Desertai, saldumynai

Kepti triufeliai – privaloma paragauti!

Kepti triufeliai – privaloma paragauti!

Pasaka! Tikrai negalvojau, kaip taip patiks, kad įsitikinti, reikia paragauti. 😉 Reikės: 4 virtų kiaušinių trynių 3 šaukštai cukraus žiupsnelis druskos 100 g šalto sviesto 300 g miltų 2 – 3 šaukštai grietinės 1 a.š. kepimo miltelių Glajui: 200 g cukraus pusės stiklinės pieno 2 š. nesaldžios kakavos 40 g sviesto Tiesa – šitiek glajaus […]

Bandelės su aguonomis ir šokoladu

Bandelės su aguonomis ir šokoladu

Neveltui šios bandelės yra iš knygos pavadinimu “Nostalgiški skanumynai”, nes tokias (ar bent jau panašias) valgydavau Vilniuje “Pieno bare” ir nostalgiją man tikrai sukelia. Šiaip jos nėra niekuo ypatingos – kvapnios, minkštos ir pilnos aguonų. Kadangi aguonų mano spintelėse buvo užsilikę dar nuo Kalėdų, tai reikėjo jas kur nors sunaudoti. Pastabos: Recepte nurodyta įdarui baltymą […]

Riz aux pommes meringuées  ryžių apkepas su obuoliais ir morengine „karūna“

Riz aux pommes meringuées ryžių apkepas su obuoliais ir morengine „karūna“

Pristatau savo mėgiamą desertą, tinkamą visiems metų laikams, net ir vėsesnę vasaros dieną galima juo pasimėgauti. Patiekalas klasikinis prancūziškas. Lietuviškai – apkepas, toks smarkiai pagerintas, mat su gardžiu obuolių sluoksneliu ir morenginiu viršumi. Gana sotus (juk ryžių pagrindas), todėl dažniausiai porcijas ir cukraus kiekį mažinu. Mums reikės: 200 g ryžių 3/4 litro pieno 1 pakelio vanilinio cukraus (arba 1 vanilės ankšties) 3 didelių […]

Plikyti pyragaičiai su uogų grietinėle

Plikyti pyragaičiai su uogų grietinėle

Šįkart plikyti pyragaičiai dar pagerinti grietinėle su uogomis. Juk dabar toks metas, kai reikia semti vitaminus iš kiekvieno kąsnio! Plikytiems pyragėliams reikės (iškepsite jų apie 30): 85 g sviesto 220 ml vandens (galima naudoti pieno/vandens mišinį, pyragėliai bus minkštesni) 105 g miltų 1 a.š. vanilinio cukraus truputis druskos 3 vidutinio dydžio kiaušiniai Orkaitę įkaitiname iki […]

Juodojo miško desertas

Juodojo miško desertas

Mano vienas mylimiausių, saikingai saldus juodojo šokolado, purios grietinėlės ir rūgštokų vyšnių derinys romantišku Juodojo miško arba Švarcvaldo pavadinimu. Gan pabodo sluoksniuoti įprastus tortus, todėl šiam kartui pasirinkau ne itin tvarkingai, bet man labai žaviai atrodantį deserto stikliniame inde variantą. Nepasakyčiau, kad laiko sugaišau mažiau, bet bent jau nesijaudinau dėl gražaus ir taisyklingo pjūvio :). […]

Riešutų sviesto sausainiai tinginiams

Riešutų sviesto sausainiai tinginiams

Sausainiai tinginiams, nes išties paprastai pagaminami bei yra ypatingai gardūs. Reikės: 2 puodelių avižų dribsnių, žiupsnio druskos, 10 datulių, 1/2 puodelio riešutų sviesto, 6 arbatinių šaukštelių riešutų pieno. Plaktuvėje gerai išplak avižas ir druską, kol avižos sutrupės į smulkius gabaliukus (bet ne iki miltų). Tada sudėk riešutų sviestą ir datules, plak 40 sekundžių. Įpilk pieną […]

Bandelės su obuoliais

Bandelės su obuoliais

Skanūs, burnoje tirpstantys pyragaičiai, kurie labai greit ištirpo ir iš lėkštės, kurioje buvo sudėti. Retas atvejis :) o jiems išsikepti reikės nedaug: sluoksniuotos tešlos lakštelių kelių obuoliukų kelių šaukštelių uogienės kelių šaukštų graikinių riešutukų kiaušinio šaukštelio vanilinio cukraus darysim taip: sluoksniuotą tešlą kaip visada atšildysim, iškočiosim plonai. Susipjaustysim kvadratais. Obuolius nulupsim, išimsim sėklalizdžius, perpjausim per […]

Morkų pudingas

Morkų pudingas

Morkų savaitės užbaigimui :) su pudingais man niekada ypatingai nesisekė: obuolių pudingas nenusisekė, pirmas bandytas morkų – irgi. Čia buvo antra dublis. Sakiau, nepasiduosiu. Na, ir nebuvo toks blogas. Minkštas, drėgnas ir gaivus. Patiekiau su padažu. Sintetiniu, iš pakelių. Na su tuo, kur miltelius reikia išplakti su pienu. Bet kai norisi skanaus padažo, greitai – […]

Morkų chalva

Morkų chalva

Indiškas desertas “Morkų chalva”.. Sunkiai įsivaizdavau, kas tai. Bet pabandyt tikrai norėjosi. Pabandžiau. Rezultatas – saldus saldus desertas. Ganėtinai įdomaus skonio. Bet man patiko. Chalva gaminama iš: 400-500g morkų 100g sviesto 200ml pieno puodelio cukraus [manau, tikrai užtektų ir mažiau] kelių šaukštų smulkintų pakepintų migdolų poros šaukštų razinų šiek tiek cinamono O procesas toks: nuskutam […]

Obuolių duona

Obuolių duona

Mano tėtis labai mėgsta vaisių duoną. Nuolat perkam ją iš parduotuvių, bet niekada į galvą neatėjo mintis išsikepti ją pačiai. Iki šiandien. Recepte [šaltinis – Darbštuolė: “Obuolių valgiai”] receptas pavadintas “Obuolių duona”. Telieka pavadinimas toks, nors greičiau tai – vaisių duona. Rezultatas buvo šaunus. Ganėtinai sveikas ir skanus kepinys. O dargi šaunu, kad visko dėti […]