Desertai, saldumynai

Biskvitiniai glaistyti pyragaičiai su grietinėle

Biskvitiniai glaistyti pyragaičiai su grietinėle

Kasmet pavasarį prisimenu kadais sau duotą pažadą neleisti jokiems rūpesčiams trukdyti pamatyt grožio, besiskleidžiančio aplink. Pasidžiaugt šiltėjančiomis ir giedrėjančiomis dienomis, visų atspalvių šviežia žaluma, vakare ore tvyrančiu žiedų aromatu. Pavasarį negali vaikščioti gatvėmis nunarinus galvą, kai aplink vyksta toks neįtikėtinas virsmas. Labiausiai myliu būtent šitą laikotarpį –  skleidžiasi, kvepia, žydi, čiulba ir tiek visur gyvybės, […]

Marcipaninės masės eglutės/medeliai torto papuošimui

Marcipaninės masės eglutės/medeliai torto papuošimui

Nors šventės jau praėjo, bet, kiek rodo praktika, jeigu per šventinį laikotarpį nesukeliu šventinių receptų (o aš jų nesukeliu), tai tokie receptai rutuliuko-virtuve.lt skaitytojų taip ir nepasiekia. Tad, nors šiandien ir 01.27, bet dalinuosi vienu iš Kalėdinių skanėstų receptų. Beje, tai – ne visai receptas. Tai – daugiau idėja. Bet labai žavinga, nesudėtingai įgyvendinama ir […]

Keksiukai su spanguolėmis ir riešutais

Keksiukai su spanguolėmis ir riešutais

Purūs, saikingai saldūs, neriebūs ir gana sotūs keksiukai su puikia spanguolių rūgštele ir lazdyno riešutais, kuriuos galima pakeisti migdolais. Šie keksiukai neabejotinai tiks kalėdinių vaišių stalui. Spanguolių mylėtojams labai rekomenduoju. 6 keksiukams reikės: 120 g miltų 1 a.š. kepimo miltelių 75 g cukraus * 3 v.š. grietinės 1 kiaušinio 3 v.š. aliejaus 1/3 stiklinės lazdyno riešutų (arba migdolų) 1/3 stiklinės spanguolių […]

Spurgytės arba prisiminus vaikystę

Spurgytės arba prisiminus vaikystę

Vaikystės džiaugsmelis, ką ir bepasakyti. 🙂 Reikia: 250 g varškės 4 v.š. cukraus 1 kiaušinio 1 trynio 1 a.š. vanilinio cukraus 1 šaukšto brendžio 1 a.š. kepimo miltelių 150 g persijotų miltų cukraus pudros pabarstymui aliejaus kepimui Iš šio kiekio išeis apie 25-30 spurgyčių, žinoma, priklausomai nuo to, kokio jos bus dydžio. Jei norisi daugiau, […]

Garbanotos bandelės

Garbanotos bandelės

Užgavėnės galėtų būti ir oficiali maisto mylėtojų šventė. Tik pagalvokit, valgyti ir gaminti reikia bent 9 kartus! Gerumas neišpasakytas :). Gaila, kad šiandien tenka kiūtoti darbe ir svajoti apie kokius mielinius sklindžius, blynus su grybų ir šoninės padažu, gardžias spurgas ir kitokius baisiai riebius skanėstus, valgomus per Užgavėnes. Teks atsigriebti vakare ir prisišveisti iki soties, […]

Šokoladiniai keksiukai su šokolado gabaliukais

Šokoladiniai keksiukai su šokolado gabaliukais

Šokolado mylėtojams siūlau išsikepti gardžių, lengvai pagaminamų, purių šokoladinių keksiukų su šokolado gabaliukais viduje. Man prie širdies būtent šokolado gabaliukai, o ne „šokoladiniai lašeliai“, nes normalaus šokolado jokie „lašeliai“ neatstos ;) Keksiukai nėra išvaizdūs, be papuošimų, tačiau jų esmė – itin sodrus šokoladinis skonis. 12 šokoladinių keksiukų su šokolado gabaliukais reikės:  120 g pieno 1 v.š. citrinos sulčių […]

Griliažiniai saldainiai

Griliažiniai saldainiai

Šį kartą labai nesudėtingai ir greit pagaminamas saldėsis. Įspėju – laaabai skanus. 12 griliažinių saldainių reikės: stiklinės cukraus 1/6 stiklinės vandens (~30ml) 65g sviesto pusės stiklinės kepintų smulkintų žemės riešutų Gaminimo procesas: Į keptuvę supilam vandenį ir cukrų, ant nedidelės ugnies maišom, kol cukrus ištirpsta. Ištirpus cukrui, padidinam ugnį ir nemaišydami kaitinam ~10min, kol masė […]

Plikyti sūrio pyragėliai gougeres

Plikyti sūrio pyragėliai gougeres

Tai vienas iš labiausiai vykusių užkandžių vakarėliui. Juos valgo ir suaugę, ir vaikai, todėl patogu bet kokioms šventėms. Gražu, greita, netepa rankų ir valgoma be peilių ir šakučių. Pastabos: Kai kepiau pirmąją porciją, tešlą dėjau tiesiog šaukštu, bet išėjo nelabai gražūs, todėl antrą kartą tešlą kroviau į konditerinį maišelį ir spaudžiau gražius pyragaičius. Privalumai: greitai […]

Panna cotta su Limoncello ir bruknių padažu

Panna cotta su Limoncello ir bruknių padažu

Itališkas grietinėlės desertas Panna cotta, pagardintas Limoncello likeriu ir lietuvišku bruknių padažu. Idealus desertas tiems, kas mėgsta gaiviau. Paruošti jį nesudėtinga, laiko daug neužima (neskaičiuojant šaldymo), galima pagaminti iš anksto ir per naktį laikyti šaldytuve. Bruknių padažą dariau savo nuožiūra, pagal savo skonį. Neriebu, gaivu, paprasta ir labai gardu. Panna cotta desertui su Limoncello ir bruknių padažu reikės: 3 […]

Plikyti pyragaičiai su traškia plutele

Plikyti pyragaičiai su traškia plutele

Nežinau, kaip jie tiksliai vadinasi lietuviškai, bet tai buvo tas desertas, kurio padariusi pusė porcijos, supratau, kad reikėjo daryti daugiau. Suvalgyti jie buvo labai greitai, nespėjus atsibosti. Jie lengvi, kreminiai ir ypač tinka progoms, kai reikia elegantiško dviejų kąsnių skanumyno. Pastabos: Originaliame recepte kremas yra paprasta plakta grietinėlė, gal tiktų čia ir ji, gal tada […]