Sriubos

Daržovių sriuba su kariu ir kokoso pienu

Daržovių sriuba su kariu ir kokoso pienu

Reikės: 3-4 stiklinių daržovių sultinio 6 bulvių 2 morkų stiklinės šaldytų žirnelių šviežių arba šaldytų špinatų svogūno 2 skiltelių česnako žalumynų  skardinės kokoso pieno 2 a.š kario Užverdame daržovių sultinį, beriame kubeliais supjaustytas bulves ir morkas. Pakepiname svogūną ir  smulkiai kapotą česnaką, beriame kario miltelius ir minutelę pakepiname, kol pradės skleistis kario prieskonių aromatas ir […]

Miso sriuba su noodles makaronais ir pievagrybiais

Miso sriuba su noodles makaronais ir pievagrybiais

Reikės: 2 l ekologiško  daržovių sultinio 2-3 saujų noodles makaronų 0,5 paprikos 0,5 poro 0,5 stiklinės šaldytų žirnelių 200 g pievagrybių 3 šaukštų ekologiškos Miso pastos druskos pipirų keli žiupsneliai džiovinto čili pipiro krapų  2 šaukštų ghee sviesto arba aliejaus svogūno laiškų papuošimui Užviriname daržovių sultinį. Keptuvėje ghee svieste apkepiname supjaustytą porą, dedame šiaudeliais pjaustytą papriką […]

Trinta lęšių sriuba

Trinta lęšių sriuba

Skanut skanutėlė 🙂 Vienas iš pagrindinių sriubos akcentų – kuminas, su kuriuo reikia elgtis labai atsargiai, jei norima išvengti pernelyg intensyvaus skonio, bet naudojamas su saiku nuspalvina patiekalus ypatingu aromatu bei skoniu. Receptas adaptuotas pagal sausio mėnesio Beatos kalendoriaus lapą. 🙂 Reikia: 2 didelės morkos 4 v.š. pomidorų pastos arba vakuotų pomidorų tyrės 2 skiltelės […]

Višta raudoname vyne

Višta raudoname vyne

Šildančio naminio maisto etalonas arba Coq au vin. Esu tikra, kad šis klasikinis prancūziškas patiekalas visada pavyks. O jei dar turite naminį viščiuką, miško grybų ir nepagailėsite geresnio vyno, neabejoju, kad tai bus vienas geriausių kada ragautų valgių. Nežinau, ar taip galima sakyti apie maistą, bet višta vyne yra labai širdingas patiekalas – vienas malonumas […]

Moliūgų sriuba su kokoso pienu

Moliūgų sriuba su kokoso pienu

Eh, pavasaris.. Pro atidarytą langą skverbias gaivus ir jau nebešaltas oras, paukščiai čiulba, o rūtuliuko virtuvėj kvepia keptais moliūgais ir spurgom.. Darbų krūvos ir nemažėja, bet gaminti visada įkvėpimas atsiranda ne tada kai reikia, tad 🙂 Mėgstu trintas sriubas. O dar jei jos gražios spalvos, eh.. Ir gyvent smagiau daros 🙂 šita būtent tokia. Skonis […]

Kepti triušienos kumpeliai su troškintomis daržovėmis

Kepti triušienos kumpeliai su troškintomis daržovėmis

Reikės: 500 g šviežių triušienos užpakalinių kumpelių (aš naudojau Lapino puotos) 2-3 skiltelių česnako kmynų druskos, pipirų džiovinto raudonėlio Daržovių troškiniui: 1 didelio svogūno 1-2 morkų 1 skiltelės česnako šparagų arba šparaginių pupelių 2-3 saliero stiebų 250 ml grietinėlės druskos, pipurų krapų Triušienos kumpelius pabarstome druska, pipirais, džiovintais raodonėliais, kmynais, išpaudžiame česnaką ir juo įtriname kumpelius. Geriausiai […]

Kitokie karšti sumuštiniai – orkaitėje keptas batonas, įdarytas vištiena ir sūriu

Kitokie karšti sumuštiniai – orkaitėje keptas batonas, įdarytas vištiena ir sūriu

Kitokie karšti sumuštiniai: super traški, apskrudus plutelė, viduj – sultinga vištiena, gardus sūris – realybėj atrodė skaniau nei nuotraukose. Ir valgytojai sakė: “per skanu, kad galėčiau suvalgyti tik vieną”. Priklausomai nuo to, į kiek dalių supjaustysite batoną, tiek reikės ir ingredientų. Aš batoną padalinau į 6 dalis, tad viso gavosi 6 vidutiniai sumuštinukai, kuriems sunaudojau:] maždaug […]

Lęšių-morkų sriuba su keptomis paprikomis

Lęšių-morkų sriuba su keptomis paprikomis

Mano improvizacija sriubos tema – norėjau šildančios, sočios, tirštos sriubos. Seniai spintelėje tūnantys žalieji lęšiai ir sultingos, saldžios morkos puikiai susidraugavo sriuboje, o kepta paprika,  žalios alyvuogės, fetos sūris ir šlakelis balzamiko acto – nuspalvino ir subalansavo skonį.Beje, fetos sūrį ir balzamiko actą galima keisti grietine ir citrina. Taigi, jei virsite šią sriubą, reikės: 0,5 […]

Vaniliniai zefyrai (marshmallows)

Vaniliniai zefyrai (marshmallows)

Jau labai lauktas sniegas pasirodė penktadienį, kaip tik tada, kai virtuvėje viriau cukraus sirupą, plakiau baltymus ir maišiau zefyrus. Kitas rytas buvo vis dar labai baltas ir šviesus. Toks, kokių jau pasiilgau. Buvo taip gera virt kakavą, tirpint joje šviežius zefyriukus ir mėgautis malonia puta, stebint kaip kieme smagiai lipdomas pirmasis šios žiemos besmegenis. Kol […]

Trinta grybų sriuba su Brie sūriu

Trinta grybų sriuba su Brie sūriu

Ši sriuba – tai dar vienas bandymas “prisijaukinti“ patiekalus su vynu.  Dažniausiai pamačius, kad viena iš sudėtinių dalių yra vynas, įsivaizduoju, kad turėtų būti skanu.  Bet pagaminus, kyla mintis, kad kažkas čia ne taip, o gal tiesiog mano uoslei vyno kvapas patiekale pernelyg dominuoja (arba improvizuodama, aš jo padauginu šliūkštelėti :)). Taigi, šįkart virdama grybų […]