Sriubos

Marinuoti agurkai ir VIČI koldūnai

Marinuoti agurkai ir VIČI koldūnai

Gana paprastas ir greitas receptas, tiems, kam nebaisus švelnus česnako kvapas.

Šalta keptų avokadų ir agurkų sriuba

truputis avyvuogių aliejaus, 2 vidutiniai prinokę avokadai, 1 didelis agurkas, 6 svoguno laiškai, 1 jelapeno pipiras, 1 citrinos sultys, puse puodelio šalto vandens, 1 skiltelė česnako, 3/4 arb.šaukštelio druskos, 1/2 arb.šaukštelio maltų pipirų. Papuošimui (pagal skonį): skrudintos duonelės kubeliai, svogūnų laiškai, Perpjaukite avokadą ir agurką išilgai per pusę, patepkite citrinos sultimis, aptekite alyvuogių aliejumi ir […]

Saldi braškių sriuba su kokosų drožlėmis

Saldi braškių sriuba su kokosų drožlėmis

Braškių šaltsriubė yra nepakartojamas pasirinkimas šiltą vasaros dieną. Tinka ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip desertas, ar tiesiog atgaiva vietoj kokteilio 🙂

Šarlotė obuolių pyragas

Šarlotė obuolių pyragas

Su laaabai daug obuolių. Tešla, galima sakyt, ne biskvitinė, jos beveik nesijaučia (ji tik „suriša“ obuolius). Gaivus, be jokių riebalų, puikus obuolių pyragas.

Ukrainietiški barščiai

Ukrainietiški barščiai

Mūsų šeima juos labai mėgsta, man jie asmeniškai asociajuojasi su vaikystę ir močiutės kaimu, nes ji labai dažnai mums juos virdavo  🙂 Reikės: mėsos buljono bulvių kopūstų morkos raudonos saldžios  paprikos svogūno mažos skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse ketčupo pipirų 3 lauro lapų vištienos sultinio kubelio ar 2 , žiūrint kokios talpos puodas Išverdame buljoną, […]

Tailandietiška sriuba

Tailandietiška sriuba

Šiandien išbandžiau fantastiško skonio sriubą, receptą jos radau viename iš Nr. žurnalo „Žmonės“. Su vyru likom labai sužavėti, visiems labai rekomenduoju! Receptas: 2 svogūnai 2 skiltelės česnako 0,5 aitriosios paprikos (galima dėti 1 ar 1,5 , kas mėgsta labai aštrų maistą) 2 šaukšteliai šviežiai tarkuotos imbiero šaknies nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės 1,5 l daržovių […]

Trinta pievagrybių sriuba

Trinta pievagrybių sriuba

Reikės: 1 l daržovių sultinio 4-5 vid. bulvių pipirų druskos 2 lauro lapelių 2 svogūnų 3 skiltelių česnako džiovintų daržovių mišinio  su dž. grybų gabaliukais 400 g pievagrybių 100-150 ml grietinėlės krapų gabaliuko sūrio su mėlynuoju pelėsiu skrudinto batono kubelių Į verdantį sultinį sudedame pjaustytas bulves, įberiame druskos ir pipirų bei lauro lapelius. Kol bulvės […]

Žirnių sriuba rytietiškai

Žirnių sriuba rytietiškai

Šiai sriubai mane įkvepė Beatos laida, nutariau pasigaminti kažkuom panašią, bet pagal save koreguotą sriubą. Labai skani,aštri ir sodrios geltonos spalvos su rytietišku skoniu. Reikės:   2 daržovių ar vištienos sultinio kubelių (geriau imti ekologišką) bulvių morkos virtų žirnių, kartu su skysčiu, kuriame jie virė juodųjų maltų pipirų druskos kelių lauro lapų   šaukštelio prieskonių […]

Sostinės keksas – kai norisi tikrai pavykstančio deserto

Sostinės keksas – kai norisi tikrai pavykstančio deserto

Paprastas, skanus ir daug žinių nereikalaujantis Sostinės keksas. Kai norisi greito ir garantuotai pavyksiančio deserto.

Pomidorų – rabarbarų sriuba

Pomidorų – rabarbarų sriuba

Dar besitęsiančiam rabarbarų sezonui – pomidorų sriuba su rabarbarais, imbieru ir prieskoniais. Toks įdomus ir anksčiau neragautas derinys labai viliojo. Sriuba tikrai patiko, mat kvapni, su aiškia rabarbarų rūgštele ir puokšte prieskonių. Skani šilta ir ataušusi, kai rūgštelė sušvelnėja ir gaivina kaitrią dieną. 3-4 porcijoms reikės: 2 v.š. vynuogių kauliukų aliejaus (ar kitokio neintensyvaus skonio aliejaus) 1 svogūno 1 česnako skiltelės 10 […]