Sostinės keksas – kai norisi tikrai pavykstančio deserto
Paprastas, skanus ir daug žinių nereikalaujantis Sostinės keksas. Kai norisi greito ir garantuotai pavyksiančio deserto.
Paprastas, skanus ir daug žinių nereikalaujantis Sostinės keksas. Kai norisi greito ir garantuotai pavyksiančio deserto.
Taigi 🙂 ne kartą bandyta, bet pagaliau pavyko taip, kaip norėjosi. Valio 🙂 Ingredientai: 500g maltos jautienos 100g svogūno 620g šviežių pomidorų (galima naudoti konservuotus) 270g paprikų pora čili pipiriukų [pagal norimą aštrumo kiekį – galima daugiau ar mažiau] 15g česnako [2 skiltelės. nemažos] 400g konservuotų pupelių [naudoju konservuotas pomidorų padaže] šaukštelio druskos, maltų saldžiųjų […]
Rudeninis derlius viename sriubos puode – bulvių ir Savojos kopūsto sriuba su nepakeičiamu pikantišku priedu – skrudinto kumpio pabarstukais. Vos vos koregavau sudėtį. Šiai sriubai reikės: 1 svogūno 1 morkos 2 saliero stiebų 2 skiltelių česnako 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus 600 g miltingų bulvių 1 litro vištienos arba daržovių sultinio plonų kumpio griežinėlių ≈ 200 g Savojos […]
Prisiskaičius apie raudonųjų lęšių privalumus, nusprendžiau išbandyti, kas tai per daiktas. Čia – pirmas toks bandymas. Kadangi nesu valgius nei moliūgų, nei lęšių sriubos, po pirmo šaukšto pagalvojau: kaip įdomu. Bet vėliau supratau, kad “įdomu” nereiškia “neskanu”. Man asmeniškai atrodo, kad sriuba gavos kiek per skysta, bet čia viskas dėl to, kad nepagailėjau vandens. Ko […]
Šios sriubos pagrindą ėmiau iš pavasarį publikuotos rūgštynių sriubos recepto. Tik šįkart ją pagardinau cikorija dėl kartumėlio ir sutryniau. Tokia sriuba ir šildo, ir tuo pačiu atgaivina savo rūgštele. Dviem nemažoms porcijoms sriubos reikės: 1/2 litro sultinio poros nemažų saujų rūgštynių lapų (be stiebų) 3-4 lapinių cikorijų lapų (be stiebų) 1 kupino šaukšto miltų 1 kupino šaukšto grietinės […]
Iš tiesų, labai laukiau šios savaitės, nes esu nusižiūrėjus tikrai ne vieną receptą, kurį norėjau išbandyt. Deja, visko pagamint per savaitę turbūt neįmanoma, todėl čia – paskutinis spėtas pagamint patiekalas.Kaip ir sakiau: mėgstu trintas sriubas. Sūrį irgi mėgstu. Todėl tai buvo puikūs pietūs. Ačiū, Bea 🙂 Originalus receptas: Kokius 4 nemažus svogūnus susismulkiname ir kepiname […]
Na ir būna gi taip.. Va taip visai ne į temą. Karščiai karščiai, o tu va taip op ir užsimanai čili sriubos.. Ir dar prie viso to pajunti, kad skauda gerklę ir nosim imi šnirpščioti.. Man taip buvo šiandien. Ir gaminau savo mėgstamą sriubą pagal šitą receptą, tačiau vietoj maltos jautienos dėjau 50g sojų faršo. […]
Paprasta ir pavasariška pirmųjų daržo vitaminų sriuba su jaunais rūgštynių lapais. Mums reikės tokių produktų: 6 stiklinių mėsos sultinio 1 kiaušinio didelės saujos rūgštynių lapų (be kotelių) šaukšto grietinės šaukšto sviesto šaukšto miltų druskos, pipirų Rūgštynes nuplauname, sukapojame ir pakepiname svieste. Tada supilame į verdantį sultinį. Įdedame su miltais sumaišytos grietinės. Kiek pavirus, įberiame druskos ir pipirų pagal skonį. Nukaičiame […]
Sriubai reikės tokių produktų: 150 g vištienos krūtinėlės 1 litro vištienos sultinio su prieskoniais 200 g krevečių 1 morkos 1 saliero lapkočio (nebūtina) 1 aitriojo pipiriuko saujelės šviežių kalendrų Vištienos sultinyje (su prieskoniais) išverdame krūtinėlę (užtruks maždaug 20 min.), išimame, truputį ataušiname ir supjaustome mažais gabaliukais. Krevetes nuvalome, nugnybiame galvutes ir uodegėles ir supjaustome mažais gabaliukais. […]
Labai knietėjo paragauti šios sriubos. Pirmąjį kartą viriau mažesnį kiekį ir su šiokiais tokiais pakeitimais. Labai patiko. Saldžiarūgštis skonis, traškūs vos juntami trintų kriaušių grūdeliai, pankolio gaivumas, aromatas. Atvėsusi sriuba yra švelnesnio skonio, gaivi, tinkama šiltajam metų laikui. Mėgstantiems įdomesnio skonio sriubas – verta išmėginti. Reikės tokių produktų: 2 vidutinio dydžio pankolių 2 didelių sultingų kriaušių 1 nemažo svogūno 150 ml obuolių sulčių 200 ml vandens 1 lauro lapo […]