Bulvių ir Savojos kopūsto sriuba su kumpiu

Bulvių ir Savojos kopūsto sriuba su kumpiu

Recepto autorius: Dalios svetainė

Rudeninis derlius viename sriubos puode – bulvių ir Savojos kopūsto sriuba su nepakeičiamu pikantišku priedu – skrudinto kumpio pabarstukais. Vos vos koregavau sudėtį.

Šiai sriubai reikės:

  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 2 saliero stiebų
  • 2 skiltelių česnako
  • 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 600 g miltingų bulvių
  • 1 litro vištienos arba daržovių sultinio
  • plonų kumpio griežinėlių
  • ≈ 200 g Savojos kopūsto

Supjaustome svogūną, morką, salierus, česnakus, bulves. Puode įkaitiname aliejų ir suberiame supjaustytas daržoves, pagardiname norimais prieskoniais už uždengiame puodą. Troškiname vis pamaišant ant mažos ugnies, kol daržovės ims minkštėti. Tada supilame sultinį, padidiname ugnį ir užverdame. Paverdame, kol visos daržovės suminkštės.
Kol sriuba verda, pakepiname/paskrudiname plonai supjaustytus kumpio griežinėlius. Ataušiname ir susmulkiname. Smulkiai supjaustome Savojos kopūstą.
Sriubą sutriname elektriniu trintuvu, puodą vėl užkaičiame ir suberiame pjaustytą Savojos kopūstą. Paverdame ant mažos ugnies kelias minutes, kol kopūstai suminkštės. Jei reikia, dar įberiame prieskonių (atsargiai su druska, nes kumpis jau būna sūrokas). Patiekiame užbarstę smulkinto kumpio. Skanaus 🙂

Šaltinis: BBC Good Food
Bulvių ir Savojos kopūsto sriuba su kumpiu