Moliūgų rutuliukai. Skonių atradimai.
Recepto autorius: Laimės Receptas
Moliūgai. Saulės splavos ir nepakartojamas skonis! Kiekvieną rudenį laukiu jų derliaus, kad galėčiau eksperementuoti su naujais receptais. Be to jie labai naudingi – tai vitaminų ir mineralų šaltinis. Jie gerina žarnyno veiklą, greitina medžiagų apykaitą. Ši daržovė nėra labai kaloringa, todėl galima tokiais desertais mėgautis dažniau 🙂 Dar perskaičiau, kad moliūguose esančios naudingos medžiagos stangrina odą, daro ją elastinga. Nuostabi žinia, valgysiu jų dar daugiau!
Reikės:
- 1 stiklinės moliūgo piurė/tyrės
- 1/4 stiklinės klevų arba agavos sirupo (galima keisti į medų arba datules)
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
- 1/4 a.š. druskos
- 1 a.š. prieskonių mišinio ( cinamonas, maltas imbieras, muskato riešutas)
- 1/2 stiklinės + 2-3 v.š. migdolų miltų (aš kartais vietoj miltų naudojų smulkiai sumaltus migdolų arba kitus riešutus)
- 3 v.š. kokosų miltų
- smulkintų riešutų ir 1/2 a.š. cinamono apvoliojimui
Gaminam:
Įdėkite moliūgo tyrę ir sirupą į puodą. Suberkite druską ir prieskonių mišinį. Kaitinkite ant vidutinės kaitros apie 6-8 minutes, kol masė šiek tiek sutirštės. Pagardinkite vanilės ekstraktu, jei naudojate.
Šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite migdolų ir kokoso miltus. Viską gerai išmaišykite. Leiskite pastovėti apie 10 min., kad susigertų visi skoniai, vėl viską išmaišykite. Pirštais patikrinkite masę, jei ji gavosi lipni, įdėkite papildomai 2 v.š. arba daugiau migdolų miltų.
Iš paruošto mišinio suformuokite nedidelius vieno kąsnio rutuliukus.
Kitame inde sumaišykite smulkintus riešutus ir cinamoną. Suformuotus rutuliukus apvoliokite rutuliukus šiame mišinyje.
Metas mėgautis 🙂 Labai skanu su kava, arbata arba tiesiog vieni. Jie puikiai tinka ir vaikams, ir suaugusiems.
Šaldytuve galite laikyti iki 3 dienų arba šaldiklyje iki mėnesio.
Skanaus 🙂