kokoso pieno druskos pipirų  pakepintų moliūgo sėklų šlakelis pesto padažo aliejaus kepimo indui patepti Moliūgą supjaustome, kepimo indą patepame aliejumi, dedame moliūgą, pabarstome druska ir pipirais. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, kol moliūgas suminkštės. Užverdame paruoštą sultinį, dedame kubeliais pjaustytas bulves, jeigu reikia įberiame šiek tiek […]

Trinta raudonųjų lęšių ir moliūgo sriuba

Trinta raudonųjų lęšių ir moliūgo sriuba

Prisiskaičius apie raudonųjų lęšių privalumus, nusprendžiau išbandyti, kas tai per daiktas. Čia – pirmas toks bandymas. Kadangi nesu valgius nei moliūgų, nei lęšių sriubos, po pirmo šaukšto pagalvojau: kaip įdomu. Bet vėliau supratau, kad “įdomu” nereiškia “neskanu”. Man asmeniškai atrodo, kad sriuba gavos kiek per skysta, bet čia viskas dėl to, kad nepagailėjau vandens. Ko […]

Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba

Rudeninė, šiltos spalvos ir skonio, trinta moliūgų sriuba pakelia nuotaiką… 😉 Ją išvirsime iš tokių produktų (kiekiai nedideli, maždaug 2-3 asmenims užtektų): mažo moliūgo (apie 2 kg) 0,25 l vištienos sultinio 1 didelės morkos didelio svogūno česnako skiltelės žiupsnelio malto muskato 0,5 a.š. malto imbiero miltelių arba šiek tiek mažiau šviežio tarkuoto imbiero druskos ir juodųjų pipirų […]

Moliūgų tyrė su obuoliais

Moliūgų tyrė su obuoliais

Dėkui Evai už kvapnų, gardų moliūgą tiesiai iš daržo! Tiek visko iš jo buvo pagaminta: užteko sriubai, pyragui, keksiukams ir šiai moliūgienei (čia kaip obuolienė :)). Pačios tyrės-uogienės idėja šmėkštelėjo čia. Pakeičiau šį tą ir išviriau truputį kitokią moliūgų tyrę su obuoliais, kuri bus naudojama kepant pyragus ar blynus. Moliūgų tyrei su obuoliais reikės: 1 kg moliūgų tyrės 1 […]

Žiemiška  sriuba

Žiemiška sriuba

Man žiema labai patinka kai yra daug girgždančio po kojom sniego, žnaibo šaltukas, bet šviesu lauke. Bet tokiu oru norisi šildančio maisto. Šita sriuba – tiršta, soti ir skani. Žiemiškai sriubai reikės: 200 g virtos raudonos mėsos 150 g virtų ar konservuotų pupelių 1 raudonos paprikos 2 svogūnų 3 skiltelių česnako 2-3 marinuotų agurkų 300 ml sultinio maždaug 1 litro pomidorų sulčių druskos […]

Pieniška daržovių sriuba

Pieniška daržovių sriuba

Pieniškų sriubų mėgėjams 😉 Šiai sriubai reikės: 2-3 didesnių bulvių 1 morkos apie 150 g saliero šaknies maždaug 200 g kopūsto 1 nedidelio svogūno apie 300 ml vandens 1/2 litro pieno 20 g sviesto 1 – 1,5 a.š. druskos žiupsnelio malto muskato Daržoves supjaustome nedideliais gabaliukais ir išverdame vandenyje. Pagardiname druska ir muskatu. Į išvirusias daržoves […]

Pankolių – kriaušių sriuba

Pankolių – kriaušių sriuba

Labai knietėjo paragauti šios sriubos. Pirmąjį kartą viriau mažesnį kiekį ir su šiokiais tokiais pakeitimais. Labai patiko. Saldžiarūgštis skonis, traškūs vos juntami trintų kriaušių grūdeliai, pankolio gaivumas, aromatas. Atvėsusi sriuba yra švelnesnio skonio, gaivi, tinkama šiltajam metų laikui. Mėgstantiems įdomesnio skonio sriubas – verta išmėginti. Reikės tokių produktų: 2 vidutinio dydžio pankolių 2 didelių sultingų kriaušių 1 nemažo svogūno 150 ml obuolių sulčių 200 ml vandens 1 lauro lapo […]

Raugintų kopūstų sriuba

Raugintų kopūstų sriuba

Skani naminė raugintų kopūstų sriuba. Kažko ypatingo čia neprigalvosi, ingredientai paprasti, bet kiekvienuose namuose ji verdama pridedant dalelę kažko savo. Maniškis variantas toks: 300 g raudonos mėsos su kaulu 500 g raugintų kopūstų (su morkomis) poros saujų pjaustyto žalio kopūsto 1 nemažo svogūno 10 g džiovintų grybų 1 v.š. miltų lauro lapas 1 a.š. pomidorų tyrės kelių kvapiųjų pipirų žirnelių […]

Rūgštynių sriuba

Rūgštynių sriuba

Paprasta ir pavasariška pirmųjų daržo vitaminų sriuba su jaunais rūgštynių lapais. Mums reikės tokių produktų: 6 stiklinių mėsos sultinio 1 kiaušinio didelės saujos rūgštynių lapų (be kotelių) šaukšto grietinės šaukšto sviesto šaukšto miltų druskos, pipirų Rūgštynes nuplauname, sukapojame ir pakepiname svieste. Tada supilame į verdantį sultinį. Įdedame su miltais sumaišytos grietinės. Kiek pavirus, įberiame druskos ir pipirų pagal skonį. Nukaičiame […]

Vietnamietiška sriuba su krevetėmis

Vietnamietiška sriuba su krevetėmis

Sriubai reikės tokių produktų: 150 g vištienos krūtinėlės 1 litro vištienos sultinio su prieskoniais 200 g krevečių 1 morkos 1 saliero lapkočio (nebūtina) 1 aitriojo pipiriuko saujelės šviežių kalendrų Vištienos sultinyje (su prieskoniais) išverdame krūtinėlę (užtruks maždaug 20 min.), išimame, truputį ataušiname ir supjaustome mažais gabaliukais. Krevetes nuvalome, nugnybiame galvutes ir uodegėles ir supjaustome mažais gabaliukais. […]