Brokolių blyneliai
Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
10-11 blyneliams reikės:
- nedidelio brokolio
- 2 kiaušinių
- 30-40 g tarkuoto parmezano
- 3 šaukštų miltų
- 2-3 skiltelių česnako
- druskos
- pipirų
Brokolio žiedelius nuplauname, paverdame ant garų kokias 5-6 min, įdedame į kiaurasamtį ir apliejame ledinių vandenių, kad brokolis liktų gražios spalvos. Brokolio žiedelius labai smulkiai sukapojame peiliu, dedame kiaušinius, sūrį, beriame druskos, pipirų, įspaudžiame česnako, dedame miltus ir viską gerai išmaišome. Kepame aliejuje kol gražiai apskrus, iškeptus blynelius dedame ant popierinio rankšluoščio, kad pašalinti nereikalingą aliejų. Mes valgėme su majonezu, galima pasidaryti kokį lengvą padažiuką iš jogurto ir prieskonių.
p.s. manau galima būtų įdetį dar kokios varškės, tada blyneliai būtų švelnesnio skonio 🙂