Straipsniai

Skirtingi, šaldytų sodo ir daržo gėrybių, panaudojimo būdai: nuo užkandžių iki desertų

Skirtingi, šaldytų sodo ir daržo gėrybių, panaudojimo būdai: nuo užkandžių iki desertų

Atėjus šalčiams metas prisiminti vasaros ir rudens skonius bei žiemai paruoštas sodo, daržo ir miško gėrybes. Šaldikliuose šlovės minutės laukia braškės, avietės, moliūgai ir įvairiausių rūšių grybai. Kad nepritrūktų fantazijos, ką iš jų pagaminti, dalijamės ir keliais patarimais bei nepaprasto skonio receptais, kuriuos pritaikyti galėsite ne tik kasdien, bet ir ruošdami šventinį stalą. Vaida Budrienė, […]

Nemirštanti klasika – šprotai: 4 pasiūlymai, kaip juos valgyti

Nemirštanti klasika – šprotai: 4 pasiūlymai, kaip juos valgyti

Prasidėjus žiemai daugiau laiko praleidžiame namuose, tad paprastai ir gaminame daugiau. Nors besiruošdami šventėms ieškome naujų receptų, kartu atsigręžiame į tradicinius patiekalus bei nuo vaikystės pažįstamus skonius. Vienas iš tokių naujai atrandamų produktų – šprotai. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, žiemos mėnesiais šprotų pardavimai išauga net 2,8 karto. Ne tik skanūs, bet […]

Žiemiški skoniai kavos puodelyje: išbandykite tinklaraštininkės „Pusryčiams“ imbierinių sausainių latės receptą

Žiemiški skoniai kavos puodelyje: išbandykite tinklaraštininkės „Pusryčiams“ imbierinių sausainių latės receptą

Už lango vis labiau spaudžiantis šaltukas vilioja ne tik daugiau laiko praleisti namuose, pasimėgauti šildančiais, jaukumo suteikiančiais patiekalais, bet ir gėrimais. O juos pasigaminti nesudėtinga, tereikia mėgstamą kavą ar arbatą pagardinti Kalėdomis kvepiančiais ingredientais bei prieskoniais, pavyzdžiui, imbieru ar cinamonu. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šventėms artėjant, pirkėjai vis labiau domisi […]

Šventinio stalo žvaigždė – karpis: 3 skirtingi receptai

Šventinio stalo žvaigždė – karpis: 3 skirtingi receptai

Ant stalo garuojantis karpis – vienas tų patiekalų, be kurio neįsivaizduojamas daugelio lietuvių Kūčių stalas. Ši žuvis  – skani, nesudėtingai pagaminama, o pasirinkus mėgstamą garnyrą ar pagardinus įmantresniais ingredientais karpis taps tikrų tikriausia šventinio stalo pažiba. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad karpis šventinius lietuvių stalus puošdavo nuo seno ir kalėdiniu laikotarpiu […]

Kaip pasigaminti kebabą, kad tiktų valgyti net per Adventą

Kaip pasigaminti kebabą, kad tiktų valgyti net per Adventą

Likus mažiau nei mėnesiui iki Kalėdų prasidėjęs Adventas reiškia ramybės ir susikaupimo laiką. Vis daugiau žmonių kasmet švenčių laukia su Advento kalendoriais ar puošdami namus šventiniais vainikais. Tradiciškai šis laukimo laikotarpis atsispindėdavo ir žmonių mityboje, nes žmonės pasninkaudavo, tam tikromis dienomis atsisakydami mėsiškų ir pieniškų valgių, kurie būdavo pakeičiami augaliniu maistu ar žuvimi. Ta proga […]

Konditeris žiemos vakarams siūlo žiemiško skonio desertą

Konditeris žiemos vakarams siūlo žiemiško skonio desertą

Žiemai prasidėjus šventišką atmosferą sukurti padeda vaikystės skoniu užburiantys desertai. Ant stalo beveik būtina rasti vietos maloniu kvapu viliojančioms cinamoninėms bandelėms. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad cinamoninės bandelės mėgstamos visame pasaulyje, ypač šaltąjį sezoną, kai norisi pasimėgauti šiltais ir jaukiais patiekalais. „Pastebime, kad pirkėjai yra gana išrankūs rinkdamiesi desertus, todėl užtikriname […]

Anyžiai – išskirtinio skonio prieskoniai puikiai tiksiantys ir Kalėdų stalui: skirtingi jų panaudojimo būdai

Anyžiai – išskirtinio skonio prieskoniai puikiai tiksiantys ir Kalėdų stalui: skirtingi jų panaudojimo būdai

Be prieskonių, tikriausiai, neįsivaizduojame nė vieno ypatingu skoniu pasižyminčio patiekalo. Ir nors eksperimentuodami prieskonius išbandome pačius įvairiausius – anyžius kartais pamirštame, o galbūt net ir nežinome kur juos panaudoti. Visgi, šis egzotiškas prieskonis – labai universalus ir puikiai tiks ne tik gaminant desertus, bet ir kepant kalėdinę antį. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, […]

Trys paprasti receptai, padėsiantys išsivalyti organizmą Advento laikotarpiu

Trys paprasti receptai, padėsiantys išsivalyti organizmą Advento laikotarpiu

Adventas Lietuvoje yra susikaupimo, ramybės ir apsivalymo laikotarpis, kuomet žmonės ruošiasi didžiausiai metų pabaigos šventei – Kalėdoms. Advento metu pagal senąsias lietuvių tradicijas yra priimta susilaikyti nuo mėsos ir pieno produktų, pasninkaujama. Pasninkas – tarsi natūralus organizmo valymas, tad vis daugiau ekspertų rekomenduoja įsiklausyti į protėvių išmintį ir Advento laikotarpį skirti organizmo valymui nuo toksinų. […]

Nuo Izraelio iki Kanados: savaitgalį pakeliaukite po pasaulį su šiais trimis sočiais patiekalais

Nuo Izraelio iki Kanados: savaitgalį pakeliaukite po pasaulį su šiais trimis sočiais patiekalais

Ar žinote, kaip gaminamas vokiškas užkandis obazda? O gal Kanadoje esate ragavę mėsos pyrago tourtiere? Jeigu ne, duonos, užakandžių ir šaldytų gaminių bendrovės „Mantinga“ vyriausiasis technologas Darius Anelauskas siūlo Jums savo virtuvę perkelti už Lietuvos ribų ir parengė bei pasidalijo trimis receptais iš Kanados, Vokietijos bei Izraelio. KANADIETIŠKAS MĖSOS PYRAGAS TOURTIÈRE Jums reikės: Bemielės sluoksniuotos […]

Kalėdinio stalo pažiba – desertai su datulėmis: nuo kekso iki sveikuoliškų saldainių

Iš Artimųjų rytų ir Šiaurės Afrikos kilusios saldžiosios datulės dažnai naudojamos kulinarijoje bei konditerijoje, o ypač ruošiant sveikesnius desertus: datulės atstoja tiek cukrų, tiek kitus saldiklius. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad  artėjant šventėms pirkėjai vis dažniau eksperimentuoja virtuvėje, ieško įdomesnių receptų, todėl jų krepšeliuose atsiduria ne tik spanguolės, ar razinos, įvairiausių […]