Straipsniai

Natūraliai marginti kiaušiniai arba velykinė repeticija

Natūraliai marginti kiaušiniai arba velykinė repeticija

Bandymas marginti kiaušinius natūraliais būdais. Spėkite ar pavyko? 🙂

Japonijos virtuvės idėjos ir receptai

Japonijos virtuvės idėjos ir receptai

Japonai visame pasaulyje garsėja šviežios žuvies ir jūrų gėrybių gausa, o šios šalies virtuvė laikoma viena sveikiausių. Jie stengiasi kuo mažiau apdoroti produktus ir naudodami nedaug prieskonių išsaugoti tikrąsias maisto savybes. Ne veltui mokslininkai sako, kad patys sveikiausi žmonės gyvena Japonijoje.

Vietoj kavos puodelio – desertas su kava: išmėginkite 3 nesudėtingus receptus

Vietoj kavos puodelio – desertas su kava: išmėginkite 3 nesudėtingus receptus

Mėgstate pasilepinti ir kava, ir skanėstu? Teisingai parinktas jų derinys gali sukurti įsimintiną skonį. Tačiau kava, panaudota gardumyno gamyboje, lygiai taip pat padeda atsiskleisti skirtingoms ingredientų savybėms ir sukurti išskirtinį gardumą.

Lietuviški bulvių patiekalai – ką apie juos žinome?

Lietuviški bulvių patiekalai – ką apie juos žinome?

Ne vieno mūsų tautiečio dievinami patiekalai, kurie iš užsienio atvykstantiems turistams taip pat yra pristatomi kaip lietuviški tradiciniai patiekalai, nėra jau tokie lietuviški…

Duonos kepimas namuose sugrįžta: išsamus gidas, kaip išsikepti iš vos 3 ingredientų

Duonos kepimas namuose sugrįžta: išsamus gidas, kaip išsikepti iš vos 3 ingredientų

Pasirodo, gardžiai duonai išsikepti tereikia trijų ingredientų – miltų, vandens ir druskos. Kaip tai padaryti?

3 patiekalų receptai, kurių žvaigždė – svogūnas

3 patiekalų receptai, kurių žvaigždė – svogūnas

Daugelis nustebtų paragavę patiekalų, kuriuose pagrindinis ingredientas – svogūnas. Bet jie – ne vien sveiki, bet ir pasižymintys naujų skonių kombinacijomis.

Kaip ir kiek laiko virti skirtingų rūšių ryžius?

Kaip ir kiek laiko virti skirtingų rūšių ryžius?

Pateikiame gidą, kaip virti, kiek laiko virti ir kitas gudrybes susijusias su ryžių virimu. Apie viską – kaip išvirti birius ryžius, kaip paruošti skaniausią košę ar kaip sutramdyti ruduosius ryžius.

Rudeninės daržovių ir kruopų sriubos: kuo naudingos ir kaip jas paruošti

Rudeninės daržovių ir kruopų sriubos: kuo naudingos ir kaip jas paruošti

Sriubos yra svarbi per dieną būtinų suvartoti skysčių dalis, kurią organizmas įsisavina lengviau nei keptus valgius, apsirūpindamas būtiniausiais vitaminais bei mineralais.

Avokadas: kaip nokinti ir ką iš jo gaminti? Trys itin paprasti receptai

Avokadas: kaip nokinti ir ką iš jo gaminti? Trys itin paprasti receptai

Dalijamės trimis sveikais bei skaniais receptais, kurie dar labiau atskleis nepaprastą avokado skonį.

5 tradiciniai prancūziški desertai: prireiks vos kelių ingredientų

5 tradiciniai prancūziški desertai: prireiks vos kelių ingredientų

Ar žinojote, kad žodis „desertas“ yra kilęs iš prancūzų kalbos žodžio „desservir“ (liet. „nurinkti indus“)? Saldumynus priskirti atskirai maisto kategorijai sugalvojo pats Prancūzijos karalius Liudvikas XIV. Jis nutarė, kad po pagrindinio patiekalo metas nurinkti indus ir pasivaišinti saldžiais desertais.