Apkepai

Avižinių dribsnių apkepas

2 stiklinės pieno, pusė stiklinės avižinių dribsnių, 4 kiaušiniai, 3 šaukštai cukraus, 3 šaukštai uogienės, 2 šaukštai sviesto, 1 šaukštas džiūvesėlių, 1 šaukštas vanilinio cukraus, druskos. Pieną užvirinti,suberti dribsnius,įdėti pagal skonį druskos ir išvirti tirštą košę. Ištrinti sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinių trynius. Košę atvėsinti, imant dalimis sumaišyti su kiaušinių mase ir gerai ištrinti. […]

Makaronų ir vaisių apkepas

400g makaronų, 1/2 stiklinės cukraus, šaukštelis cinamono, 100g džiovintų persikų, 50g džiovintų slyvų, 300g kriaušių, 2 kiaušiniai, šaukštas sviesto, 2 šaukštai razinų. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išgriebus nuvarvinti ir perlieti šaltu vandeniu. Kriaušes nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti skiltelėmis. Persikus, slyvas, razinas išmirkyti vandenyje, susmulkinti ir užberti cukrumi. Kiaušinius išplakti su cinamonu. Viską sukrėtus į […]

Apkepas su kazlėkais ir ryžiais

4 porcijoms reikės: 400g kazlėkų, svogūno, stiklinės ryžių, 3/4 stiklinės daržovių sultinio, 3/4 stiklinės natūralaus jogurto, trynio, 3 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio, 2 šaukštų saulėgrąžų sėklų, druskos, pipirų, petražolių. Grybus nuvalykite, nuplaukite, didesnius supjaustykite. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Pakepinkite 2 šaukštuose įkaitinto aliejaus. Sudėkite grybus ir viską truputį pakepinkite. Sumaišykite su petražolėmis, pagardinkite […]

Obuolių- avižinių dribsnių apkepas

300-400g obuolių, 10g avižinių dribsnių, 2 šaukšteliai sojos miltų, 0,4 l pieno,2 kiaušiniai, 3 šaukštai cukraus, pusės citrinos žievelės, kapotų migdolų ar riešutų, druskos. Avižinius dribsnius ir sojos miltus užpilti verdančiu pienu ir uždengus laikyti nuo 1 iki 2 val., kad suminkštėtų (išbrinktų). 2 kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, dėti tarkuotos citrinos žievelės, truputį druskos […]

Sultingas kiaulienos kepsnys

Jums prireiks 4 gabalėlių (po 200 g) kiaulienos išpjovos Marinatui: žiupsnelio grūstų pipirų ½ šaukšto garstyčių 1 arb. šaukštelio medaus 1 šaukšto alyvuogių aliejaus skiltelės česnako druskos ½ apelsino sulčių grūstų pipirų 50-70 g sauso raudonojo vyno Nuo kiaulienos gabalėlių nuimame plėves, kad mėsa kepant nesusitrauktų. Sumaišome marinato ingredientus ir ištriname jais mėsą (marinuojame ne […]

Skrebučiai su obuoliais ir riešutais

300 g kvietinės duonos 2 kiaušiniai 200 ml pieno 50 g cukraus 40 g sviesto 100 g obuolių 50 g riešutų Duonos riekeles pamirkyti į trynių, pieno ir cukraus plakinį ir apkepti. Obuolius be sėklalizdžių supjaustyti ir patroškinti su cukrumi, suberti kapotus riešutus. Skrebučius aptepti paruoštą tyre, sudėti į skardą, užpilti plaktais baltymais ir iškepti […]

Bulvių apkepas su kumpiu

10 vidutinių bulvių, 200g virto kumpio, 1 šaukštas sviesto, 2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio, 2 stiklinės pomidorų padažo. Išvirti su lupenomis bulves. Nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Kumpį smulkiai supjaustyti.Kepimo indą patepti sviestu. Dėti eilę bulvių ir eilę kumpio. Viršuje turi būti bulvės. Užpilti pomidorų ar kitokiu padažu, pabarstyti tarkuotu sūriu, uždėti mažų sviesto gabalėlių. Kepti […]

Briuselio kopustų apkepas

800 g briuselio kopūstų 2 l vandens 340 g virto lieso kumpio 1/2 stiklinės karšto mėsos sultinio 3 kiaušyniai 1/2 stiklinės pieno druskos 100 g tarkuoto fermentinio sūrio baltųjų pipirų malto muskato riešuto Briuselio kopūstai nuvalomi ir nuplaunami. Į pasūdyta verdantį vandienį suberiami kopūstai, uždengiami ir verdami 10 – 15 min. ant mažos ugnies. Kumpis […]

Duonos apkepas su vyšniomis ir manų kruopomis

200 g baltos tarkuotos duonos 500 g vyšnių 200 g manų kruopų 1 l pieno 100 g cukraus 120 g margarino 3 kiaušiniai 20 g migdolų arba kitokių riešutų druskos Į verdantį pieną sudėti kapotus riešutus, margariną, kruopas, cukrų, druską ir virinti. Šiek tiek atvėsinti, įmušti kiaušinius, suberti tarkuotą duoną. Vyšnias be kauliukų išmaišyti su […]

Omletas su špinatais ir sūriu

1 porcijai reikės: 125 g špinatų, 15 g sviesto, 3 kiaušinių, 25 g tarkuoto sūrio. Keptuvėje įkaitinkite pusę sviesto, sudėkite špinatus, kad jie susmegtų, ir nukelkite nuo ugnies. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, trynius sudėkite į špinatus, pagardinkite ir viską sumaišykite. Baltymus auplakite. Mažame puodelyje įkaitinkite likusį sviestą. Baltymus sudėkite prie trynių ir špinatų masės […]