Straipsniai

Kur pavalgyti Vilniuje?

Kur pavalgyti Vilniuje?

Tikriausiai kiekvienam teko ieškoti geros vietos, kur pavalgyti Vilniuje. Kad būtų pasirinkta kokybiška ir jauki vieta, reikia peržvelgti kelis jos vertinimo kriterijus: ar personalas paslaugus, ar profesionalus virtuvės šefas, ar maistas kokybiškas, ar originalios maisto idėjos, ar gausus patiekalų pasirinkimas, ar  aplinka maloni ir pan. Trumpai tariant, pavalgius gerame restorane, iš jo išeiti reikia ne […]

5 neįprasti šaltos kavos gėrimų receptai

5 neįprasti šaltos kavos gėrimų receptai

Kavos mėgėjai šiam gėrimui lieka ištikimi visus metus ir turi savo jau pamėgtus receptus – paprasta juoda kava, kava su sirupu, pienu ar grietinėle. Vasara – pats metas išbandyti naujus kavos gėrimus, karštomis dienomis padedančius atsigaivinti ir suteikiančius ne mažiau žvalumo nei įprastas espresso puodelis. Uogų ir egzotinių vaisių šaltoji kava Šis gėrimas – labai […]

10 populiariausių ir geriausiai įvertintų receptų knygų 2019 m.

10 populiariausių ir geriausiai įvertintų receptų knygų 2019 m.

Nors internete gausu pačių įvairiausių patiekalų receptų, kulinarinės knygos, panašu, neišeis iš mados: smagu vartyti gausiai iliustruotus, apetitą sužadinančius bei, svarbiausia, vertingus leidinius, kurie nedulka lentynoje. Užsukus į knygyną ar elektroninę parduotuvę, akys ima raibti nuo knygų gausos, o ir apie maistą rašo ne tik gerai žinomi virtuvės guru, pavyzdžiui, Jamie Oliveris ar Beata Nicholson, […]

Patiekalai, tinkantys karštą vasaros dieną

Patiekalai, tinkantys karštą vasaros dieną

Vasarą nesinori įprastų lietuviškos virtuvės patiekalų, pavyzdžiui, cepelinų, bulvių plokštainių, balandėlių ar kopūstų sriubos su šonkauliukais. Karštomis dienomis populiariausi – vėsinantys patiekalai ir desertai, pavyzdžiui, šaltos sriubos, kokteiliai, ledai, salotos. Tad kokių dar paprastų, greit paruošiamų ir vertingų organizmui patiekalų galima pasigaminti termometro stulpeliui šoktelėjus aukščiau, nei būdinga lietuviškoms vasaroms? Karštos vasaros dienos pusryčiai Pusryčiams […]

5 greiti ir vasariški receptai su braškėmis

5 greiti ir vasariški receptai su braškėmis

Tikromis vasaros šauklėmis visiškai pagrįstai galime vadinti braškes. Soduose jos sunoksta ir ant prekystalių nugula jau birželio pradžioje. Šios daugelio mėgstamos uogų karalienės – ne tik skanios, aromatingos, bet ir turinčios daug vertingų medžiagų. Braškėse gausu B grupės vitaminų, vitamino C, mineralų geležies, kalcio kalio, cinko, antioksidantų ir kt., tad jei natūraliai norite papildyti organizmo […]

Naminiai ledai labai paprastai –patarimai ir receptai

Naminiai ledai labai paprastai –patarimai ir receptai

Neįmanoma įsivaizduoti vasaros be ledų. Ledai pusryčiams, pietums ir vakarienei? O kodėl gi ne?! Žinoma, lengviausia užsukti į parduotuvę ir įsigyti indelį ar pakuotę, tačiau, juk nieko nėra geriau ir sveikiau už namuose pagamintus ledus. Ir tokius, kurių gamyba užtrunka kelias minutes, nereikia sudėtingo ledų aparato, o ingredientai yra kiekvienoje virtuvėje. Minkštų ledų gudrybė – […]

Šiuolaikinė gastronomija ir gurmė patiekalų restoranas Trakuose

Šiuolaikinė gastronomija ir gurmė patiekalų restoranas Trakuose

Bėgant metams pastebima, kad vis daugiau žmonių pradeda skirti kur kas didesnį dėmesį šiuolaikinei gastronomijai. Trumpiau tariant, žmonės ugdo savo skonį ir siekia, kad maistas jiems keltų labai didelį malonumą. Šiuo atveju tam labai puikiai tinka žodis – gurmė. Šiuo žodžiu galima apibūdinti žmogų, kuriam yra svarbus maisto malonumas – pojūtis, kurį suteikia patiekalų ragavimas. […]

Žymus šefas pataria: netikėtos Velykų receptų idėjos iš Europos šalių

Žymus šefas pataria: netikėtos Velykų receptų idėjos iš Europos šalių

Keptas ėriukas, kiaušiniais įdaryti tartai ar džiovintų vaisių pyragai – tai lietuviams vis dar neatrasti Velykų patiekalai, kuriais didžiuojasi įvairios Europos šalys. „Per Velykas dažnas lietuvis ruošia cepelinus, balandėlius, o desertui patiekia šakočius. Ir nors tai yra neatsiejama lietuviškosios virtuvės dalis, šiemet kviečiu pasižvalgyti po kitas Europos šalis ir atrasti kiek kitokią Velykų virtuvę“, – […]

Kaip atidaryti vyno butelį be kamščiatraukio?

Kaip atidaryti vyno butelį be kamščiatraukio?

Kiekvienas esame nors kartą buvę situacijoje, kuomet neturite su kuo atidaryti vyno butelio. Pasirodo kamščiatraukio net nereikia, bet reikia… bato.

Vietoj kavos puodelio – desertas su kava: išmėginkite 3 nesudėtingus receptus

Vietoj kavos puodelio – desertas su kava: išmėginkite 3 nesudėtingus receptus

Daugeliui įprasta pietus ar vakarienę užbaigti desertu. O skanumynas ir kava – klasika tapęs derinys po pagrindinio patiekalo. Jei be jo neįsivaizduojate savo savaitės, kodėl neišmėginus tokios kombinacijos kiek kitaip? Kavos ekspertė siūlo šį gėrimą naudoti ir desertų gamyboje. „Mėgstate pasilepinti ir kava, ir skanėstu? Teisingai parinktas jų derinys gali sukurti įsimintiną skonį. Tačiau kava, […]