Straipsniai

Kokie yra kanapių arbatos privalumai?

Kokie yra kanapių arbatos privalumai?

Ar girdėjote, kas yra kanapių arbata ir kad ji dažnai vadinamą ekonovacija, alternatyvą brangiausiems kremams, žinomiausių grožio prekių ženklų arbatoms ir vitaminus, padedančius palaikyti normalias organizmo funkcijas? Ar vienos rūšies arbatoje gali būti tiek „galių“? Geriausiai tai gali paliudyti tie, kurių kanapių arbata yra kasdienis ritualas. Išsamesnį straipsnį apie kanapių arbatos savybes galite rasite mūsų […]

Desertai be miltų, kiaušinių ir cukraus: kuo pakeisti šiuos ingredientus?

Desertai be miltų, kiaušinių ir cukraus: kuo pakeisti šiuos ingredientus?

Vis dažniau veganiški kepiniai atsiduria ir visavalgių virtuvėse. Nors pirmą kartą išgirdus, kad pyragus galima iškepti be miltų ar kiaušinių, galima ir sudvejoti, tačiau užtenka apsilankyti veganiško maisto kavinėje, kad suprastum – toks maistas maloniai stebina. Veganiškos mitybos populiarumas persikelia ir į parduotuvių lentynas, kuriose galima rasti alternatyvių produktų, skirtų miltams ir kiaušiniams pakeisti. „Maximos“ […]

Unikalus grilio patiekalų skonis: kokią reikšmę turi tinkamai pasirinktos malkos?

Unikalus grilio patiekalų skonis: kokią reikšmę turi tinkamai pasirinktos malkos?

Ruošiant įvairiausius grilio patiekalus svarbu ne tik kokybiški ingredientai, prieskoniai bei marinatai, išskirtinį patiekalo skonį gali nulemti net grilyje naudojamos malkos. Atsižvelgiant į tai, kokį patiekalą gaminsite, reikia atitinkamai rinktis ir malkas, kuriomis kursite ugnį. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad vasarai skaičiuojant paskutines savaites, kepimui ant grilio skirti produktai nepraranda pirkėjų […]

Slyvų sezonas prasideda: kulinarijos technologė pasidalijo netikėtais jų panaudojimo būdais virtuvėje (receptas)

Slyvų sezonas prasideda: kulinarijos technologė pasidalijo netikėtais jų panaudojimo būdais virtuvėje (receptas)

Geltonos, raudonos, žalios, violetinės, purpurinės ar juodos slyvos pasižymi maloniai kontrastuojančiu saldžiarūgščiu skoniu, jaučiamos šiek tiek pikantiškos natos. Atėjus šių vaisių sezonui, sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pasakoja apie jų naudą žmogaus organizmui bei įspėja, jog džiovintos slyvos turi vidurius laisvinantį poveikį, tad jas reikėtų vartoti saikingai. Tuo tarpu prekybos tinklo […]

Originalios lašišos gaminimo technikos: nustebinkite svečius neįprastais sumuštiniais

Originalios lašišos gaminimo technikos: nustebinkite svečius neįprastais sumuštiniais

Sumuštinukai su sviestu, lašiša ir citrina – klasika tapęs užkandis, dažnai serviruojamas ir ant lietuvių vaišių stalo. Visgi, norint nustebinti artimuosius ar svečius – verta paeksperimentuoti ir išbandyti šį tą naujo.  Mat greitai ir paprastai pasigaminti galite ne tik tradicinius, bet ir įmantresnius sumuštinių su lašiša variantus: derinti ją su netikėtais prieskoniais, marinatais  ar pasigaminti […]

Prieskoninis sviestas, užkariavęs kulinarinį pasaulį: ekspertė dalinasi penkiais receptais

Prieskoninis sviestas, užkariavęs kulinarinį pasaulį: ekspertė dalinasi penkiais receptais

Sviestas – ištikimas palydovas kulinarinėse kelionėse. Atšildytas minkštas, lydytas ar ištrauktas tiesiai iš šaldytuvo – jis virtuvėje gali pasitarnauti įvairiomis formomis. Šiandien sviestas išgyvena tikrą renesansą ir įkvepia naujas tendencijas, iš kurių viena ryškiausių – prieskoninis sviestas. Ekspertai pasakoja, kaip pasigaminti tokį sviestą namuose ir siūlo penkis receptus kiekvieno skoniui. Pasak Ernestos Dapkienės, „Maximos“ Komunikacijos […]

Fleksitarams draugiški receptai: nuo vegetariškos musakos iki vištienos apkepėlės

Fleksitarams draugiški receptai: nuo vegetariškos musakos iki vištienos apkepėlės

Pastaruoju metu pasaulyje šalia vegetarinės ir veganinės mitybos vis labiau populiarėja fleksitarizmas – lankstusis vegetarizmas. Žmonės į savo valgiaraštį siekia įtraukti kuo daugiau augalinės kilmės maisto. Pavyzdžiui, vietoj tradicinio kiaulienos ar avienos plovo ruošia vegetarišką jo versiją, kotletus gamina iš grikių, o kepsnius – iš pupelių ar kitų ankštinių daržovių. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo […]

Vaisių ir daržovių derlių rekomenduoja džiovinti: padės sutaupyti, o mitybą praturtins vitaminais

Vaisių ir daržovių derlių rekomenduoja džiovinti: padės sutaupyti, o mitybą praturtins vitaminais

Vasara – sodo, daržo bei miško sezoninių gėrybių metas. Šiuo laikotarpiu naudinga derlių ne tik valgyti kasdien, kad gautume organizmui reikalingą kiekį vitaminų bei mineralų, bet ir ruošti jį žiemai. Vienas geriausių vaisių bei daržovių konservavimo būdų – džiovinimas, tad prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė pataria, kaip teisingai tam paruošti produktus. Tuo tarpu […]

3 receptai su bananais, kuriais verta pasilepinti savaitgalį

3 receptai su bananais, kuriais verta pasilepinti savaitgalį

Bananiniai keksiukai, bananų tortas ar duona – desertai, kuriuose puikiai atskleidžiamas šio, daugelio pamėgto, vaisiaus skonis. Visgi, bananas yra pakankamai universalus vaisius –  įmantresnius derinius mėgstantys gurmanai juos derina net prie mėsos ar žuvies, o kartais ir marinuoja. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad bananai – vaisiai be kurių pirkinių krepšelis neįsivaizduojamas […]

Garstyčių dienos proga dietologė įvardijo, kuo naudingas šis pagardas ir kur jį panaudoti (receptas)

Garstyčių dienos proga dietologė įvardijo, kuo naudingas šis pagardas ir kur jį panaudoti (receptas)

Garstyčios dažniausiai siejasi su gatvės maistu – be jų neapsieina dešrainių gamintojai, jos taip pat yra užpilų, padažų, aliejų sudedamoji dalis. Garstyčių grūdeliai kartu su kitais prieskoniais naudojami maisto konservavimui, rūkymui ar marinavimui. Pasak „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, garstyčios dėl savo specifinio skonio naudojamos patiekalų skonio paįvairinimui, be to, […]