Apkepai

Varškės apkepas su rabarbarais

Varškės apkepas su rabarbarais

Rabarbarų savaitei norėjau kepti trapios tešlos pyragą su rabarbarais ir varške. Kiek pagalvojus persigalvojau. Tokius pyragus daug kas kepa. Todėl dabar juoką kelia alternatyva, kurią pasirinkau: varškės apkepas su rabarbarais – tokius, matyt, kepa visi. Kaip ir prieš tai minėtus pyragus.Vis tik, tai turėjo būti skanūs, sveiki ir nepiktybiniai pietūs. Tokie ir buvo. Gaminau iš: […]

Tarkuotų bulvių apkepėlė su grybais

Tarkuotų bulvių apkepėlė su grybais

Reikės: 1-1,2 kg bulvių 250 g pievagrybių 2 kiaušiniai 200  ml pieno 1-2 svogūnų druskos, pipirų Bulves nuskuskite, stambiai sutarkuokite ir užpilkite verdančiu pienu. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Svogūnus pjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje kartu su smulkintais grybais. Įberkite druskos ir pipirų. Į užkepėlių indelius, išteptus aliejumi, krėskite bulvių tarkių sluoksnį, ant […]

Makaronų apkepas su triušiena ir daržovėmis

Makaronų apkepas su triušiena ir daržovėmis

Labai skanus, sotus apkepas. Puikiai tiks savaitgaliui pamaitinti gausią šeimą 🙂 Reikės: 1/2 pakelio makaronų Penne rigate arba kitokios formos 250 g šviežios triušienos mėsos 1 nedidelės cukinijos 1 didelio svogūno 3 skiltelių česnako 1 didelės morkos 1/2 paprikos 2-3 v.š. grietinės 200 ml puodelio šaldytų žirnelių 250 fermentinio sūrio 50 g smulkiai tarkuoto parmezano mėgstamų vištienos (ar […]

Daržovių kugelis

Daržovių kugelis

Daržovių apkepai geri tuo, kad galima nuolat paįvairinti tą patį patiekalą renkantis vis kitokias daržoves ar koreguojant jų kiekį. Be to juos nesunku paruošti. Vienas tokių apkepų – šis įvairių daržovių kugelis. Produktai naudojami paprasti, pagaminama nesudėtingai, o skonis – labai gardus. Žinoma, jei norisi mėsos, niekas nesutrukdys ir jos įdėti… Daržovių kugeliui reikės: 2 nemažų bulvių 2 morkų 1 cukinijos (baklažano arba dalies kopūsto) 1 […]

Graikiškoji „Moussaka“

Graikiškoji „Moussaka“

O tai vienas iš tų receptų, kuris reikalauja daug laiko. Tiesa, jei paskirstysite darbus, tarkime, per dvi dienas, viskas bus paprasčiau, jei ne – pasiruoškite laisvą valandėlę ir pasiraitokite rankoves. Rezultatas vertas to. Ypač tiems, kas mėgsta visokius apkepus “ale” lazaniją. Pastabos: Mėsai gardinti aš naudojo specialų prieskonių mišinį “Moussaka”, kurį kitados parsivežiau iš Kipro. […]

Paturbintas purus varškės apkepas

Paturbintas purus varškės apkepas

Ko varškės apkepui niekada nebus per daug, tai purumo. Man asmeniškai kuo lengvensis, tuo geriau, ypač jei gaminu jį vakarienei. Šį kartą taip ir buvo. Šis receptas man pats pačiausias, o išbandžiau jų melejonus. Bet šį vis “turbinau, turbinau“ ir dabar jau galiu pasakyti – radau tą VIENINTELĮ, kurio jau nebepaleisiu. Apkepui reikia: 900 g […]

Riz aux pommes meringuées  ryžių apkepas su obuoliais ir morengine „karūna“

Riz aux pommes meringuées ryžių apkepas su obuoliais ir morengine „karūna“

Pristatau savo mėgiamą desertą, tinkamą visiems metų laikams, net ir vėsesnę vasaros dieną galima juo pasimėgauti. Patiekalas klasikinis prancūziškas. Lietuviškai – apkepas, toks smarkiai pagerintas, mat su gardžiu obuolių sluoksneliu ir morenginiu viršumi. Gana sotus (juk ryžių pagrindas), todėl dažniausiai porcijas ir cukraus kiekį mažinu. Mums reikės: 200 g ryžių 3/4 litro pieno 1 pakelio vanilinio cukraus (arba 1 vanilės ankšties) 3 didelių […]

Ryžių makaronų apkepas su keptomis daržovėmis

Ryžių makaronų apkepas su keptomis daržovėmis

Patiekalo istorija mūsų namuose gana liūdna, bet su aiškiu moralu – niekada nebandykite apgauti užkietėjusio cukinijų ir moliūgų NEvalgytojo, ir nesitikėkite, kad net iki mažiausių mažulyčių gabalėlių supjaustytų ir išslapstytų daržovių apkepe jis neras. Sakau nuoširdžiai – patirsite nesėkmę ir turėsite pati viena (ar vienas) įveikti didžiulį kiekį apkepo. Anokia čia bėda, kai pagalvoji, bet […]

Cukinijų ir morkų apkepas su lašiša

Cukinijų ir morkų apkepas su lašiša

Mano virtuvėje toliau karaliauja cukinijos. Duona kepta, saldžių kepinių nesinori, todėl buvo pasirinkimas – arba blyneliai, arba apkepas. Nusprendžiau rinktis pastarąjį ir nė kiek nenusivyliau, o netgi atvirkščiai. Gaminimas iš esmės labai nesiskiria nuo cukinijų blynelių, tik privalumas, kad nereikia stovėti prie keptuvės, o ir riebalų mažiau prisigeria (tiesa, riebalai dedami į tešlą, bet, tarkime, […]

Lietinių apkepas su lašiša ir špinatais

Lietinių apkepas su lašiša ir špinatais

Ištaikiusi laisvo laiko, lepinuosi sočiu lietinių apkepu su lašiša ir špinatais. Įdarą galima keisti pagal asmeninį skonį ir norus, Beatos sausio mėnesio kalendoriuje siūlomas kumpio, garstyčių ir špinatų įdaras, tad laisvė fantazijai! Maždaug 8 lietiniams (jų skaičius priklauso nuo keptuvės dydžio) reikia: 2 kiaušinių 2 v.š. cukraus 2 v.š. aliejaus 4 v.š. pieno 200 g persijotų […]