Kava su pienu ir moliūgų sirupu
Ilgiems rudens vakarams pagardinti nepaprasta rudeniška kava su pienu ir moliūgų sirupu. Tuo labiau, kad receptas išties paprastas!
Ilgiems rudens vakarams pagardinti nepaprasta rudeniška kava su pienu ir moliūgų sirupu. Tuo labiau, kad receptas išties paprastas!
Vis nerimsti ir klausi, ką dar galima pagaminti iš moliūgo? Ar bandei moliūgų sirupą? Jei ne – dabar pats metas! Moliūgų sirupas tinka įvairiems desertams gardinti, pavyzdžiui, kavai, lietiniams, pyragams. Tau reikės: 150 g puodelio cukraus, ¾ puodelio vandens, 3 cinamono lazdelių, ½ arb.š. malto cinamono, 7 gvazdikėlių, 7 kvapiųjų pipirų, ¼ arb.š. malto muskato, […]
Vasara – pats metas išbandyti naujus kavos gėrimus, karštomis dienomis padedančius atsigaivinti ir suteikiančius ne mažiau žvalumo nei įprastas espresso puodelis.
Kalėdiškai kvepiantis, gaivus ir maloniai svaiginantis Kalėdinis punčas.
Pats gėrimas – panašus į kakavą, tik gardesnis, tirštesnis, su vos juntamu cinamono ir apelsino aromatu. Ir labiausiai stulbina turbūt ne jo skonis, o pats procesas.
Kai norisi kažko neįprasto, morkų kava yra būtent tai, ką vertėtų išbandyti. Geriausias laikas bandymams – ruduo, kuomet morkos šviežios ir pačios skaniausios.
Kas gali atsispirti šokoladiniam kavos skoniui? Tikriausiai niekas, tad tiesiog einam gaminti pagal šį receptą.
Itin lengvas, nekaloringas ir sveikas smūtis yra puiki idėja nemėgstantiems sočių pusryčių.
Kartais tiesiog nesinori, o ir nėra poreikio daryti ąsočio sangrijos. Kartais užtenka tiesiog stiklinės. Reikės: Vyno puse stiklinės, 2 arbatiniai šaukšteliai apelsinų likerio, šviežių aviečių ar braškių (iš principo tinka visos saldžios uogos), kubelis ledo, vaisių papuošimui.