Riešutais kvepiantis tortas su Nutella

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė
Absoliučiai tobulas. Išvaizda gal labiau primenantis pyragą, bet visiškai tituluotai gali būti vadinamas tortu. Labai sodraus ir turtingo skonio kepinys. Įsimylėjau nuo pirmo kąsnio. O jau kaip pakvimpa namai riešutais ir šokoladu kepant.. Mm.. Neįmanoma atsispirt.
Ingredientai, kurių reikės:
- 20-25 Selgos sausainių: galima naudoti bet kokius, naudoju kartais šokoladinius, kartais paprastus
- ~100g išlydyto sviesto
- 250g Maskarponės sūrio
- 2/3 puodelio Nutellos
- 1/2 puodelio tirpinto šokolado [mikrobangų krosnelėj arba garų vonelėj]
- 1/4 puodelio cukraus
- keleto lašų vanilės esencijos
- žiupsnio druskos
- kiaušinio [didelio]
- 1/2 puodelio smulkintų riešutų [naudojau žemės riešutus. Su lazdyno būtų dar skaniau, tikiu], galima pasilikti papuošimui
- plaktos grietinėlės [nebūtinai]
Gaminimas:
sausainius sutrupinam iki smulkių trupinių. Naudojau grūstuvę bulvių košei. Tirpintą sviestą įmaišom į trupinius, išmaišom, viską supilam į ~20cm skersmens kepimo indą, išklotą kepimo popierium. Paspaudžiam, suformuojam kraštelius.
Visus likusius ingredientus, išskyrus riešutus ir kiaušinį išplakam mikseriu. Į gautą masę įmušam kiaušinį, pridedam smulkintus riešutus, viską gerai išmaišom.
Dedam į iki 180 įkaitintą orkaitę. Šioks toks niuansas: originaliam recepte parašyta, kad kepti reikia 30min – t.y. kol pagaliukas ištrauktas bus švarus, bet man prireikė ~50min kol tai nutiko. Žiūrėkitės pagal save. Kai viršus gražiai apskrunda ir tortas sutvirtėja – galima traukti iš orkaitės. Iškepusį pilnai atvėsinti.
Iškepusį tortą galima papuošti plakta grietinėle, pabarstyti smulkintais riešutais. Tačiau ir be to nuodėmingai skanu. Tikrai rekomenduoju.
Skanaus!
Šaltinis: čia.