Tortai ir pyragai

Tortas su grietinėle ir želė

Tortas su grietinėle ir želė

Kažkaip įdomiai čia viskas.. Dar vakar Jums guodžiaus, kad nemoku kepti tortų, o šiandien dedu jau antrą iš eilės torto receptą..Būna gi tokių dienų, o kartais smagu save [ir kitus] nustebinti. Torto receptas, vėlgi, iš “Darbštuolės”. Tai – dar vienas [ir turbūt paskutinis] tortas, kurio nuotrauką ten pamačius žinojau, kad gaminsiu :)) Ir gaminau. Nėra […]

Tortas Paukščių pienas

Tortas Paukščių pienas

Sugebėjimu kepti tortus tikrai nepasižymiu. Na, iškepti skanų biskvitą galiu, kremą kokį sumaišyt irgi dar pavyksta, bet va kažko visada jame trūksta, o apie dekoravimą iš viso nekalbu – visiškai nieko gero. Žodžiu, dar mokytis ir mokytis man konditerijos paslapčių.Todėl po tiek laiko tai bus pirmas įrašas “Tortai” skiltelėj. Visada bijau receptų, kuriuose naudojami žali […]

Irisinis trapios tešlos pyragas

Irisinis trapios tešlos pyragas

Būtinai būtinai prie arbatos. Geriausia – nesaldintos, nes pats, dėl jame esančio irisinio pertepimo, yra tikrai saldus. 🙂 Labai įdomus ir neįprastas. Saldžiamėgiams patiks tikrai. Biskvitui reikia: 180 g sviesto 70 g rudojo cukraus 180 g miltų 2 v.š. kakavos 80 g manų kruopų Irisiniam įdarui: 50 g sviesto 50 g rudojo cukraus (naudojau drėgnąjį) […]

Japoniškas sūrio pyragas

Japoniškas sūrio pyragas

Tai, kas japoniška, visada būna itin subtilu ir delikatu. Toks ir šitas pyragas. Labai lengvas, labai grynas ir švelnus. Kai valgai, net nesupranti ar čia biskvitas, ar sūrio pyragas. Gaminimas irgi nėra labai sudėtingas, nors prisiskaičiau, kad dažniausiai jis iš pirmo karto nepavyksta. Aš savo bandymą vertinčiau kaip pavykusį – tiek skoniu, tiek tekstūra, tiek […]

Itališkas obuolių pyragas

Itališkas obuolių pyragas

Itališkas obuolių pyragas – gardutėlis, minkštas, drėgnas, su lengva citrusine nata ir daug obuolių. Pagaminti visai paprasta ir net rekomenduotina, mat bus proga pasimėgauti puikiu obuolių pyragu. Patiekt jį galima su nesaldinta plakta grietinėle, nors, ne ką prasčiau bus su arbata ar kava. Gardaus obuolių pyrago! Itališkam obuolių pyragui (25 cm skersmens) reikės: 2 kiaušinių […]

Pyragas su varške – iš to kas yra šaldytuve

Pyragas su varške – iš to kas yra šaldytuve

Šį pyragą pavadinčiau to, kas yra šaldytuve, pyragu, nes jis lengvai modifikuojamas, priklausomai nuo, to ką turite. Paprastas, lengvas, daug patirties, jėgų ir laiko nereikalaujantis skanėstas, kurio, kaip daugelis sako, neįmanoma sugadinti. O kas geriausia – galima lengvai pritaikyti pagal savo poreikius. Pastabos: Nieko nėra nepakeičiamo – varškę naudokite tokią, kokią turite, uogienės galite nedėti, […]

Kaip dekoruoti tortus: 5 video įkvėpimui

Kaip dekoruoti tortus: 5 video įkvėpimui

Tortų dekoravimo idėjos visuomet praverčia, ypač kai nesinori kartoti įprastų triukų ar norisi tobulėti ir išmokti kažko naujo. Šios dekoravimo idėjos ne iš lengvųjų. Jei esate pradedantys, neišsigąskite, jei nepavyks iš pirmo karto padaryti taip gražiai kaip šiuose pavyzdžiuose. Visgi praktika, bandymai ir nesėkmes yra mokymosi proceso dalis. Tad pradėkime mokytis dekoruoti tortus dabar pat! […]

Sviestinis obuolių pyragas

Sviestinis obuolių pyragas

Jums reikės: Tešlai: 400g miltų, 100g cukraus, 1 kubelio šviežių mielių, pusės stiklinės drungno pieno, 400g bulvių, 1 citrinos tarkuotos žievelės ir sulčių, 1 pakelio vanilinio cukraus, 100 sviesto, 2 kiaušinių. Įdarui: 100g džiovintų spanguolių, 4 šaukštų kalvadoso, 100g sviesto, 800g obuolių, 3 šaukštų obuolių žėlė. Miltus supilti į dubenį, padaryti duobutę, į ją suberti […]

Citrinų pyragas

Citrinų pyragas

Šį pyragą dažnai kepdavo mano mama ir mes su broliu labai jį pamėgom 🙂 Reikės: Grietinė – 250 g, Sviestas – 110 g Soda- 0,5 a.š. Miltai – 2,5 stiklinės Citrina – 1,5 vnt. Cukrus – 1 stiklinė Kiaušinio trynys – 1 vnt. Cukraus pudra Grietinę sumaišome su soda. Į grietinę įpilame ištirpintą sviestą ir […]

Bananinis pyragas su šokolado/cinamono trupiniais

Bananinis pyragas su šokolado/cinamono trupiniais

Labai gardžiai bananais kvepiantis, šiek tiek šokoladinis, ne per saldus – puikiai tinkantis prie arbatos ar kavos. Iš nurodytų produktų iškepiau 18 cm. skersmens pyragą ir dar vienas nedidelį, delno dydžio pyragėlį-širdelę. Reikia: 190 g. miltų 1/2 šaukštelio cinamono 2 a.š. kepimo miltelių 1/4 a.š. druskos 75 g. sviesto (kambario temperatūros) 100 g. cukraus 1 […]