Sriubos

Trinta grybų sriuba su Brie sūriu

Trinta grybų sriuba su Brie sūriu

Ši sriuba – tai dar vienas bandymas “prisijaukinti“ patiekalus su vynu.  Dažniausiai pamačius, kad viena iš sudėtinių dalių yra vynas, įsivaizduoju, kad turėtų būti skanu.  Bet pagaminus, kyla mintis, kad kažkas čia ne taip, o gal tiesiog mano uoslei vyno kvapas patiekale pernelyg dominuoja (arba improvizuodama, aš jo padauginu šliūkštelėti :)). Taigi, šįkart virdama grybų […]

Kalėdinis aguonų vyniotinis

Kalėdinis aguonų vyniotinis

Kiek jis kalėdinis, kiek ne, nežinau, bet artėjant šventėms, viskas, kas su aguonomis, tampa kalėdiška. Originaliame recepte, jis pavadintas “mažuoju šimtalapiu”. Aišku, iki tikrojo šimtalapio šiam “mažyliui” dar reikėtų pasistiebti, bet tiems, kas nenori apsikrauti papildomomis kalorijomis, šis vyniotinis puiki išeitis nelikti be deserto. Pastabos: Sausų mielių dėjau tiek, kiek nurodyta recepte, nors kiekis tikrai […]

Pievagrybių sriuba

Pievagrybių sriuba

Buvo laikas, kai visai negaminau sriubų. Turėjau įsitikinimą, kad nemoku, kad sunku, kad ilgai… O gal tiesiog tingėjau?.. Bet pastaruoju metu labai pamėgau delnais “apsikabinti“ šiltą dubenį sriubos ir jausti kaip lėtai lėtai kaista žandai… Šį receptą radau pas Rūtą. Dievaži, be galo skani sriuba. Reikia:  1 svogūno 200 g pievagrybių 100 g sviesto 5-6 […]

Sostinės keksas – kai norisi tikrai pavykstančio deserto

Sostinės keksas – kai norisi tikrai pavykstančio deserto

Paprastas, skanus ir daug žinių nereikalaujantis kepinys. Man jis patinka, kai norisi greito ir tikrai pavyksiančio deserto. Pastabos: Jei norite sodresnio skonio, razinas mirkykite su šlakeliu brendžio (aš to nedariau). Privalumai: greitai pagaminamas, negalintis nepavykti. Trūkumai: nebent tai, kad labai paprastas. Kam patiktų: neišlepusiems ragautojams. Įvertinimas: 9/10 Receptas (nedideliam keksui): 110 g minkšto sviesto 100 […]

Cukinijų duona

Cukinijų duona

Kad ruduo, cukinijų metas – niekam ne naujiena. Kad iš cukinijų kepami pyragai ir duonos – taip pat visiems žinoma. Taigi turėjau ir aš didelę cukiniją – dalis jos nuėjo į troškinį, antra dalis – į sriubą, na o trečioji – į duoną. Verdiktas – skani, pikantiška duonelė, tinkanti tiek prie sriubos, tiek sumuštiniui susitepti. […]

Pusryčiai ananaso lėkštėje

Pusryčiai ananaso lėkštėje

Kokteilius galima ne tik gerti, galima juos padaryti šiek tiek tirštesnius ir pateikti štai taip😋😍Šiandien išbandžiau @dobele_lietuva grūdų mišinį Kama❤👍 Tokiems pusryčiams reikės: Ananaso 3 bananų 2 v.š. Dobele Kama grūdų mišinio Šiek tiek migdolų pieno (galima keisti kitu) Čija sėklų Agavų sirupo Kokoso čipsų (nebūtinai) Ananasą perpjauname pusiau, vienos pusės išskobiame vidų, tai bus […]

Orkaitėje keptos bulvės su česnakais ir pelėsiniu sūriu

Orkaitėje keptos bulvės su česnakais ir pelėsiniu sūriu

Vienas iš tų patiekalų, kurie tikrai skanūs, bet ir tikrai nelabai fotogeniški. Bet negaliu nepasidalinti :) puikios, šviežios bulvės, įdarytos česnaku ir užkeptos bri pelėsiniu sūriu. Reikia: 6 vidutinio dydžio bulvių 4 didelių česnako skiltelių mėgiamų prieskonių (išbandžiau Kotányi bulvių prieskonius. Šie prieskoniai visai kitokie, nei įprasti bulvių prieskoniai. Man patiko! Kažkas naujo ir įdomaus :) […]

Morkų pyragas-tortas

Morkų pyragas-tortas

Tikrai labai skanus, nesudėtingai paruošiamas – vertas dėmesio. Išeina laaaabai didelis. Reikia: 1 1/2 p. aliejaus 1 p. paprasto cukraus 1 p. rudo cukraus 6 kiaušinių 1 š. vanilinio cukraus 3 1/4 p. miltų 2 a.š. nugesintos sodos 2 a.š. druskos 1 a.š. kepimo miltelių 1 š. cinamono 1/2 a.š. tarkuoto muskato riešuto žiupsnio gvazdikėlių […]

Burokėlių sriuba su triušienos galkutėmis

Burokėlių sriuba su triušienos galkutėmis

Ar jau visi atsigavote po šventinio mišrainių maratono? Man visada po tokių sočių valgymų norisi kitą dieną sriubos, norisi vėl jausti lengvumą skrandyje. O kas gali būti geriau už lekštę  karštos sriubos šaltą žiemos dieną? Burokėlių sriuba viena mėgstamiausia mūsų šeimos, todėl ją verdu tikrai dažnai, tad siūlau ir jums :) Reikės: 150-200 g šviežios smulkintos […]

Bulvių ir salierų sriuba

Bulvių ir salierų sriuba

Ne paslaptis, kad esu be galo didelė sriubų gerbėja. Pastaruoju metu pastebėjau, kad kone labiausiai mėgstu trintas sriubas, pagardintas kokiais nors priedais: sūriu, skrudintais duonos kubeliais, kepintais porais… O vat riešutų sriuboje dar niekada neragavau, todėl tik pamačiusi šį receptą supratau, ką valgysiu vakarienei.  Labai gaila, kad neturėjau šalavijų, be galo smalsu, kokiu skoniu jis apdovanotų alyvuogių aliejų. […]