Straipsniai

Agurkai puikiai tinka ir sriuboms: išbandykite 3 gaivius receptus

Agurkai puikiai tinka ir sriuboms: išbandykite 3 gaivius receptus

Švieži ir gaivūs agurkai – viena mėgstamiausių vasaros daržovių. Agurkai – puikus ingredientas salotoms, įvairiausiems padažams, pavyzdžiui, gaiviajam graikiškam tzadzikiui. Visgi, agurkai – puikus priedas ir įvairiausioms vasariškoms sriuboms, kurias pasigaminti dar ir labai nesudėtinga. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad tiek trumpavaisiai, tiek ilgavaisiai agurkai tarp lietuvių itin populiarūs. Ir į […]

4 garnyrai, kuriuos lengvai pasigaminsite ant grilio

4 garnyrai, kuriuos lengvai pasigaminsite ant grilio

Maisto gaminimas lauke – neatsiejama vasaros dalis. Ant grilio kepti galima ne tik visų nuo seno pamėgtus šašlykus, kepsnius ar dešreles, bet ir ruošti ypatingo skonio garnyrus: įvairiausiais būdais gaminti daržoves, grybus, sūrius. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai itin domisi specialiai ant grilio kepimui skirtais produktais, o jų krepšeliuose atsiduria […]

Ką valgo rytų europiečiai: ar pažįstame kaimynų tradicinius patiekalus?

Ką valgo rytų europiečiai: ar pažįstame kaimynų tradicinius patiekalus?

Nors Rytų Europos šalių tradiciniai valgiai – pakankamai panašūs, ar tikrai žinome, ką valgo mūsų kaimynai? Rytų Europos virtuvėje vyrauja sotūs, naminiai patiekalai: virtiniai, įvairiausios sriubos, troškiniai, mėsos, bulviniai patiekalai, raugintos daržovės. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausių šalių virtuvių įkvėpti ingredientai vis didesnio dėmesio susilaukia ir iš pirkėjų. Vyrauja paprasti […]

Vitaminų šaltinis – agrastai: naudokite juos ne tik uogienėms

Vitaminų šaltinis – agrastai: naudokite juos ne tik uogienėms

Šviežio derliaus agrastai – jau pasirodė parduotuvių lentynose. Šios gėrybės – nuo seno lietuvių vertinamos, tačiau pastaruoju metu kiek primirštos. O veltui. Šios sodo gėrybės ne tik skanios, bet ir ypatingai vertingos sveikatai. Agrastuose gausu įvairiausių vitaminų ir kitų organizmui naudingų medžiagų. Be to, agrastus galima įvairiai panaudoti virtuvėje – iš jų ne tik virti […]

Valgykite žalią, kepkite ar troškinkite – tik prisiminkite vieną taisyklę apie jautieną

Valgykite žalią, kepkite ar troškinkite – tik prisiminkite vieną taisyklę apie jautieną

Pasaulyje yra ne viena šalis, kuri didžiuojasi savo jautienos ir iš jos pagamintų patiekalų kokybe. Pavyzdžiui, Teksaso valstijoje esantis Herefordo miestas net vadinamas pasaulio jautienos sostine ir juokaujama, kad čia gyvena daugiau jaučių nei žmonių. Tuo metu Argentina jau seniai pasaulio kulinarijos žemėlapyje įsitvirtino kaip jautienos kepsnių šalis. Savo teises į modernių kepsnių autorystę reiškia […]

Naminiai ledų kokteiliai – greita, gaivu ir paprasta: išbandykite 3 receptus

Naminiai ledų kokteiliai – greita, gaivu ir paprasta: išbandykite 3 receptus

Šiltą vasaros popietę nieko nėra geriau nei gaivinantis ledų kokteilis. Be to, šį gėrimą paprasta pasigaminti namuose: tereikia ledų, pieno, sezoninių vaisių, uogų ar kitų mėgstamų priedų, o ieškantiems įmantresnių skonių gaminant ledų kokteilius lengva ir improvizuoti. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad ledai – vasaros laikotarpiu tarp pirkėjų tampa tikrų tikriausiu […]

Gaminame humusą namuose: paprasčiau nei atrodo, o pritaikymo būdų – begalė

Gaminame humusą namuose: paprasčiau nei atrodo, o pritaikymo būdų – begalė

Pastaraisiais metais lietuvių virtuvėse vietos atsiranda avinžirniams, su kuriais išpopuliarėjo ir iš šių ankštinių daržovių gaminamas humusas – švelnus kremas, kuriam pagaminti tereikia vos kelių pagrindinių ingredientų. Avinžirniai labai maistingi – vegetarams jie atstoją mėsą, o vasarą humusas kiekvienam gali tapti lengvu užkandžiu tiek namuose, tiek iškylose gamtoje. Nors humusą nesunku pasigaminti, kokybišką produktą galima […]

Kabinkite juos šaukštais: naminiai ledai vos iš kelių ingredientų

Kabinkite juos šaukštais: naminiai ledai vos iš kelių ingredientų

Ledai yra vasaros sinonimas, nes temperatūrai kylant aukštyn nereikia jokios kitos progos, kai norisi jų paskanauti. Manoma, kad prieš kelis tūkstančius metų ledais mėgavosi jau Persijos imperijos gyventojai – koncentruotas vynuogių sultis užpildavo ant sniego. Tiesa, karališkajai šeimai gaminami ledai buvo gerokai prabangesni: iš rožių vandens, šafrano, įvairių egzotinių vaisių. Modernių ledų tėčiu vadinamas XIX […]

9 naudingi patarimai, kurie padės palaikyti tvarką šaldytuve

9 naudingi patarimai, kurie padės palaikyti tvarką šaldytuve

Siekiant maisto produktus išlaikyti šviežius ir maistingus kiek įmanoma ilgiau, būtina šaldytuve palaikyti tvarką bei švarą: ne tik kruopščiai išsivalyti šaldytuvą, bet ir tinkamai susidėti mėgstamus maisto produktus. Paskyrę šiek tiek pastangų ir laiko, vėliau galėsite džiaugtis mažyčiais pozityviais pokyčiais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai švaros namuose palaikyti nepamiršta net […]

Nuo nostalgiją keliančių „trikampėlių“ iki gurmaniško patiekalo: sumuštinių variacijos kiekvienai progai

Nuo nostalgiją keliančių „trikampėlių“ iki gurmaniško patiekalo: sumuštinių variacijos kiekvienai progai

Dažniausias pusryčių stalo patiekalas, ištikimas ekskursijų bei iškylų palydovas, o kartais ir pietūs ar vakarienė – dėl daugybės skirtingų paruošimo būdų, ingredientų ir skonių sumuštiniai yra vienas universaliausių patiekalų. Žavesio jiems suteikia ir tai, kad sumuštiniai greitai paruošiami, lengvai supakuojami ir net dienos gale išlieka švieži. „Maximos“ maisto meistrai kviečia sumuštinius atrasti iš naujo ir […]