Apkepai

Graikiškoji „Moussaka“

Graikiškoji „Moussaka“

O tai vienas iš tų receptų, kuris reikalauja daug laiko. Tiesa, jei paskirstysite darbus, tarkime, per dvi dienas, viskas bus paprasčiau, jei ne – pasiruoškite laisvą valandėlę ir pasiraitokite rankoves. Rezultatas vertas to. Ypač tiems, kas mėgsta visokius apkepus “ale” lazaniją. Pastabos: Mėsai gardinti aš naudojo specialų prieskonių mišinį “Moussaka”, kurį kitados parsivežiau iš Kipro. […]

Paturbintas purus varškės apkepas

Paturbintas purus varškės apkepas

Ko varškės apkepui niekada nebus per daug, tai purumo. Man asmeniškai kuo lengvensis, tuo geriau, ypač jei gaminu jį vakarienei. Šį kartą taip ir buvo. Šis receptas man pats pačiausias, o išbandžiau jų melejonus. Bet šį vis “turbinau, turbinau“ ir dabar jau galiu pasakyti – radau tą VIENINTELĮ, kurio jau nebepaleisiu. Apkepui reikia: 900 g […]

Riz aux pommes meringuées  ryžių apkepas su obuoliais ir morengine „karūna“

Riz aux pommes meringuées ryžių apkepas su obuoliais ir morengine „karūna“

Pristatau savo mėgiamą desertą, tinkamą visiems metų laikams, net ir vėsesnę vasaros dieną galima juo pasimėgauti. Patiekalas klasikinis prancūziškas. Lietuviškai – apkepas, toks smarkiai pagerintas, mat su gardžiu obuolių sluoksneliu ir morenginiu viršumi. Gana sotus (juk ryžių pagrindas), todėl dažniausiai porcijas ir cukraus kiekį mažinu. Mums reikės: 200 g ryžių 3/4 litro pieno 1 pakelio vanilinio cukraus (arba 1 vanilės ankšties) 3 didelių […]

Ryžių makaronų apkepas su keptomis daržovėmis

Ryžių makaronų apkepas su keptomis daržovėmis

Patiekalo istorija mūsų namuose gana liūdna, bet su aiškiu moralu – niekada nebandykite apgauti užkietėjusio cukinijų ir moliūgų NEvalgytojo, ir nesitikėkite, kad net iki mažiausių mažulyčių gabalėlių supjaustytų ir išslapstytų daržovių apkepe jis neras. Sakau nuoširdžiai – patirsite nesėkmę ir turėsite pati viena (ar vienas) įveikti didžiulį kiekį apkepo. Anokia čia bėda, kai pagalvoji, bet […]

Cukinijų ir morkų apkepas su lašiša

Cukinijų ir morkų apkepas su lašiša

Mano virtuvėje toliau karaliauja cukinijos. Duona kepta, saldžių kepinių nesinori, todėl buvo pasirinkimas – arba blyneliai, arba apkepas. Nusprendžiau rinktis pastarąjį ir nė kiek nenusivyliau, o netgi atvirkščiai. Gaminimas iš esmės labai nesiskiria nuo cukinijų blynelių, tik privalumas, kad nereikia stovėti prie keptuvės, o ir riebalų mažiau prisigeria (tiesa, riebalai dedami į tešlą, bet, tarkime, […]

Lietinių apkepas su lašiša ir špinatais

Lietinių apkepas su lašiša ir špinatais

Ištaikiusi laisvo laiko, lepinuosi sočiu lietinių apkepu su lašiša ir špinatais. Įdarą galima keisti pagal asmeninį skonį ir norus, Beatos sausio mėnesio kalendoriuje siūlomas kumpio, garstyčių ir špinatų įdaras, tad laisvė fantazijai! Maždaug 8 lietiniams (jų skaičius priklauso nuo keptuvės dydžio) reikia: 2 kiaušinių 2 v.š. cukraus 2 v.š. aliejaus 4 v.š. pieno 200 g persijotų […]

Bulvių apkepas

Bulvių apkepas

Tiems, kam atsibodo keptos bulvės, virtos bulvės, bulvių košė garnyrui, bet neatsibodo pačios bulvės, šis apkepas puiki alternatyva. Reikia prie jo šiek tiek pasikuisti, bet jei dalį darbo padarysite iš vakaro, kitą dieną beliks sumesti viską į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Spręsti jums. Pastabos: Aš naudojau pusę kiekio grietinėlės riebios, kitą pusę – […]

Musaka – graikiškas baklažanų apkepas

Musaka – graikiškas baklažanų apkepas

Musaka (ang. moussaka) –  tai ypatingas graikiškas patiekalas. Dažnai vadinamas graikiška lazanijos versija, musaka yra puikus graikiškos bei viduržemio jūros virtuvės pavyzdys. O kadangi ingridientai nėra itin egzotiški, graikišką baklažanų apkepą nesunku pasigaminti ir namuose. Jums reikės: 2 svogūnai, 500g baklažanų, 5 pomidorai, 2 česnako skiltelės, 1 šaukštas sviesto, 400g faršo, 1 stiklinė sauso balto […]

Kepti varškėčiai su razinų įdaru

600 g varškės, 150 g miltų, 3 kiaušiniai, kepimo milteliu, vanilinio cukraus, druskos. Razinų įdarui: 200g. razinų, 30g. aguonų, 40 graikinių kapotų riešutų, 50g. marmelado. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, vaniliniu cukrumi, druska, kepimo milteliais ir miltais. Į puodą įpilkite šiek tiek vandens, suberkite razinas ir virkite per 15min. Tada sudėkite aguonas, kapotus riešsutus, marmeladą ir […]

Bulvinė pica

1 kg bulvių, 2 šaukštai miltų, 200g dešros ar kumpio, 200g sūrio, 5 kiaušiniai, pomidorų padažo, druskos,prieskonių. Sutarkuokite kilogramą bulvių, gerai nusunkite. Pridėkite 2-3 šaukštus miltų, kiaušinį, druskos, prieskonių ir gerai išmaišykite. Į riebalais išteptą skardą supilkite bulvių masę. Ant jos dėliokite plonomis riekelėmis supjaustytą dešrą. Užpilkite pomidorų padažu, pabarstykite tarkuotu sūriu ir 15 min. […]