Tortai ir pyragai

Moliūginis sūrio pyragas

Moliūginis sūrio pyragas

Moliūginis sūrio pyragas. Patiko netradicinis (nes ne iš trupintų sausainių), drėgnas šokoladinis – brownie – pagrindas, dėl kurio pyragas pakyla į aukštesnį lygmenį. Labai patiko ne itin saldus ir burnoje tirpstantis sūrio (varškės) įdaras su subtiliu moliūgo skoniu. Labai patiko karamelinis, medumi paskanintas glajus, idealiai papildęs ne per saldų storąjį sūrio sluoksnį. Patiko, kad nereikėjo sūrio pyrago tradiciškai virti […]

Kriaušių pyragas su šokoladu

Kriaušių pyragas su šokoladu

Lengvai paruošiamas ir labai gardus pyragas. Su kriaušėmis ir šokoladu. Iš esmės tai yra purus ir drėgnas keksas. Kepdama, kaip įprastai, sumažinau cukraus kiekį. Konservuotų vaisių nemėgstu, todėl naudojau šviežias ir gausiai prinokusias (beveik pernokusias), sultingas kriaušes. Šaltinyje nebuvo nurodyti kepimo milteliai, tačiau savo nuožiūra jų įdėjau ir visiems patariu. Galiu drąsiai pasakyti, kad šis […]

Dvisluoksnis varškės apkepas

Dvisluoksnis varškės apkepas

Purus, minkštutėlis, ne per saldus. Lyg ir eilinio varškės apkepo apibūdinimas. Tačiau šis yra kitoks – dviejų „aukštų“ ir panašus į pudingą, su kreminiu sluoksniu viršuje, kuris atstoja apkepo padažą. Originalų receptą šiek tiek pritaikiau savo skoniui ir turimiems produktams, toliau tokius ingredientų kiekius ir pateikiu. Labai rekomenduoju išmėginti. Dvisluoksniam varškės apkepui (20×20 cm formai) reikės: Varškės sluoksniui: 500 g varškės (pertrintos) 2 […]

Pistacijų ir citrinų pyragaičiai

Pistacijų ir citrinų pyragaičiai

Turbūt ne vienintelis, bet ryškus šių metų atradimas yra šis pistacijų ir citrinų pyragas, pavirstantis nuostabiais pyragaičiais. Riešutinis pagrindas su gardžiu pistacijų ir citrinų įdaru. Sotūs pasūdyti riešutai, gaivus citrininis sluoksnis – saikingas saldumas, rūgštelės kartumas ir trapus pagrindas. Senokai teko ragaut puikiai derančių skonių ir spalvų desertą. Iškepti šį pyragą tikrai nesunku. Pagalvojau, kad […]

Varškės pyragas su aguonomis

Varškės pyragas su aguonomis

Kaip pavadinti pyragą, kurį kepi pagal cheesecake‘o receptą, bet naudoji ne kreminį sūrį, o paprastą lietuvišką varškę? Man visada kyla tokia dilema, kai pagailiu pinigų brangiam “Philadelphia“ sūriui. Reikia pripažinti, kad naudojant varškę pyrago struktūra gerokai skiriasi, tai gal ir visai nereikia jo vadinti sūrio pyragu. Juk varškės kepiniai irgi būna labai labai gardūs ir […]

Šokoladinis tortas „Velnio maistas“

Šokoladinis tortas „Velnio maistas“

Velniškai šokoladinis tortas Devil’s Food Cake arba „Velnio maistas“ – amerikietiška klasika, tik šį kartą papildomai praturtintas stipria kava. Tikra šokolado bomba. Sotus, bet ne riebus, itin sodraus, vos vos kartoko skonio, mat naudojamas gausus kiekis kakavos, stiprios kavos ir kokybiško juodojo šokolado. Tortą kepiau mažesnį (ø 16 cm) nei nurodyta originaliame šaltinyje (ø 23 […]

Šokoladinis tortas, puoštas triufeliais

Šokoladinis tortas, puoštas triufeliais

Tortai kepami Rūtuliuko virtuvėje išties retai. Bet jei jau yra proga – bus ir tortas. Ir proga buvo. Vieno be galo man brangaus ♥ žmogeliuko gimtadienis. Be galo brangiam žmogeliukui – prabangus, turtingas skoniu, sodrus šokoladinis tortas. Reikia: Pagrindui: 1 1/4 puodelio trupintų sausainių [naudojau Selgos, sutryniau su bulvių grūstuve] 5-6 šaukštų lydyto sviesto Įdarui: […]

Riešutais kvepiantis tortas su Nutella

Riešutais kvepiantis tortas su Nutella

Absoliučiai tobulas. Išvaizda gal labiau primenantis pyragą, bet visiškai tituluotai gali būti vadinamas tortu. Labai sodraus ir turtingo skonio kepinys. Įsimylėjau nuo pirmo kąsnio. O jau kaip pakvimpa  namai riešutais ir šokoladu kepant.. Mm.. Neįmanoma atsispirt. Ingredientai, kurių reikės: 20-25 Selgos sausainių: galima naudoti bet kokius, naudoju kartais šokoladinius, kartais paprastus ~100g išlydyto sviesto 250g […]

Šokoladinis tortas su sūrio pyrago sluoksniu

Šokoladinis tortas su sūrio pyrago sluoksniu

Kartais norisi torto tiesiog šiaip, be jokios progos. Šis taip ir atsirado. Tiesiog žiauriai norėjosi ko nors saldaus, bet ne sausainių, ne pyrago, ne kekso, o tikro torto. Pastabos: Į sūrio pyrago sluoksnį, kaip nurodyta recepte, dėjau šokolado lašelių, bet skonis tikrai nebus prastesnis, jei jų nedėsite Privalumai: nors tortas sudarytas iš kelių skirtingų sluoksnių, […]

Tiramisu – lengvesnis, neriebus variantas

Tiramisu – lengvesnis, neriebus variantas

Kai spintelėje randi jau gerą pusmetį gulinčius „damų pirštelius“, nieko kito nelieka, kaip tik daryti Tiramisu. Kažkur skaičiau, kad originaliame šio itališko deserto recepte nėra naudojami kiaušinių baltymai, nes neva jie buvo pradėti naudoti tik dėl nepritekliaus, kad kremo būtų daugiau, o produktų sunaudojama mažiau, todėl iki šiol visada ir pati taip darydavau. Vis tik […]