Moliūgų tyrė su obuoliais

Moliūgų tyrė su obuoliais

Recepto autorius: Dalios svetainė

Dėkui Evai už kvapnų, gardų moliūgą tiesiai iš daržo! Tiek visko iš jo buvo pagaminta: užteko sriubai, pyragui, keksiukams ir šiai moliūgienei (čia kaip obuolienė :)). Pačios tyrės-uogienės idėja šmėkštelėjo čia. Pakeičiau šį tą ir išviriau truputį kitokią moliūgų tyrę su obuoliais, kuri bus naudojama kepant pyragus ar blynus.

Moliūgų tyrei su obuoliais reikės:

  • 1 kg moliūgų tyrės
  • 1 kg obuolių
  • 6 v.š. cukraus
  • 2 a.š. malto imbiero
  • 1-2 a.š. malto cinamono
  • 1/4 a.š. malto muskato
  • 4 gvazdikėlių
  • 1 citrinos sulčių

Geriausiai naudoti puodą nepridegančiu dugnu ir gilesnį. Moliūgų tyrę (ją gauname orkaitėje iškepę riekutėmis pjaustytą moliūgą ir sutriname košę) sukrečiame į puodą. Ten pat suberiame nuluptus ir smulkiai supjaustytus obuolius. Suberiame cukrų ir visus prieskonius, išmaišome ir užkaičiame.
Moliūgienę nuolat maišome, kad neprisviltų ir užverdame. Tada smarkiai sumažiname ugnį ir toliau visąlaik maišant kaitiname maždaug valandą. Praėjus pusei virimo laiko, supilame citrinų sultis. Nesuvirusius obuolius galima bulvių grūstuvu sutrinti, košė bus vientisesnė. Dėmesio: užvirusi ir kaitinama tyrė burbuliuoja ir gerokai „spjaudosi“, tad reikia ilgesnio šaukšto ir maišyt atsargiai. Išvirusią tyrę nukaičiam, šiek tiek ataušinam, supilam į švarius stiklainius ir sandariai užsukam. Skanaus 🙂
Moliūgų tyrė su obuoliais