Pikantiška raudonųjų lęšių sriuba
Recepto autorius: Dalios svetainė
Kol žiemužė vis dar rodo savo nagučius, verdame jaukią sriubą, kad iš vidaus sušildytų… Va štai tokią raudonųjų lęšių sriubą. Nesunkiai pagaminama, tik reikės kelių ne visai kasdieniškų produktų, pvz., raudonosios kario pastos ir kokosų pieno, kurie sriubai suteiks gardaus pikantiškumo. Darbo nedaug, o rezultatas – puikus. Turbūt viena skaniausių sriubų, kokias teko ragauti. Tiesiog puiki.
Raudonųjų lęšių sriubai reikės:
- 1 svogūno
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1-2 v.š. raudonosios kario pastos *
- 300 g raudonųjų lęšių
- 1,7 litro daržovių sultinio
- 200 ml kokosų pieno
- svogūnų (česnakų) laiškų papuošimui
* – kas aštriai nemėgsta, geriau dėti mažesnį kiekį
Į didelį puodą pilame aliejų ir pakepiname smulkintą svogūną, kol suminkštės. Įdedame raudonosios kario pastos, išmaišome.
Suberiame raudonuosius lęšius ir gerai išmaišome su kario pasta ir svogūnais. Supilame daržovių sultinį ir viską paverdame maždaug 20 minučių, kol lęšiai suminkštės.
Supilame kokosų pieną, išmaišome ir dar pašildome (aš palaukiau, kol užvirs ir nukaičiau). Patiekiant, jei norisi, galima užberti smulkiai supjaustytų svogūnų ar česnakų laiškų. Skanaus 🙂
Šaltinis: BBC Good Food