Straipsniai

Patiekalai, kuriuose išradingai panaudosite raudonąsias aitriąsias paprikas

Patiekalai, kuriuose išradingai panaudosite raudonąsias aitriąsias paprikas

Jau nuo seniausių laikų žmonės domėjosi prieskoniais ir ieškojo vis gardesnių jų derinių. Kad mums įprastas patiekalas atsiskleistų dar nepatirtais skoniais ir aromatais, kartais užtenka ir kelių ypatingą skonį jam suteiksiančių ingredientų, pavyzdžiui, pipirų, kurie yra neatsiejama daugelio patiekalų dalis. Pipirų būna pačių įvairiausių: nuo tradicinių juodųjų iki čili dribsnių ar Chalapos aitriųjų paprikų. Juos […]

Egzotiškoji vilkžuvė su 3 skirtingais pagardais: su grietinėle, pomidorais arba pikantiško skonio iš Azijos

Egzotiškoji vilkžuvė su 3 skirtingais pagardais: su grietinėle, pomidorais arba pikantiško skonio iš Azijos

Ieškote dar neragautų skonių – vakarienei patiekite egzotiškosios išvaizdos vilkžuvę. Nors ši neįprastai atrodanti žuvis Lietuvoje dar nėra plačiai žinoma, jos skonis nustebins net ir tuos, kurie nėra didžiausi žuvies patiekalų gerbėjai. Vilkžuvė išsiskiria subtiliu, šiek tiek krabą, netgi omarą primenančiu skoniu. Be to, ją sunku sugadinti, todėl šią žuvį lengvai paruoš net ir virtuvės […]

Ekspertas atskleidžia tikro ir gardaus šnicelio paslaptis

Ekspertas atskleidžia tikro ir gardaus šnicelio paslaptis

Šnicelis – vienas tų žiemiškų patiekalų, kuriais norisi mėgautis atvėsus orui. Dabar geriausias metas jį pasigaminti ir bent mintimis bei skoniais atsidurti nedideliame kalnų kaimelyje. Ne veltui šį patiekalą ypatingai pamėgę vokiečiai, austrai, šveicarai, netgi šiaurės Italijos gyventojai. Be to, šnicelį paruošti nesudėtinga, o tinkamai pagamintas jis tiesiog tirpsta burnoje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ […]

Griliai negęsta ir žiemą: 3 Amerikos ir Viduržemio jūros šalių įkvėpti receptai mėsos mėgėjams

Griliai negęsta ir žiemą: 3 Amerikos ir Viduržemio jūros šalių įkvėpti receptai mėsos mėgėjams

Nors šaltukas vis labiau spaudžia – nereiškia, kad negalime pasimėgauti ant grilio ruoštais ypatingo skonio patiekalais. Juk ant žarijų galima ruošti pačius įvairiausius patiekalus: pradedant blynais, sriubomis ir baigiant ypatingo skonio mėsa, kuri yra vienas mėgstamiausių kepsninėje ruošiamų patiekalų. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad lietuviai – maisto ruošimu ant grilio mėgaujasi […]

Gaminkite kitaip: du lašišos paruošimo būdai, įkvėpti Skandinavijos ir Pietų Amerikos

Gaminkite kitaip: du lašišos paruošimo būdai, įkvėpti Skandinavijos ir Pietų Amerikos

Lašiša yra viena populiariausių ir Lietuvoje perkamiausių žuvų. Joje gausu baltymų ir gerųjų riebalų, omega–3 rūgščių bei kitų žmogaus organizmui itin naudingų medžiagų. Ši žuvis gali būti valgoma ir termiškai neapdorota, sūdant pagal skandinavišką Gravlakso receptą ar marinuojant citrusinių vaisių sultyse Sevičės būdu. „Vis daugiau žmonių į savo kasdienį mitybos racioną įtraukia šviežią žuvį, o […]

Gaminkite kitaip: du lašišos paruošimo būdai, įkvėpti Skandinavijos ir Pietų Amerikos

Gaminkite kitaip: du lašišos paruošimo būdai, įkvėpti Skandinavijos ir Pietų Amerikos

Lašiša yra viena populiariausių ir Lietuvoje perkamiausių žuvų. Joje gausu baltymų ir gerųjų riebalų, omega–3 rūgščių bei kitų žmogaus organizmui itin naudingų medžiagų. Ši žuvis gali būti valgoma ir termiškai neapdorota, sūdant pagal skandinavišką Gravlakso receptą ar marinuojant citrusinių vaisių sultyse Sevičės būdu. „Vis daugiau žmonių į savo kasdienį mitybos racioną įtraukia šviežią žuvį, o […]

Paslaptingieji marcipanai: įdomūs faktai ir desertai žiemiškam vakarui

Paslaptingieji marcipanai: įdomūs faktai ir desertai žiemiškam vakarui

Jeigu šokoladiniais ar karameliniais desertais prisisotinote ir ieškote naujų skonių, pats metas išbandyti skanėstų su kvapniuoju marcipanu. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad marcipanai – tokie ypatingi desertai, kad yra netgi aprašyti pasakose. Visgi, nors šie skanėstai išsiskiria užburiančiu skoniu, juos paprastai pasigaminsite ir namuose. Kilmė – nežinoma Vaida Budrienė, prekybos tinklo […]

Anglijos pasididžiavimas – čederio sūris: deriniams su daržovėmis, pusryčių patiekalams ir užkandžiams

Anglijos pasididžiavimas – čederio sūris: deriniams su daržovėmis, pusryčių patiekalams ir užkandžiams

Sūrį mėgsta daugelis – šis išskirtinis maisto produktas ne tik papildo patiekalų skonių paletes, bet ir puikai tinka ant užkandžių stalo. Sūrio rūšių yra daugybė, o jų gaminimo tradicijos ir skonio ypatumai dažniausiai priklauso nuo regiono, kuriame sūris kilo: italai didžiuojasi parmezanu, o Jungtinės Karalystės gyventojai savo virtuvės neįsivaizduoja be kvapniojo čederio. Vaida Budrienė, prekybos […]

3 receptai iš stebuklingos japonų virtuvės: „Gyoza“ koldūnai, įmantrus sumuštinis ir desertiniai blyneliai

3 receptai iš stebuklingos japonų virtuvės: „Gyoza“ koldūnai, įmantrus sumuštinis ir desertiniai blyneliai

Sakoma, kad japonų maistas – vienas sveikiausių pasaulyje. Šios šalies virtuvė garsėja šviežios žuvies, jūrų gėrybių, daržovių gausa, japonai stengiasi kuo mažiau apdoroti produktus ir naudodami nedaug prieskonių išsaugoti gerąsias maisto savybes. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad šios šalies gyventojai puikiai žino, kaip gaminti ne tik maistingus ir nekaloringus patiekalus, tačiau […]

Vaikystę primenantys desertai su karamele: obuolių pyragas ir amerikietiškas sūrio tortas

Vaikystę primenantys desertai su karamele: obuolių pyragas ir amerikietiškas sūrio tortas

Karamelė – vienas mėgstamiausių ingredientų, naudojamų desertuose. Ypač tų, kurie mėgsta saldesnį ir intensyvesnį skonį. Karamelė daugeliui asocijuojasi su vaikyste, juk jos pagrindu gaminami ne vieni legendiniai saldainiai. Be to, tikriausiai ne vienas vaikystėje esame bandę ją gaminti ir patys – naminę karamelę valgėme šaukštais, tiesiai iš keptuvės, ar iš jos darydavome naminius saldainius. Vaida […]