Tortai ir pyragai

Sūrio pyragas su avietėmis

Sūrio pyragas su avietėmis

Sūrio pyragai visada yra arti tobulumo, šis – dar arčiau. Nes avietės, citrinų nata ir balto šokolado kulminacija pranoksta visus iki šiol buvusius sūrio pyragus. Be to, sūrio pyragai gerai yra tuo, kad viską sumetei, sumakalavai ir pastatei kepti. Jokio kočiojimo, kildinimo, minkymo, maigymo, pertepimo, pjaustymo ir kitų n dalykų, kurie kartais net ir didžiausias […]

Galetė su kremu, persikais ir avietėmis

Galetė su kremu, persikais ir avietėmis

Tai vienas iš tų receptų, kuriuos koregavau pagal tai, ką turėjau. Nes originaliame variante buvo „Galete su kremu ir tamsiomis uogomis“. Aš tamsių uogų neturėjau, o ir turguje neradau. Gal jau baigėsi gervuogių sezonas, o aš jo taip ir nepastebėjau… Bet užtat parduotuvėse prasidėjo prastų persikų sezonas. Kadangi tokių turėjau ne vieną, juos ir sunaudojau. […]

Rafaelinis tortas

Rafaelinis tortas

Be galo, be krašto skanus tortas! Tortui reikia: Biskvitui: 5 kiaušiniai 230 g cukraus 65 g aliejaus 1 a.š. migdolų esencijos 230 g miltų 20 g kepimo miltelių Kiaušinius labai gerai išplakti su cukrumi ir migdolų esencija. Plakti kokias 5 min, kol masė padidės 3 kartus.    Tuomet silpna srovele supilti aliejų, paplakti dar. Pamažu […]

Vyniotinis su Nutella ir riešutais

Vyniotinis su Nutella ir riešutais

Kalbant apie vyniotinį, vieną kartą užsimojusi jį kepti nusvilau ir žadėjau – daugiau niekada! Bet atėjo diena, kai pamiršau, kaip baisiai jis tada man sutrūkinėjo, sulūžo ir buvo išmestas tiesiai į šiukšliadėžę. Kai Saulėtoje virtuvėje radau šį receptą išsisaugojau jį geresniems laikams. O geriausias laikas, pasirodo, yra tuomet, kai gamini su meile. Šis vyniotinis pavyko […]

Medaus tortas

Medaus tortas

Kai stinga laiko gaminti, aš randu kitą būdą atsipalaiduoti ir pakelti sau nuotaiką – lėtai, lėtai, pasimėgaudama vartau turimas receptų knygas.. Dažniausiai tai darau prieš pat miegą arba gerdama rytinę kavą.. Taip ir baigiu, ir pradedu dieną maloniai nusiteikusi. 🙂 Šiemet man kaip reikiant pasisekė – gimtadienio proga gavau net kelias receptų knygas! Vieną ir […]

Šokoladinis vokiškas tortas

Šokoladinis vokiškas tortas

O štai ir jis! Pirmasis, tikrasis blog’o tortas. Ne šiaip pyragas, apsimetęs tortu, bet sodrus, sotus, šokoladinis (sakyčiau net karamelinis) tortas, tinkantis įvairioms progoms. Seniai buvau nužiūrėjusi šį receptą, bet vis nedrįsau. O be reikalo. Žodžiu, jei turite progą, porą laisvų valandų, darykite, nes jis nereikalauja nei ypatingų produktų (aš kai kuriuos pakeičiau), nei kulinarijos […]

Šokoladinis tortas su uogomis

Šokoladinis tortas su uogomis

Nors šiuo metu sode lūžta medžiai ir krūmai nuo uogų, gaminiams jas naudoju retai. Nėra nieko skaniau už šviežias uogas be jokių papildomų ingredientų. Vis dėl to šį tortą jau seniai norėjau išbandyti. Tad pasinaudojau proga, kai pilvai nuo šviežių uogų jau sproginėjo, ir… tadammm – gražuolis šokoladinis tortas su šviežiomis uogomis. Pastabos: Man šokoladinio […]

Aviečių putėsių tortas

Aviečių putėsių tortas

Tai tortas, kuris, galima sakyti, tik apsimeta tortu, nes jam nereikia daug laiko, jo nereikia ilgai laikyti šaldytuve, o ir tikrų aviečių jame nėra. Bet dėl to jis nėra prastesnis – jis gaivus, skanus ir primena vasarą. Pastabos:  Jei norite putėsius daryti kitokio skonio, rinkitės bet kokią žele – braškių, kivių, žemuogių ar persikų. Privalumai: […]

Trupininis pyragas su kokosais ir obuoliene

Trupininis pyragas su kokosais ir obuoliene

Tirpstantis burnoje. Su kokosais ir obuoliais. Niam! Reikia: trapios tešlos (receptas čia. Tiesiog tai – mėgiamiausias mano trapios tešlos receptas) 150-200 g. kondensuoto pieno 75 g. kokosų drožlių Obuolienės, kuriai reikia: 5 vidutinio dydžio obuolių 3 šaukštų cukraus šiek tiek vandens ir citrinų sulčių Gaminimas: Trapią tešlą padalinti į 2 dalis – 1/3 ir 2/3. […]

Pyragėliai su kondensuotu pienu/šokoladu/spanguolėm

Pyragėliai su kondensuotu pienu/šokoladu/spanguolėm

Nuostabūs,  burnoj tirstantys – tiesiog idealūs pyragėliai [na gerai, tai gali būti pyragas – kaip patieksim, taip ir bus]. Pagrindas buvo darytas taip pat, bet įdarai variavo pagal situaciją. Papasakosiu, kaip gi viskas buvo :) Tešlai reikia [tešlą gaminau iš dvigubo kiekio produktų]: 2,5 puodelių  miltų pokučio [200g] sviesto 0,5 puodelio cukraus Maniškiai pyragėliai buvo […]