Tortai ir pyragai

Marmurinė bananų duona su šokoladu

Marmurinė bananų duona su šokoladu

Marmurinė bananų duona arba keksas su šokoladu. Labai kvapnus, teisingai drėgnos konsistencijos, itin purus, minkštas pyragas. Net nereikia sakyt, kad labai skanus. Patenkinti liks ne tik bananų ar šokolado mėgėjai. Vien dėl nuostabaus aromato verta kepti… Marmurinei bananų duonai su šokoladu (25 x 11 cm) reikės: 240 g miltų 3/4 a.š. kepimo miltelių 3/4 a.š. sodos 1/2 a.š. druskos […]

Kriaušių aukštynkojis (Tarte Tatin)

Kriaušių aukštynkojis (Tarte Tatin)

Kriaušinis aukštynkojis gimė visai spontaniškai, tiesiog vakare užsimanius kažko saldaus ir vaisiško. Aukštynkojais tokių apverstų pyragų nelabai kas vadina, bet kadangi aš turiu tokią knygą ir ten pilna įvairiausių naujadarų pyragams, pyragėliams ir kitiems saldumynams pavadinti (“Tortai, pyragai ir kiti skanėstai“, versta Liudos Petkevičiūtės), tai ėmiau ir iškepiau ne kriaušių Tarte Tatin, bet aukštynkojį. Pavadinimas […]

Sūrio keksas su šokoladu ir kriaušėmis

Sūrio keksas su šokoladu ir kriaušėmis

Niekam ne naujiena, kad rudens pradžioje kepame pyragus su kriaušėmis. Išbandžiau ir aš. Nors, prisipažinsiu – mieliau vaisius valgau ne kepiniuose, o tiesiog šviežius, ypač kol jų yra tiesiai nuo medžio. Šį kartą buvo pasirinkimas – arba kriaušių keksas, arba moliūgų pyragas. Pasirinkau pirmąjį, bet tai jokiu būdu nereiškia, kad moliūgas liks nepagerbtas tarp kepinių. […]

Kavos suflė tortas „Kardè“

Kavos suflė tortas „Kardè“

Jei mėgstate kavą, kaip aš, suflė tipo desertus ir ne itin saldžius tortus, įvertinsite šį kavos suflė tortą Kardè. Pagrindinis torto akcentas – išsiskiriantis kavos skonis. Jis vyrauja visuose sluoksniuose, aromate. Tortas, kaip jau minėjau, ne itin saldus, sakyčiau, labai saikingai saldus, ganėtinai sotus. Nors gaminimo aprašymas ilgokas, pats procesas iš tiesų nesudėtingas. Įdomaus, netradicinio skonio […]

Dalios kavos tortas

Dalios kavos tortas

Paprastas, švelnaus kavos skonio, gal net tiramisù primenantis ir lengvai pagaminamas tortukas. Pakankamai drėgnas ir gana sotus dėl maskarponinio kremo. Labai tinka savaitgalio paskaninimui prie nesaldžios kavos arba rimtesnei progai, kai nėra laiko ilgai ruošti desertą. Kavos tortui (21 cm skersmens) reikės: Biskvitui: 100 g tirpinto sviesto 2 kiaušinių 170 g cukraus 180 g miltų 2 a.š. kepimo miltelių 100 ml pieno 1-2 a.š. […]

Šokoladinis sūrio pyragas

Šokoladinis sūrio pyragas

Dažniausiai vengiu pyragų, kurie būna vien šokoladiniai, bet šiam kažkodėl jutau nepaaiškinamą simpatiją. Ir, pasirodo, ne veltui. Jis išties nebuvo per saldus, per šokoladinis (nors šokoladinis pyragas dar padengtas šokoladiniu kremu), per riebus ar per sunkus. Tiesiog toks, kokį mielai valgo ir šokoladoholikai, ir tiesiog jiems prijaučiantys. Pastabos: Pagrindą dariau “brownio”, nes iš sausainių nemėgstu. […]

Prancūziškas varškės pyragas

Prancūziškas varškės pyragas

Tešlai: 200 g sviesto 0.3 stikinės cukraus vanilinio cukraus 2 stiklinės miltų Įdarui: 0.5 kg varškės 3 – 4 kiaušiniai 0.4 stiklinės cukraus stiklinė 236 ml. Sviestą sutarkuojame, sumaišome su cukrumi ir miltais. Gaunasi tokia biri masė. Įdarui sumaišome varškę, cukrų ir kiaušinius. Kepimo indą patepame sviestu, suberiame pusę miltų-sviesto-cukraus mišinio, išlyginame, ant jo užpilame […]

Apelsinų keksas su aguonomis ir sirupu

Apelsinų keksas su aguonomis ir sirupu

Ingredientai, rodos, paprasti, bet papildomo skonio ir išvaizdos keksui suteikia apelsinų sulčių bei žievelės sirupas. Standartinio dydžio keksui iškepti reikės (stiklinė 237 ml/8 oz.): 1/3 st. aguonų 3/4 st. pieno 200 g kambario temperatūros sviesto 1 a.š. nutarkuotos apelsino žievelės 3/4 st. cukraus 3 kiaušiniai 2 st. miltų 1 1/2 a.š. kepimo miltelių 1/2 st. […]

Citrinų tartaletės su puta

Citrinų tartaletės su puta

Apie šias citrinų tartaletes galiu pasakyti viena – norisi pakartoti. Daug kartų. Iš pradžių su morengu, o kai prisirps skaniosios vasaros uogos – su braškėmis, avietėmis, mėlynėmis.  Gaivus desertas, kur tešlos ir morengo saldumą puikiai atsveria citrininis įdaras. 8 nedidelių tartalečių tešlai prireiks: 100 g kambario temperatūros sviesto 100 g cukraus pudros (galima ir cukraus) […]

Nekeptas meduolių ir bananų tortas

Nekeptas meduolių ir bananų tortas

Sakysit, gal per drąsu vadinti jį tortu, bet tebūnie :) nesudėtingai pagaminamas ir labai skanus tortas/pyragas/desertas, kvepiantis meduoliais ir bananais. Galbūt jau ne vienas bandėte. O kas nebandėte – pabandykite, verta. Reikia: Grietinės (ne pačios liesiausios, geriau riebesnė) 500g Poros šaukštų cukraus Dviejų-trijų-keturių bananų – pagal skonį, galima šį desertą daryti daugiau ar mažiau bananinį […]