Blynai ir lietiniai

Kokosiniai varškėčiai

Kokosiniai varškėčiai

Reikės: 500 g  9 % riebumo varškės 1 kiaušinio 2,5-3 šaukštų kokoso miltų 4,5 -5 šaukštų miltų žiupsnelio Himalajų druskos šaukštelio cukraus Į varškę įmušame kiaušinį, beriame druską, cukrų, išmaišome. Tada beriame kokoso miltus ir galiausiai paprastus miltus, viską gerai išmaišome. Miltais pabarstome stalą, formuojame varškėčius ir kepame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Tiekiame […]

Bulviniai blynai su avokado kremu

Bulviniai blynai su avokado kremu

Pirmiausia noriu pasakyti, kad šie blynai tikrai nėra kažkuo ypatingi, kitokie ar nepaprasti. Esu tikra, kad daugelis juos kepa būtent šitaip ir jokio dviračio išrasti aš nesiruošiu. Receptas patikimas, skanus, sotus, tad ko daugiau reikia? Pati patiekalų iš bulvių privengiu. Ne dėl to, kad kūdinuos, ne dėl to, kad neskanu. Tiesiog manau, kad esu jų […]

Bulviniai blynai su žąsienos pašteto įdaru

Bulviniai blynai su žąsienos pašteto įdaru

Kai nelabai yra laiko daryti Žemaičių blynus su mėsos įdaru, puikiai tiks šie greitai pagaminami, nes nauduosime mūsų draugo Lapino puotos jau pagamintą įdarą žąsienos paštetą. Bulvių tešlai reikės: 10-12 bulvių druskos, pipirų krapų kiaušinio krakmolo šiek tiek miltų Įdarui:  2 pakuočių žąsienos pašteto Padažui: 1 didelio svogūno kas mėgstate, galite nauduoti lašinukus grietinės šiek tiek pieno druskos, […]

Margi lietiniai

Margi lietiniai

Tikiu, kad po Užgavėnių dar iki šiol pilni pilvai blynų. Ir nors šventė jau praėjo, aš dalinuosi gražia dviejų spalvų lietinių idėja, kurią mamai pasiūlė jos draugė, o mama – man. Iš rankų į rankas. 🙂 Šie pusiau kakaviniai blynai turėtų patikti mažiesiems smaližiams ir nereikia laukti kitų Užgavėnių, pasilepinti galima ir tingų sekmadienio rytą. […]

Viso grūdo blynai

Viso grūdo blynai

Gardūs, sotūs, tinkami tingiems savaitgalio pusryčiams su šaukšteliu naminio džemo, kvapnia kava ir malonia draugija… 🙂 Šiaip jau blynai mūsų namuose svečias retas. Jei atvirai, tai tingiu stovėti prie keptuvės ir stebėti, ar niekas nesvyla, vartyti, tikrinti… Dėl to aš labiau “orkaitės žmogus“, pašauni ir tiek žinių. Beet, šie blynai mane nustebino, nes juos gamindama netrukdoma […]

3 ingredientai: pasakiški bananų blynai

3 ingredientai: pasakiški bananų blynai

Itin paprastas blynų receptas greitiems pusryčiams. Receptas patiks ieškantiems sveikų pusryčių, nes blynai turi daug baltymų ir yra pasakiškai skanūs! O pasirinkus avižas be gliuteno, jie tiks ir ieškantiems gluten-free receptų. Reikės: 2 bananų 2 kiaušinių 80 g avižų dribsnių po puse arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, cinamono, druskos. Norint dar skaniau galima pridėti puse šaukštelio […]

Sveikuoliški blynai be miltų, kiaušinių ir cukraus

Sveikuoliški blynai be miltų, kiaušinių ir cukraus

Taip, taip puikiausiai galima išsikepti gardžius blynus be cukraus, kiaušinių ir miltų! Blynus galima valgyti su nuostabiu datulių karameliniu padažu ir mėgstamom uogom 🙂 Receptas labai paprastas, todėl tikrai kiekviena/as šeimininkė/as galės juos iškepti ir palepinti savo vaikus ar antrą pusę 🙂 Taigi blynams reikės (išeiga 10-12 blynų) 1 stiklinės avižinių dribsnių 2 mažų bananų arba […]

Cukinijų blyneliai su lašiša

Cukinijų blyneliai su lašiša

Nors cukinijų sezonas dar tolokai, parduotuvėje jau pačiumpu vieną, kitą. Šiuos blynus (receptą radau pas Beatą) nesunku įsiūlyti ir tam, kuris cukinijų nemėgsta. Tai, sakyčiau, didelis pasisekimas. Reikia: 1 vid. dydžio cukinijos pakelio varškės (180g ar 200g) 3 kiaušinių 2 v.š. miltų (galima ir truputėlį daugiau, jei tešla atrodo per skysta) Smulkintų krapų (pagal skonį) […]

Šokoladiniai lietiniai su apelsininiu grietinėlės kremu

Šokoladiniai lietiniai su apelsininiu grietinėlės kremu

Kažkur girdėjau, kad prancūzės vertina savo marčios kulinarinius sugebėjimus pagal tai, kokio plonumo crepes ji iškepa. Tiesa tai ar mitas – nežinia, bet norint iškepti plonyčius ir traškius prancūziškus lietinius tiesiog reikia žinoti keletą paprastų taisyklių: svarbu neperplakti tešlos;  paruošta ji turi būti grietinėlės tirštumo; iškart kepti crepes negalima, tešla turi bent 30 min. pailsėti […]

Čirviniai blynai

Čirviniai blynai

Receptas iš naujut naujutėlės receptų knygos “Gal pavalgom?“, kurios autoriai – Agnė Jagelavičiūtė ir Alfas Ivanauskas. Tai yra vienas iš mano 2018 knygų mugės pirkinių ir iš karto galiu pasakyti – laaaaabai vykęs. Knyga unikali tuo, kad tuos pačius patiekalus Alfas ir Agnė siūlo pasigaminti skirtingai. Varčiau vakar prieš užmigdama, šį rytą – tik atsikėlusi […]