Riešutais kvepiantis tortas su Nutella

Riešutais kvepiantis tortas su Nutella

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Absoliučiai tobulas. Išvaizda gal labiau primenantis pyragą, bet visiškai tituluotai gali būti vadinamas tortu. Labai sodraus ir turtingo skonio kepinys. Įsimylėjau nuo pirmo kąsnio. O jau kaip pakvimpa  namai riešutais ir šokoladu kepant.. Mm.. Neįmanoma atsispirt.

Ingredientai, kurių reikės:

  • 20-25 Selgos sausainių: galima naudoti bet kokius, naudoju kartais šokoladinius, kartais paprastus
  • ~100g išlydyto sviesto
  • 250g Maskarponės sūrio
  • 2/3 puodelio Nutellos
  • 1/2 puodelio tirpinto šokolado [mikrobangų krosnelėj arba garų vonelėj]
  • 1/4 puodelio cukraus
  • keleto lašų vanilės esencijos
  • žiupsnio druskos
  • kiaušinio [didelio]
  • 1/2 puodelio smulkintų riešutų [naudojau žemės riešutus. Su lazdyno būtų dar skaniau, tikiu], galima pasilikti papuošimui
  • plaktos grietinėlės [nebūtinai]

Gaminimas:

sausainius sutrupinam iki smulkių trupinių. Naudojau grūstuvę bulvių košei. Tirpintą sviestą įmaišom į trupinius, išmaišom, viską supilam į ~20cm  skersmens kepimo indą, išklotą kepimo popierium. Paspaudžiam, suformuojam kraštelius.

Visus likusius ingredientus, išskyrus riešutus ir kiaušinį išplakam mikseriu. Į gautą masę įmušam kiaušinį, pridedam smulkintus riešutus, viską gerai išmaišom.

Dedam į iki 180 įkaitintą orkaitę. Šioks toks niuansas: originaliam recepte parašyta, kad kepti reikia 30min – t.y. kol pagaliukas ištrauktas bus švarus, bet man prireikė ~50min kol tai nutiko. Žiūrėkitės pagal save. Kai viršus gražiai apskrunda ir tortas sutvirtėja – galima traukti iš orkaitės. Iškepusį pilnai atvėsinti.

Iškepusį tortą galima papuošti plakta grietinėle, pabarstyti smulkintais riešutais. Tačiau ir be to nuodėmingai skanu. Tikrai rekomenduoju.

Skanaus!
Šaltinis: čia.
Riešutais kvepiantis tortas su Nutella
Riešutais kvepiantis tortas su Nutella
Riešutais kvepiantis tortas su Nutella
Riešutais kvepiantis tortas su Nutella