Straipsniai

Ką skanaus ir naudingo pagaminti iš rudens gėrybių?

Ką skanaus ir naudingo pagaminti iš rudens gėrybių?

Nors besibaigianti vasara paprastai liūdina vėstančiais orais ir pamažu atneša kitokią nuotaiką, prie kurios dažnam reikia prisitaikyti, galime pasidžiaugti tuo, ką duoda gardžių gėrybių kupinas metų laikas – ruduo.  Šviežių vaisių, daržovių ir grybų metas džiugina savo derliumi, dėl kurio neretai kyla klausimai, ką gardaus pagaminti, kaip prasmingai sunaudoti visas turimas gėrybes ir kaip jomis […]

Duonos kepimas namuose sugrįžta: išsamus gidas, kaip išsikepti iš vos 3 ingredientų

Duonos kepimas namuose sugrįžta: išsamus gidas, kaip išsikepti iš vos 3 ingredientų

Pasirodo, gardžiai duonai išsikepti tereikia trijų ingredientų – miltų, vandens ir druskos. Kaip tai padaryti?

5 tradiciniai prancūziški desertai: prireiks vos kelių ingredientų

5 tradiciniai prancūziški desertai: prireiks vos kelių ingredientų

Ar žinojote, kad žodis „desertas“ yra kilęs iš prancūzų kalbos žodžio „desservir“ (liet. „nurinkti indus“)? Saldumynus priskirti atskirai maisto kategorijai sugalvojo pats Prancūzijos karalius Liudvikas XIV. Jis nutarė, kad po pagrindinio patiekalo metas nurinkti indus ir pasivaišinti saldžiais desertais.

Paslėptos daržovės kepiniuose? 3 gardūs Beatos Nicholson receptai visai šeimai

Paslėptos daržovės kepiniuose? 3 gardūs Beatos Nicholson receptai visai šeimai

Manėte, kad burokėliai, morkos, cukinijos, kalafiorai ar saldžiosios bulvės puikiai dera tik salotose? O kaip jums pasiūlymas – daržovės desertui?

Kalėdų stalas be streso – žymaus šefo patarimai

Kalėdų stalas be streso – žymaus šefo patarimai

Kalėdų karštinei įsibėgėjant vienas pagrindinių galvos skausmų – gausus vaišių stalas. Jau pradedame nerimauti: ką gaminti ir kaip viską suspėti.

35 pavyzdžiai, kaip linksmai pateikti maistą vaikams (tinka ir suaugusiems)

35 pavyzdžiai, kaip linksmai pateikti maistą vaikams (tinka ir suaugusiems)

Kartais vaikams sunku įsiūlyti sveiką maistą. Todėl tenka griebtis įvairiausių gudrybių.

Pyragas su sezono karaliumi ponu šparagu

Pyragas su sezono karaliumi ponu šparagu

Nuo seno mūsų močiučių darželiuose augintos gėlės iš tiesų yra visai ne gėlės, o pačios tikriausios daržovės, kurios šiandien randamos garsiausių restoranų valgiaraščiuose. Savo skoniu šiek tiek žaliuosius žirnelius ir riešutus primenantis šparagas šiandien yra užvaldęs visą pasaulį. Kodėl prasidėjus sezonui, jie taip dažnai minimi ir kokiomis išskirtinėmis savybėmis pasižymi, pasakoja prekybos tinklo „Iki“ maisto […]

Kaip išsikepti tobulą mėsainį namų sąlygomis

Kaip išsikepti tobulą mėsainį namų sąlygomis

Didžiausios Baltijos šalyse grilio bendruomenės „Lithuania grilling & smoking”  įkūrėjas Tomas Petryla tikina, kad jums tereikia žinoti keletą taisyklių, kuriomis vadovaudamiesi sukursite geriausių restoranų šefų skonius primenantį mėsainį. „Pagrindinė mėsainių skonių tendenciją šiandien yra viena – mėsainis tampa vis „vulgaresnis“: auga jo dydis, šviežias daržoves keičia marinuotos ir jų kiekis mažėja, eksperimentuojama su išraiškingais sūriais, […]

3 klasikiniai itališki desertai, kuriuos pagaminti paprasčiau nei tiramisu

3 klasikiniai itališki desertai, kuriuos pagaminti paprasčiau nei tiramisu

Pažintis su itališkais desertais daugeliui, ko gero, apsiriboja tik tiramisu. Tačiau šalis, garsėjanti lazdyno ir pistacijų riešutais, sūriu ir šokoladu, konditerius įkvėpė sukurti ne vieną klasika tapusį desertą.

55+ nuostabūs pyragai, kuriuos gaila suvalgyti

55+ nuostabūs pyragai, kuriuos gaila suvalgyti

Šie pyragai atrodo taip nuostabiai, jog atrodo nuodėmė pakelti peilį prieš juos.