Blynai ir lietiniai

Blynai su obuoliais

Blynai su obuoliais

Gruodžio pirmoji. Ir nors už lango pusnų nesimato, su šia pirma žiemos diena mane aplankė ir žiemiška nuotaika. Taip pat ir gražūs prisiminimai, kai klampodavau iš mokyklos per pusnis, o įžengusi pro duris namuose užuosdavau kepančių blynų kvapą… Užsimaniau ir šiandien to kvapo.   Dvylikai nedidelių blynelių reikia: 1 kiaušinio 5 šaukštų miltų cukraus, pagal […]

Norvegiški lietiniai su Gudbrandsdalen sūriu

Norvegiški lietiniai su Gudbrandsdalen sūriu

Norvegiški blynai su Gudbrandsdalen sūriu. Šis sūris man buvo atradimas – kvepiantis karamele, saldžiai sūrus – gal net ir pavadinti jį sūriu sunku, bet visgi – sūris. O kepiau aš su šiuo sūriu lietinius blynelius. 5-7 lietiniams reikia: 250 ml. pieno 100 g. Gudbrandsdalen sūrio 1 vidutinio dydžio kiaušinio 90 g. miltų žiupsnio druskos sviesto kepimui Kaip pagaminti: […]

4 grūdų dribsnių ir daržovių blynai

4 grūdų dribsnių ir daržovių blynai

Labai lengvas ir skanus receptas nemėgstantiems košių. Kaskart išgirdus, kad pusryčiams virsiu košę, vaikai iškart suraukia nosį, bet blynus dauguma vaikų tikrai mėgsta! Nuo šeštadienio liko  Dobelės 4 grūdų dribsnių košės, bet trims žmonėms jau būtų permažai, todėl nutariau iškepti blynų su daržovėmis, taip nušaudama du zuikius vienu šūviu – sunaudojau likučius ir buvome sotūs […]

Šokoladiniai lietiniai su apelsininiu grietinėlės kremu

Šokoladiniai lietiniai su apelsininiu grietinėlės kremu

Kažkur girdėjau, kad prancūzės vertina savo marčios kulinarinius sugebėjimus pagal tai, kokio plonumo crepes ji iškepa. Tiesa tai ar mitas – nežinia, bet norint iškepti plonyčius ir traškius prancūziškus lietinius tiesiog reikia žinoti keletą paprastų taisyklių: svarbu neperplakti tešlos;  paruošta ji turi būti grietinėlės tirštumo; iškart kepti crepes negalima, tešla turi bent 30 min. pailsėti […]

Tortilijos su omletu, žalumynais ir sūriu

Tortilijos su omletu, žalumynais ir sūriu

Labai greiti, nuostabaus skonio pusryčiai visai šeimai. Kai nesinori gaišti daug laiko – tokie pusryčiai tikras išsigelbėjimas. 8 vnt reikės: 2 didesnių tortilijų 3 kiaušinių 70 ml pieno 40 g sūrio (aš naudojau 2 mini Babybel) 1-2 svogūno laiškų krapų druskos ir pipirų pagal skonį šiek tiek aliejaus kepimui Kiaušinius išplakame su pienu, beriame smulkintus […]

Blyneliai su ikrais – nekasdieniškas skonis

Blyneliai su ikrais – nekasdieniškas skonis

Kai atsibosta blynai su razinomis, šokoaldu, kondensuotu pienu, braškėmis ir grietinėle…. Tada užsinoriu kažko sūraus, sotaus, nekasdieniško.  Reikia: 1 kiaušinio žiupsnelis druskos žiupsnelis cukraus 120 ml pieno 1 v.š. saulėgrąžų aliejaus 12 kupinų v. šaukštų miltų 350 ml vandens Ikrų indelis Truputis grietinės Pusė citrinos Eiga: Kiaušinį išplakame su cukrumi ir druska. Supilame pieną ir aliejų, […]

Moliūgų blyneliai

Moliūgų blyneliai

Moliūgų sezonui dar vienas išbandytas receptėlis:) Reikės: 400 g moliūgo, 50 g morkų, 150 g bulvių, 1 svogūno, 4 v. šaukštas miltų, 2 kiaušinių, 2 saujos petražolių, truputį druskos bei aliejaus kepimui. Sutarkuotas daržves sumaišykite su susmulkintu svogūnu, kiaušiniais, miltais, smulkintomis petražolėmis bei druska ir viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir dėkite po […]

Lietiniai blynai su antiena, daug daržovių ir sūriu

Lietiniai blynai su antiena, daug daržovių ir sūriu

Labai skanūs lietiniai su antiena, su daug daržovių ir šiek tiek sūrio, puikus sprendimas pietums ar vakarienei. Tokius lietinius galima užšaldyti ir panauduoti, kai nėra laiko gaminti. 8 vnt. reikės: 8 vnt lietinių blynų (tikslaus recepto neparašysiu, nes visada darau iš akies: 1 kiaušinis, pienas perpus su vandeniu, speltos miltai, druska, pabaigoje įpilu 2 v.š. […]

Lietiniai su braškėmis ir melisomis

Lietiniai su braškėmis ir melisomis

4 porcijoms reikės: 750g braškių, 160g cukraus, citrinos, keleto šaukštelių melisų, 40g sviesto, stiklinės pieno, 3 kiaušinių, 150g miltų, šaukštelio aliejaus. Citriną nuplikykite, nulupkite. Išspauskite sultis. Pusę stiklinės cukraus užvirkite su 150 ml vandens. Sudėkite citrinos žievelę ir 5 šakeles melisų. Virkite 10 min. uždengusi. Išimkite žievelę ir melisas, įpilkite 4 šaukštus citrinos sulčių ir […]

Lietiniai su braškėmis ir varške

Lietiniai su braškėmis ir varške

4 porcijoms reikės: 50g sviesto, 200ml pieno, 3 kiaušinių, druskos, 120g miltų, šaukštelio aliejaus, 500g braškių, 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus, 250g varškės, 3/4 šaukšto braškių jogurto, cukraus pudros. Sviestą ištirpdykite, leiskite atvėsti, sumaišykite su pienu, kiaušiniais, miltais ir druska. Uždenkite ir palikite pastovėti 20 min. Braškes nuplaukite, keletą uogų atidėkite, keletą smulkiai supjaustykite. Likusias sutrinkite […]