Straipsniai

Kaip ir kiek laiko virti grikius?

Kaip ir kiek laiko virti grikius?

Grikiai – maistingas maisto produktas, kurį vis dažniau pasirenkame sveikiems patiekalams gaminti. Norint paruošti grikius, nesvarbu kokiam patiekalui – garnyrui, sriubai, košei ar desertui, reikia žinoti kaip virti ir kiek laiko virti grikius. Būtent apie tai šiandien ir sužinosime. Grikių paruošimas neverdant Pradėjome kalbėti apie grikių virimą, tačiau iš tikro jų galima ir nevirti. Grikių […]

Pyragas su sezono karaliumi ponu šparagu

Pyragas su sezono karaliumi ponu šparagu

Nuo seno mūsų močiučių darželiuose augintos gėlės iš tiesų yra visai ne gėlės, o pačios tikriausios daržovės, kurios šiandien randamos garsiausių restoranų valgiaraščiuose. Savo skoniu šiek tiek žaliuosius žirnelius ir riešutus primenantis šparagas šiandien yra užvaldęs visą pasaulį. Kodėl prasidėjus sezonui, jie taip dažnai minimi ir kokiomis išskirtinėmis savybėmis pasižymi, pasakoja prekybos tinklo „Iki“ maisto […]

Kaip išsikepti tobulą mėsainį namų sąlygomis

Kaip išsikepti tobulą mėsainį namų sąlygomis

Didžiausios Baltijos šalyse grilio bendruomenės „Lithuania grilling & smoking”  įkūrėjas Tomas Petryla tikina, kad jums tereikia žinoti keletą taisyklių, kuriomis vadovaudamiesi sukursite geriausių restoranų šefų skonius primenantį mėsainį. „Pagrindinė mėsainių skonių tendenciją šiandien yra viena – mėsainis tampa vis „vulgaresnis“: auga jo dydis, šviežias daržoves keičia marinuotos ir jų kiekis mažėja, eksperimentuojama su išraiškingais sūriais, […]

5 neįprasti šaltos kavos gėrimų receptai

5 neįprasti šaltos kavos gėrimų receptai

Vasara – pats metas išbandyti naujus kavos gėrimus, karštomis dienomis padedančius atsigaivinti ir suteikiančius ne mažiau žvalumo nei įprastas espresso puodelis.

3 klasikiniai itališki desertai, kuriuos pagaminti paprasčiau nei tiramisu

3 klasikiniai itališki desertai, kuriuos pagaminti paprasčiau nei tiramisu

Pažintis su itališkais desertais daugeliui, ko gero, apsiriboja tik tiramisu. Tačiau šalis, garsėjanti lazdyno ir pistacijų riešutais, sūriu ir šokoladu, konditerius įkvėpė sukurti ne vieną klasika tapusį desertą.

5 greiti ir vasariški receptai su braškėmis

5 greiti ir vasariški receptai su braškėmis

Daugelis mėgaujasi tiesiog sutrintomis su cukrumi braškėmis, braškių „palydovais“ dažnai tampa pienas ar saldžios bandelės. O kokių dar patiekalų galima pasigaminti su šiomis populiariomis uogomis?

Duona be gliuteno: kaip pasigaminti patiems?

Duona be gliuteno: kaip pasigaminti patiems?

Apie gliuteną šiandien kalbama kaip niekad daug. Gliutenu vadinami baltymai, kurių randama kviečiuose, rugiuose ir miežiuose. Dalies žmonių organizmai šios medžiagos netoleruoja. Tad natūralu, kad rinkoje atsiranda vis platesnis produktų be gliuteno asortimentas. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi paprastu receptu, kaip namuose pasigaminti sveiką ir skanią duoną be gliuteno. Gliutenas […]

Kodėl karantino metu rinktis košę? 4 patarimai ir gardūs receptai

Kodėl karantino metu rinktis košę? 4 patarimai ir gardūs receptai

Stipresnis imunitetas ir atsparumas virusams? Dailėjančios kūno linijos ir daugiau energijos? Sotumo jausmas ir retesnis užkandžiavimas? Visiems šiems klausimams tinka vienas atsakymas – avižinė košė. Nors šio patiekalo nauda neabejoja daugelis, tačiau ne kiekvienas žino, kiek daug naudingų savybių, kurios ypač aktualios šiandien, avižinė košė turi. „Kviečiu į šį patiekalą pažiūrėti kitaip – atrasti ne […]

Gaivūs vaisių kokteiliai pavasariui: natūraliai saldu ir sveika

Gaivūs vaisių kokteiliai pavasariui: natūraliai saldu ir sveika

Šiltėjant orams daugelis į savo meniu vis dažniau įtraukia tirštus vaisių kokteilius. Vieni juos plaka pusryčiams ar vartoja vietoje užkandžių, kiti – renkasi vakarienei, o treti – tiesiog jais atsigaivina. Vaisių kokteilis gali tapti ne tik skania, bet ir sveika mūsų kasdienybės dalimi, todėl prekybos tinklo „Iki‘‘ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pataria, į ką atkreipti […]

Naminiai ledai labai paprastai –patarimai ir receptai

Naminiai ledai labai paprastai –patarimai ir receptai

Neįmanoma įsivaizduoti vasaros be ledų. Ledai pusryčiams, pietums ir vakarienei? O kodėl gi ne?! Žinoma, lengviausia užsukti į parduotuvę ir įsigyti indelį ar pakuotę, tačiau, juk nieko nėra geriau ir sveikiau už namuose pagamintus ledus. Ir tokius, kurių gamyba užtrunka kelias minutes, nereikia sudėtingo ledų aparato, o ingredientai yra kiekvienoje virtuvėje. Minkštų ledų gudrybė – […]