Desertai, saldumynai

Gaivus naminės varškės desertas

Gaivus naminės varškės desertas

Įsimylėjusi savo naują atradimą – namie gaminamą varškytę, sumaniau ją paruošti saldžiame pavidale – deserte. Šakar makar ir va, labai vasarą primenantis desertas. 4 įprastos stiklinės dydžio porcijoms reikia: 4 kivių (man papuolė kartoki kiviai, tai kitą kartą bandyčiau su kitokiais vaisiais) ~ 10 šokoladinių selgos sausainių 320 g švelniosios varškytės (galima naudoti ir pirktinę, bet […]

Mangų panna cotta su braškių šerbetu

Mangų panna cotta su braškių šerbetu

Labai knietėjo greičiau fotografuoti, tai šerbetas nebuvo visai sustingęs ir šiek tiek atitirpo. Beje, jis man truputį priminė braškių uogienę šaldytą, bet tikriausiai dėl to, kad neturiu blenderio ir teko rankiniu būdu braškes trinti. Bet tokio skanaus deserto tikriausiai nesu valgiusi. 🙂 Vėl – iš Beatos knygos. Reikia: 1,5 v.š. želatinos grūdelių 200 ml vandens […]

Pavlova su braškėmis

Pavlova su braškėmis

Kažkada, kai man buvo maždaug 12 metų pirmą kartą pamačiau Pavlovos nuotrauką. Atrodė super gražiai, paskaičiau – pagamint nesunku. Kas gi čia tėra išplakt kiaušinių baltymus su mikseriu?? Ir aš plakiau. Be jokios nuovokos, be jokių kitų ingridientų, tik kiaušinių baltymai. Plakiau per trumpai. Kepiau per ilgai. Pridegė. Skonis – kaip padangos. Nuo to laiko […]

Braškių kremas su morenginiais sausainiais

Braškių kremas su morenginiais sausainiais

Išsitraukiu per žiemą apdulkėjusį vasaros žodyną. Ten žodžiai gera, šviesu, lengva turi visai kitokį apibūdinimą. Jie keliskart stipresni, nes šalia atsiduria dar ir tokie malonūs žodžiai kaip atostogos, šiltas pavasario lietus, mėlynės su cukrumi, maudynės ežere, lengvos suknelės, fantastiniai saulėlydžiai, žydintys bijūnai, nokstantys obuoliai, lengvi desertai… Begalės malonių žodžių. Nes vasara atėjo. Braškinį kremą išsirinkau […]

Tartaletės su maskarpone ir braškėmis

Tartaletės su maskarpone ir braškėmis

6-ioms tartaletėms (10 cm) iškepti reikės: 125 g  sviesto (kambario temperatūros) 45 ml pieno (kambario temperatūros) 1 mažo kiaušinio trynys (kambario temperatūros) 1 a.š. cukraus žiupsnelis druskos 1 a.š. vanilinio cukraus 250 g miltų Sviestą išplakame su cukrumis ir druska iki purumo. Tuomet sudedame trynį ir pieną – plakame toliau. Galiausiai, įmaišome miltus. Tešlą šaldome […]

Želė su burbuliukais ir braškėmis

Želė su burbuliukais ir braškėmis

Pirmas išbandytas receptas, iš knygos “Laimingos virtuvės dienoraštis. Jamie Oliver” . Taip ilgai ji gulėjo lentynoj, kad susigėdau. Desertas, puikiai tinkantis romantiškos vakarienės pabaigai. Kitąkart bandysiu jį pasigaminti vasarą, kai bus šviežių skanių braškių. Turbūt bus nuostabus variantas. Nes šaldytoj – fuj kokios nemielos gomuriui. Bet idėja tikrai šauni. Taigi želės su burbuliukais [ir laipsniais […]

Šokoladinė panna cotta

Šokoladinė panna cotta

Buvau dariusi vaisinę – mangų. Tai užsimaniau kažko kitokio. Mano asmeniniam skoniui yra kiek per saldu, bet vaikinas kirto per abu žandus. Tai išvada – jei mėgstate itin saldžiai – patiks, jei ne, tai turbūt visos neįveiktumėte (kaip kad aš..). 🙂 Kakaviniam sluoksniui: 200 ml grietinėlės 200 ml pieno 50 g cukraus 1 v.š. želatinos […]

Rabarbarų desertas

Rabarbarų desertas

Labai džiaugiuos, kad pabandžiau pasigamint šį desertą. Puikumėlis. Galvojau, kaip čia apibūdinti. Išgirdau būdvardį “skanus”. Tinka :)) Taigi, reikėjo: keleto stiebų rabarbarų šaukšto cukraus poros šaukštų uogienės [naudojau braškių-rabarbarų. Labai tiko] 200g varškės kremo su vanile [galima naudot kitokią kreminę varškę] 125ml plakamosios grietinėlės Sluoksniuotos tešlos pagaliukams tik: lakštelio ar dviejų sluoksniuotos tešlos cukraus cinamono […]

Kavos puodeliai

Kavos puodeliai

Ir vėl mano blog’o įrašas yra daugiau idėja, negu receptas. Tiesiog kai pamačiau interneto platybėse šiuo grožius, nesusilaikiau – labai norėjau išmėginti. Kaip viskas padaryta: “Puodeliai” buvo gaminti pagal šitą receptą. Tiesiog gabaliuką tešlos reikia įdėti į keksiukų formą, paspausti, kad tešla susipresuotų, iškepti, nupjauti viršų, kad būtų lygus, šiek tiek išskoptuoti (kad būtų ir […]

Tiramisu desertas

Tiramisu desertas

Vėl kepiau fantastiškąjį tortą ir liko mascarponės. Nutariau padaryti tą tikrąjį tiramisu, bet nedidelio deserto formoje. Man asmeniškai taip žymiai estetiškiau atrodo, o ir skaniau valgosi, nereikia vargti ir pluktis, stengiantis kuo gražiau įkrėsti iš kepimo indo…  🙂 4 sočioms (arba 5 mažesnėms) porcijoms reikia: 200g mascarponės 250 ml grietinėlės 2 kiaušinių baltymų 2 v.š. cukraus […]