Straipsniai

Pabodo iš mėsos – pasigaminkite iš žuvies: 3 kotletų receptai nuo tradicinio iki indiško

Pabodo iš mėsos – pasigaminkite iš žuvies: 3 kotletų receptai nuo tradicinio iki indiško

Pasiilgote vaikystės skonio – pasigaminkite žuvies kotletų. Tinkamai paruoštas šis patiekalas tirpte tirpsta burnoje. Be to, prie jo galima derinti pačius įvairiausius garnyrus: pradedant klasikine bulvių koše ir baigiant sveikuoliškomis salotomis su kruopomis. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai mielai renkasi tradicines žuvies rūšis, o duomenys rodo, kad žuvies ir jūros […]

Nostalgiški desertai su moderniomis detalėmis: konditerio patarimai ir 3 ypatingi receptai

Nostalgiški desertai su moderniomis detalėmis: konditerio patarimai ir 3 ypatingi receptai

Kartais noras paskanauti ką nors saldaus tiesiog nenumaldomas, o kojos tarsi pačios neša į virtuvę. Tokiu atveju nieko nėra geriau už mamos ir močiutės kepinius primenančius pyragus ar keksus, kurie jaukią nuotaiką namuose sukurs net patį šalčiausią žiemos vakarą. Tiesa, keletas konditerinių paslapčių praverčia ir ruošiant laiko patikrintus desertus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos […]

Skani interjero detalė: kaip ant palangių užauginti svogūnų sodinukus

Skani interjero detalė: kaip ant palangių užauginti svogūnų sodinukus

Žiemai įpusėjus pradedame ilgėtis pavasario. O jo nuotaiką namie greičiau pajusime, jei jau dabar pradėsime palangių daržininkystės sezoną. Ant palangės žaliuojantys prieskoniai ir žalumynai, tokie kaip svogūnų laiškai, ne tik pavasariška interjero detalė, bet ir puikus ingredientas virtuvėje.  Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad jau sausio viduryje svogūnų sodinukai pasiekė parduotuvių lentynas […]

Prie Kijevo kotleto – ne tik bulvių košė: 3 kitokių garnyrų idėjos

Prie Kijevo kotleto – ne tik bulvių košė: 3 kitokių garnyrų idėjos

Kijevo kotleto žvaigždė negęsta metai iš metų. Šis tradicinis patiekalas gali būti skanaujamas ne tik įprastą dieną, bet ir įvairių švenčių proga. Visgi, Kijevo kotletui pasigaminti namuose reikia šiek tiek pastangų, todėl taupantys laiką jį skanauja kavinėse arba perka jau paruoštą parduotuvėse. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad Kijevo kotletai ne vienus […]

Kuo baltieji greipfrutai skiriasi nuo savo „brolių“ ir su kuo jie skaniausi?

Kuo baltieji greipfrutai skiriasi nuo savo „brolių“ ir su kuo jie skaniausi?

Šaltukui spaudžiant svarbu nepamiršti organizmo aprūpinti gerosiomis medžiagomis ir vitaminais. Citrusiniai vaisiai savo teikiama nauda garsėjo nuo seno, tačiau jeigu apelsinų ar klementinų persisotinote – metas pasimėgauti baltaisiais greipfrutais, dar kitaip vadinamais „Pomelo“. Šie vaisiai pasižymi kiek saldesniu, švelnesniu nei įprasto greipfruto skoniu, todėl jie puikiai tiks ne tik salotoms, bet ir jūros gėrybėms: tokiomis […]

3 skirtingos tobulo mėsainio idėjos: nuo klasikos iki sveikuoliškos versijos

3 skirtingos tobulo mėsainio idėjos: nuo klasikos iki sveikuoliškos versijos

Kas gali būti geriau už tobulai iškeptą mėsainį? Tai vienas patiekalų, kurį gaminant galima pasitelkti fantaziją: gardinti mėgstamais sūriais, daržovėmis, pirktiniais ar pačių pasigamintais padažais. Be to, jų gali būti pačių įvairiausių: pagamintų iš kiaulienos, vištienos, kalakutienos, netgi veganiškų – paruoštų su ankštinių ar kitų daržovių paplotėliu. Visgi, dažniausiai mėsainiai gaminami iš jautienos. Vaida Budrienė, […]

Dietologės verdiktas, ar augalinis gėrimas tikrai sveikesnis už įprastą pieną

Dietologės verdiktas, ar augalinis gėrimas tikrai sveikesnis už įprastą pieną

Augalinės kilmės produktų pagrindu gaminamos karvės pieno alternatyvos kiekvienais metais tampa vis populiaresnės net ir tarp tų žmonių, kurie alergijos pieno produktams neturi. Nesvarbu, esate alergiškas laktozei ar riešutams, nemėgstate kokoso ar sojos – šiuo metu tinkamą pasirinkimą rasti gali kiekvienas. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad augalinių gėrimų, taip pat iš […]

Norite sustiprinti imunitetą – metas pasimėgauti citrusais: išbandykite 3 receptus

Norite sustiprinti imunitetą – metas pasimėgauti citrusais: išbandykite 3 receptus

Reguliarus citrusinių vaisių vartojimas turi svarbią reikšmę imuninei sistemai. Juose esantis vitaminas C yra vienas iš pagrindinių vitaminų, lemiančių organizmo atsparumą ligoms. Be to, citrusiniai vaisiai universaliai kulinarijoje panaudojamas ingredientas. Iš jų galite gaminti glotnučius, jais gardinti salotas, desertus, mėsos ar žuvies patiekalus, arbatas ar tiesiog išsispausti šviežių sulčių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos […]

Nostalgiškas tinklaraštininkės „Pusryčiams“ receptas: šventiškos išvaizdos sumuštiniai su šprotais

Nostalgiškas tinklaraštininkės „Pusryčiams“ receptas: šventiškos išvaizdos sumuštiniai su šprotais

Kam išradinėti dviratį, kai galima pasimėgauti laiko patikrintais skoniais… Šprotus vaikystėje tikriausiai esame ragavę visi, tačiau ar žinote, kad šis nostalgiškas ingredientas grįžta į madą? Maisto tinklaraščio „Pusryčiams“ autorė Gabrielė Žutautaitė, pasakoja, kad įvairios rūšies konservuota žuvis, tokia kaip puikiai pažįstami šprotai, tapo viena iš populiariausių maisto tendencijų. Pardavimai auga Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ […]

L. Rimgailė dalijasi gardžiu duonos apkepo receptu savaitgalio pusryčiams

L. Rimgailė dalijasi gardžiu duonos apkepo receptu savaitgalio pusryčiams

Pusryčiai – itin svarbus dienos ritualas, todėl artėjant savaitgaliui dažnas pradeda planuoti, kaip jų metu nustebinti save ir savo artimuosius. Tiesa, Liucina Rimgailė tingiais savaitgalio rytais nemėgsta ilgai vargti virtuvėje. Todėl žinoma moteris dalijasi greitai paruošiamu, gardžiu ir kiek netikėtu pusryčių receptu – duonos apkepu, kuris patiks tiems, kuriems jau pabodo įprasti apkepai ar įvairios […]