Tortai ir pyragai

Amerikietiškas pyragas

Amerikietiškas pyragas

Tešlai reikės: 2 pakelių (2×160 g) kakavinių sausainių, 150 g sviesto, kiaušinio baltymo, valgomojo šaukšto cukraus Įdarui reikės: 4 trynių, 400 ml saldaus kondinsuoto pieno, 6,7 valgomųjų šaukštų geltonųjų arba žaliųjų citrinų sulčių, citrinos žievelių. Kaip gaminti: Sausainius susmulkinkite ir grūstuvu sutrinkite iki trupinių. Įmaišykite cukrų. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į dubenį su sausainiais, gerai […]

Plikytų sausainių tortas

Plikytų sausainių tortas

Produktai   400 g plikytų sausainių  2 indėliai jogurtinės  grietinės 10%  (čia kas nenori labai kaloringo torto, kaip aš) po 450 gr  indėlis kremo Rududu  cukraus pagal skonį, citrinos rugšties želatina 5 arbat.šaukšteliai žėlė pakelis (aš turėjau persikų), kelios  braškės papuošimui Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Imame sausainukus ir gražiai aštriu peilių visus įpjauname.  Į kiekvieną […]

Trapus pyragas su uogiene

Trapus pyragas su uogiene

Pakoregavau prieš keletą metų publikuotą receptą ir išėjo visai neprastas pyragas – trapus pyragas su uogiene. Uogienę naudojame pagal skonį ar turimas atsargas. Pačią pyrago tešlą saldinu minimaliai, nes, mano manymu, skonio ir saldumo pakanka iš uogienės, kurios naudoju gana sočiai – visą puslitrinį stiklainiuką. Žinoma, galima dėti ir mažiau. Pyragui sunaudojami net penki kiaušinių […]

Citrininis keksas

Citrininis keksas

Jau kelis metus Velykoms kepu šį citrininį keksą su citrininiu glajumi. Be sviesto, su grietinėle. Purus, lengvas, pavasariškas keksas. Glajus – būtinas 🙂 Citrininiam keksui reikia: 180 g cukraus 240 g miltų pakelio kepimo miltelių 2 a.š. vanilinio cukraus kelių lašų citrinų esencijos 1 citrinos tarkuotos žievelės 4 kiaušinių 200 g grietinėlės 1 citrinos sulčių Glajui […]

Pinca – kroatiškas Velykų pyragas

Pinca – kroatiškas Velykų pyragas

Vis ieškojau, kokį ragaišį Velykoms kepti, kad neragautas būtų ir, aišku, skanus. Apžiūrėjau n tinklaraščių internete ir nemažą pluoštą žurnalų. Bet visada reikia klausyt intuicijos ir per daug nesiblaškyti, mat šis iš pirmo žvilgsnio sakyte sakė: Imk ir iškepk mane 😉 Taigi Pinca (dar vadinamas sirnica) yra kroatiškas Velykų pyragas.  Labai kvapnus, ypatingai purus ir minkštas, gardus šventinis kepinys. Produktų kiekis dviems kepaliukams: 20 g šviežių mielių 1 […]

Mildos greitpyragis su uogomis

Mildos greitpyragis su uogomis

Nieko nėra geresnio, nei receptas, kurį gali keisti, tobulinti, o jis išlieka toks paprastutis ir leidžiantis labai greitai mėgautis iškeptu pyragu. Ne veltui ir pavadintas – greitpyragis. Mūsų FB grupėje Kava ir skanėsta. Receptai. Milda pasidalino receptu, kuris kaip mat pelnė auditorijos simpatijas. Pyrago forma hipnotizuoja žvilgsnį, o recepto paprastumas gundo viską mesti ir kaip […]

Legendinis tortas Opera

Legendinis tortas Opera

Nepaprasto skonio legendinis tortas. Vertas nuodėmės! Reikės: Migdoliniam biskvitui: 75 g miltelinio cukraus, 3 šaukštų miltų, 90 g maltų migdolų, 4 kiaušinių, 20 g ištirpinto ir atšaldyto sviesto, 1 šaukšto cukraus, geros kokybės kakavos pabarstymui, Pagal pageidavimą – valgomojo aukso papuošimui. Šokoladinei masei: 300 g geros kokybės smulkinto juodojo šokolado, 200 g plakamosios grietinėlės, 50 […]

Kakavinis pyragas su varške

Kakavinis pyragas su varške

Nesunkiai pagaminamas trupininis-kakavinis pyragas su varškės sluoksniu. Kepinio skonis labai sodrus, ryškiai kakavinis, viršutinis sluoksnis birus, viduryje – tvirtesnis, standus varškės įdaras. Pyragas nelabai saldus, tad smaližiai gali padidinti cukraus kiekį arba į varškę įmaišyti gerą saują razinų ar džiovintų abrikosų. Kakaviniam pyragui su varške reikės: 150 g sviesto (minkšto) 1,5 stiklinės miltų 50 g (2 […]

Norvegiškas rabarbarų pyragas

Norvegiškas rabarbarų pyragas

Pavasarį rabarbarai yra pirmoji daug mineralų ir vitamino C turinti daržovė, kurią galime naudoti desertų gaminimui. Palyginti su puikiuoju australietišku rabarbarų pyragu, norvegiškasis yra visai paprastas. Tačiau neprastas. Kepiau jau kelis kartus ir žinau, kad skanus 🙂 Drėgnas biskvitas su švelniai rūgščiais rabarbarų gabaliukais. Vietoje 200 g cukraus įdėjau mažiau ir savo nuožiūra įbėriau žiupsnelį […]

Karamelinis obuolių pyragas

Karamelinis obuolių pyragas

Šis pyragas tikrai kitoks nei įprasti obuolių pyragai. Anksčiau obuolių pyrago su karamele ragaut neteko, todėl buvo labai smalsu išmėginti. Ir nenusivyliau – labai skanus. Ypač įdomus trupininis pyrago viršus. Skirtas saldžių pyragų mylėtojams. Kepiau 26 cm skersmens apvalioje kepimo formoje. Pyrago biskvitui reikia: 200 g minkšto sviesto 150 g cukraus (100 g paprasto ir 50 g rudojo) […]