Straipsniai

Virtuvesmenas.lt kalėdinių patiekalų receptų Top10

Virtuvesmenas.lt kalėdinių patiekalų receptų Top10

Kokios Kalėdos be gardumynais nukloto šventinio stalo? Kalėdiniai patiekalai namų šeimininkes ir šeimininkus pradeda dominti dar gerokai prieš kalendorinės žiemos pradžią. Nes pasikvietus svečių, norisi juos pavaišinti patiekalais, kurie yra išbandyti, pavykę ir neabejotinai nepaves svarbią dieną.

Lietuviški bulvių patiekalai – ką apie juos žinome?

Lietuviški bulvių patiekalai – ką apie juos žinome?

Dažniausiai kalbai pakrypus apie lietuvių nacionalinius patiekalus didelė dalis žmonių nė nesusimąstydami yra linkę atsakyti, kad tai yra įvairūs bulvių patiekalai, kurių vieni populiariausių yra cepelinai, vėdarai ar bulviniai blynai. Tačiau daugelio nuostabai, minėti ne vieno mūsų tautiečio dievinami patiekalai, kurie iš užsienio atvykstantiems turistams taip pat yra pristatomi kaip lietuviški tradiciniai patiekalai, nėra jau […]

20 idėjų kaip serviruoti stalą Kalėdoms

20 idėjų kaip serviruoti stalą Kalėdoms

Pateikiame dvidešimt idėjų kaip galima serviruoti stalą būtent kalėdiniais motyvais, kurie padės sukurti kalėdinę nuotaiką.

Virėjo darbas: patarimai ieškant naujos darbo vietos

Virėjo darbas: patarimai ieškant naujos darbo vietos

Sudomino virėjo darbas? Visuomet mėgote suktis virtuvėje? Jūs taip pat turite ir atitinkamą išsilavinimą, kuris jums suteikia galimybę dirbti virtuvės šefu? Tokiu atveju jūs turėsite labai didelę pasirinkimo laisvę – virėjo darbo pasiūlymų šiandieninėje rinkoje yra daugybė. Tačiau jei iki šiol tame pačiame darbe dirbote daugybę metų, šiandien galite jaustis pakankamai neužtikrintai dėl naujo darbo […]

3 patiekalų receptai, kurių žvaigždė – svogūnas

3 patiekalų receptai, kurių žvaigždė – svogūnas

Daugelis nustebtų paragavę patiekalų, kuriuose pagrindinis ingredientas – svogūnas. Bet jie – ne vien sveiki, bet ir pasižymintys naujų skonių kombinacijomis.

Kaip ir kiek laiko virti skirtingų rūšių ryžius?

Kaip ir kiek laiko virti skirtingų rūšių ryžius?

Pateikiame gidą, kaip virti, kiek laiko virti ir kitas gudrybes susijusias su ryžių virimu. Apie viską – kaip išvirti birius ryžius, kaip paruošti skaniausią košę ar kaip sutramdyti ruduosius ryžius.

Rudeninės daržovių ir kruopų sriubos: kuo naudingos ir kaip jas paruošti

Rudeninės daržovių ir kruopų sriubos: kuo naudingos ir kaip jas paruošti

Sriubos yra svarbi per dieną būtinų suvartoti skysčių dalis, kurią organizmas įsisavina lengviau nei keptus valgius, apsirūpindamas būtiniausiais vitaminais bei mineralais.

Vaikiškų dviračių gamintojai

Vaikiškų dviračių gamintojai

Tikriausiai nerasime nei vienos šeimos, kurios namuose nebūtų bent vieno dviračio, o kai kuriose kiekvienas šeimos narys jį turi. Šiandien rinkoje galima rasti dviračius, skirtus tiek suaugusiems, tiek patiems mažiausiems. Skirtingi dviračių tipai, jų gamintojai ir modeliai neretai susuka galvas ne vienam dviračio ieškančiam žmogui. Ypatingai daug dėmesio rekomenduojama skirti vaikiškiems dviračiams, svarbu, kad jis […]

Ką skanaus ir naudingo pagaminti iš rudens gėrybių?

Ką skanaus ir naudingo pagaminti iš rudens gėrybių?

Nors besibaigianti vasara paprastai liūdina vėstančiais orais ir pamažu atneša kitokią nuotaiką, prie kurios dažnam reikia prisitaikyti, galime pasidžiaugti tuo, ką duoda gardžių gėrybių kupinas metų laikas – ruduo.  Šviežių vaisių, daržovių ir grybų metas džiugina savo derliumi, dėl kurio neretai kyla klausimai, ką gardaus pagaminti, kaip prasmingai sunaudoti visas turimas gėrybes ir kaip jomis […]

Duonos kepimas namuose sugrįžta: išsamus gidas, kaip išsikepti iš vos 3 ingredientų

Duonos kepimas namuose sugrįžta: išsamus gidas, kaip išsikepti iš vos 3 ingredientų

Pasirodo, gardžiai duonai išsikepti tereikia trijų ingredientų – miltų, vandens ir druskos. Kaip tai padaryti?