Apkepai

Bulvių apkepas

Bulvių apkepas

Tiems, kam atsibodo keptos bulvės, virtos bulvės, bulvių košė garnyrui, bet neatsibodo pačios bulvės, šis apkepas puiki alternatyva. Reikia prie jo šiek tiek pasikuisti, bet jei dalį darbo padarysite iš vakaro, kitą dieną beliks sumesti viską į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Spręsti jums. Pastabos: Aš naudojau pusę kiekio grietinėlės riebios, kitą pusę – […]

Tarkuotų bulvių apkepėlė su grybais

Tarkuotų bulvių apkepėlė su grybais

Reikės: 1-1,2 kg bulvių 250 g pievagrybių 2 kiaušiniai 200  ml pieno 1-2 svogūnų druskos, pipirų Bulves nuskuskite, stambiai sutarkuokite ir užpilkite verdančiu pienu. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Svogūnus pjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje kartu su smulkintais grybais. Įberkite druskos ir pipirų. Į užkepėlių indelius, išteptus aliejumi, krėskite bulvių tarkių sluoksnį, ant […]

Makaronų apkepas su triušiena ir daržovėmis

Makaronų apkepas su triušiena ir daržovėmis

Labai skanus, sotus apkepas. Puikiai tiks savaitgaliui pamaitinti gausią šeimą 🙂 Reikės: 1/2 pakelio makaronų Penne rigate arba kitokios formos 250 g šviežios triušienos mėsos 1 nedidelės cukinijos 1 didelio svogūno 3 skiltelių česnako 1 didelės morkos 1/2 paprikos 2-3 v.š. grietinės 200 ml puodelio šaldytų žirnelių 250 fermentinio sūrio 50 g smulkiai tarkuoto parmezano mėgstamų vištienos (ar […]

Daržovių kugelis

Daržovių kugelis

Daržovių apkepai geri tuo, kad galima nuolat paįvairinti tą patį patiekalą renkantis vis kitokias daržoves ar koreguojant jų kiekį. Be to juos nesunku paruošti. Vienas tokių apkepų – šis įvairių daržovių kugelis. Produktai naudojami paprasti, pagaminama nesudėtingai, o skonis – labai gardus. Žinoma, jei norisi mėsos, niekas nesutrukdys ir jos įdėti… Daržovių kugeliui reikės: 2 nemažų bulvių 2 morkų 1 cukinijos (baklažano arba dalies kopūsto) 1 […]

Graikiškoji „Moussaka“

Graikiškoji „Moussaka“

O tai vienas iš tų receptų, kuris reikalauja daug laiko. Tiesa, jei paskirstysite darbus, tarkime, per dvi dienas, viskas bus paprasčiau, jei ne – pasiruoškite laisvą valandėlę ir pasiraitokite rankoves. Rezultatas vertas to. Ypač tiems, kas mėgsta visokius apkepus “ale” lazaniją. Pastabos: Mėsai gardinti aš naudojo specialų prieskonių mišinį “Moussaka”, kurį kitados parsivežiau iš Kipro. […]

Ryžių makaronų apkepas su keptomis daržovėmis

Ryžių makaronų apkepas su keptomis daržovėmis

Patiekalo istorija mūsų namuose gana liūdna, bet su aiškiu moralu – niekada nebandykite apgauti užkietėjusio cukinijų ir moliūgų NEvalgytojo, ir nesitikėkite, kad net iki mažiausių mažulyčių gabalėlių supjaustytų ir išslapstytų daržovių apkepe jis neras. Sakau nuoširdžiai – patirsite nesėkmę ir turėsite pati viena (ar vienas) įveikti didžiulį kiekį apkepo. Anokia čia bėda, kai pagalvoji, bet […]

Cukinijų ir morkų apkepas su lašiša

Cukinijų ir morkų apkepas su lašiša

Mano virtuvėje toliau karaliauja cukinijos. Duona kepta, saldžių kepinių nesinori, todėl buvo pasirinkimas – arba blyneliai, arba apkepas. Nusprendžiau rinktis pastarąjį ir nė kiek nenusivyliau, o netgi atvirkščiai. Gaminimas iš esmės labai nesiskiria nuo cukinijų blynelių, tik privalumas, kad nereikia stovėti prie keptuvės, o ir riebalų mažiau prisigeria (tiesa, riebalai dedami į tešlą, bet, tarkime, […]

Lietinių apkepas su lašiša ir špinatais

Lietinių apkepas su lašiša ir špinatais

Ištaikiusi laisvo laiko, lepinuosi sočiu lietinių apkepu su lašiša ir špinatais. Įdarą galima keisti pagal asmeninį skonį ir norus, Beatos sausio mėnesio kalendoriuje siūlomas kumpio, garstyčių ir špinatų įdaras, tad laisvė fantazijai! Maždaug 8 lietiniams (jų skaičius priklauso nuo keptuvės dydžio) reikia: 2 kiaušinių 2 v.š. cukraus 2 v.š. aliejaus 4 v.š. pieno 200 g persijotų […]

Makaronų-tuno apkepėlė

Makaronų-tuno apkepėlė

Makaronai tunas savo sultyse poras morka šaldyti  žirneliai grietinė sūris druska pipirai viską dėjau iš akies, todėl kiekių nenurodau 🙂 Išverdame makaronus, tuo tarpų pakepiname porą, sutarkuotą morką, įdedam koncervuoto tuno savo sultyse, šaldytų  žirnelių, grietinės. Į visą masę įdedame makaronus, padruskiname, pabarstome pipirais, kokią minutę patroškiname. Viską dedame į karsčiui atsparų indą, pabarstome gausiai […]