Karštas šokoladinis gėrimas

Recepto autorius: Skanėstai
Pats gėrimas – panašus į kakavą, tik gardesnis, tirštesnis, su vos juntamu cinamono ir apelsino aromatu.. Ir labiausiai stulbina turbūt ne jo skonis (nors tokiai smaližei, kaip aš, jis nuostabus), o pats procesas: gėrimui paruošti reikia beveik valandos, po to visaip puošti, skaninti kuo tik širdis trokšta.. Ta valanda slenka be galo maloniai, tarytum kokia kvepianti, spalvota terapija. Manau, kad įtraukiant į ją draugus, mylimuosius, giminaičius ar vaikus, galima susikurti jaukią ir suartinančią tradiciją.. Juk tokia ir yra švenčių esmė, ar ne? ?
2 dosnioms (arba 3 kuklesnėms) porcijoms:
- 0,5 l pieno
- 3 v.š. saldinto sutirštinto pieno
- 50 g šokolado (naudojau juodąjį su 70% kakavos)
- 5 v.š. apelsinų sulčių
- 1 cinamono lazdelės
Puošimui:
- plaktos grietinėlės
- zefyrų
Eiga:
- Visus gėrimui reikalingus ingredientus (išskyrus puošimui skirtus) kartu išmaišyti puode ir virš silpnos ugnelės, vis pamaišant, virti apie 40-45 min., kol gėrimas sutirštėja.
- Puošti ir gerti! ?
Gaminau pagal žurnale Debesys aptiktą receptą.