Apkepai

Apkepai ir jų atsiradimo istorija

Apkepai ir jų atsiradimo istorija

Apkepu yra vadinamas didelis ir gilus patiekalas, kuris kepimo inde yra gaminamas orkaitėje ir tame pačiame inde patiekiamas ant stalo. Apkepai Europos šalyse ir JAV paprastai yra sudaryti iš mėsos (pvz., vištienos) arba žuvies (tokios kaip tunas), įvairių pjaustytų daržovių, krakmolingų surišančių ingredientų, tokių kaip miltai, ryžiai, bulvės arba makaronai, ir labai dažnai traškaus arba […]

Riz aux pommes meringuées  ryžių apkepas su obuoliais ir morengine „karūna“

Riz aux pommes meringuées ryžių apkepas su obuoliais ir morengine „karūna“

Patiekalas klasikinis prancūziškas. Lietuviškai – apkepas, toks smarkiai pagerintas, mat su gardžiu obuolių sluoksneliu ir morenginiu viršumi. Gana sotus (juk ryžių pagrindas), todėl dažniausiai porcijas ir cukraus kiekį mažinu.

Bulvių-mėsos apkepas

Bulvių-mėsos apkepas

Reikės : bulvių -600 g pakepintos vištienos arba mėsos  faršo- 250 g pievagrybių- 200 g 1 svogūno 12% grietinės -100 ml šalto vandens- 200 ml mišinio Maggi idea sūrio- 50 g Bulves nuskutame ir supjaustome labai plonais griežinėliais (3 mm) , aš dariau su vištiena tai ją supjausčiau labai smulkiai ir pakepiau su svogūnu ir […]

Cukinijų ir kumpio vyniotinis

Cukinijų ir kumpio vyniotinis

Noriu pasidalinti vienu receptu mėgstantiems cukinijas,  patiekalo šaltinis truputi koregoutas pagal mane Reikės: 2 vid. dydžio cukinijų 100 g fermentinio sūrio 4 kiaušinių 4-5 didelių riekelių virto kumpio (kumpi rinkitiės labai plonai supjaustyto, nes pas mane gavosi perstoras ir labai jautėsi) 1 poro 2 morkų 1 valg.š.  aliejaus Cukinijas gerai nuplauti , sutarkuoti burokine tarka.Ketuvėje […]

Daugiasluoksnis pyragas su špinatais

Daugiasluoksnis pyragas su špinatais

Tikrai kitoks. Tikrai savotiškas. Įdomus. Bet prabangus ir visai neprastas. Pyragas su daug sluoksnių. O istorija tokia: labai norėjau pasigaminti skanų graikišką pyragą su feta ir špinatais. Ne vienam, matyt, žinomą 🙂 Seniai buvau nusižiūrėjus, bet ilgai nepribrendrau. Kai atėjo ta diena, kai pasakiau sau – NORIU – pasigaminus įdarą supratau, kad ne filo tešlą turiu […]

Paturbintas purus varškės apkepas

Paturbintas purus varškės apkepas

Ko varškės apkepui niekada nebus per daug, tai purumo. Man asmeniškai kuo lengvensis, tuo geriau, ypač jei gaminu jį vakarienei. Šį kartą taip ir buvo. Šis receptas man pats pačiausias, o išbandžiau jų melejonus. Bet šį vis “turbinau, turbinau“ ir dabar jau galiu pasakyti – radau tą VIENINTELĮ, kurio jau nebepaleisiu. Apkepui reikia: 900 g […]

Pikantiškas cukinijų pyragas

Pikantiškas cukinijų pyragas

Nesaldūs pyragai su daržovėmis jau seniai nebe naujiena. Šis truputį išsiskiria, nes tešla yra ne tik iš apačios, bet ir iš viršaus. Ragavau jį tiek šaltą, tiek pašildytą. Šaltas man jis įspūdžio nepaliko ir jau norėjau nurašyti kaip nevykusį, bet pusryčiams jį pasišildžiau ir jo įvertinimo balas stipriai šoktelėjo aukštyn. Tad jei jums reikia šalto […]

Tuno ir pievagrybių pyragas

Tuno ir pievagrybių pyragas

Šiandien noriu Jums pasiūlyti labai skanų pyragą, tiks kaip karštas pagrindinis patiekalas su salotomis  pietums ar vakarienei arba galima tiekti kaip užkandį švenčių metu. Pyragui reikės: 1 pakelio Mantingos sviestinės bemielės tešlos (jau atšaldytos) 250 g pievagrybių 2 didelių svogūnų 1 skardinės tuno gabalėlių savo sultyse (nesmulkinto) šiek tiek svogūno laiškų druskos, pipirų 4 kiaušinių […]

Kopūstų pyragas su kiaušiniais ir lašiša

Kopūstų pyragas su kiaušiniais ir lašiša

Kelios dienos prieš didžiąsias metų šventes mūsų šeimos moterys turi tradiciją susirinkti ir aptarti būsimą valgiaraštį. Šventes dažniausiai švenčiame kartu, todėl kiekviena gaminame po 2 laiko patikrintus patiekalus ir po vieną naują. Kaip tik kitą savaitę bus toks smagus pasisėdėjimas-aptarimas-pasiplepėjimas, maža įžanga prieš Velykas. Vis ieškojau naujo patiekalo recepto. Labai mėgstame įvairius nesaldžius pyragus, todėl […]

Varškės apkepas su rabarbarais

Varškės apkepas su rabarbarais

Rabarbarų savaitei norėjau kepti trapios tešlos pyragą su rabarbarais ir varške. Kiek pagalvojus persigalvojau. Tokius pyragus daug kas kepa. Todėl dabar juoką kelia alternatyva, kurią pasirinkau: varškės apkepas su rabarbarais – tokius, matyt, kepa visi. Kaip ir prieš tai minėtus pyragus.Vis tik, tai turėjo būti skanūs, sveiki ir nepiktybiniai pietūs. Tokie ir buvo. Gaminau iš: […]