Apkepai

Musaka – graikiškas baklažanų apkepas

Musaka – graikiškas baklažanų apkepas

Musaka (ang. moussaka) –  tai ypatingas graikiškas patiekalas. Dažnai vadinamas graikiška lazanijos versija, musaka yra puikus graikiškos bei viduržemio jūros virtuvės pavyzdys. O kadangi ingridientai nėra itin egzotiški, graikišką baklažanų apkepą nesunku pasigaminti ir namuose. Jums reikės: 2 svogūnai, 500g baklažanų, 5 pomidorai, 2 česnako skiltelės, 1 šaukštas sviesto, 400g faršo, 1 stiklinė sauso balto […]

Kepti varškėčiai su razinų įdaru

600 g varškės, 150 g miltų, 3 kiaušiniai, kepimo milteliu, vanilinio cukraus, druskos. Razinų įdarui: 200g. razinų, 30g. aguonų, 40 graikinių kapotų riešutų, 50g. marmelado. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, vaniliniu cukrumi, druska, kepimo milteliais ir miltais. Į puodą įpilkite šiek tiek vandens, suberkite razinas ir virkite per 15min. Tada sudėkite aguonas, kapotus riešsutus, marmeladą ir […]

Bulvinė pica

1 kg bulvių, 2 šaukštai miltų, 200g dešros ar kumpio, 200g sūrio, 5 kiaušiniai, pomidorų padažo, druskos,prieskonių. Sutarkuokite kilogramą bulvių, gerai nusunkite. Pridėkite 2-3 šaukštus miltų, kiaušinį, druskos, prieskonių ir gerai išmaišykite. Į riebalais išteptą skardą supilkite bulvių masę. Ant jos dėliokite plonomis riekelėmis supjaustytą dešrą. Užpilkite pomidorų padažu, pabarstykite tarkuotu sūriu ir 15 min. […]

Obuolių apkepas

4 vidutinio dydžio obuoliai 150 g cukraus žiupsnelis druskos 120 g sviesto 120 g miltų Papuošimui: plaktos grietinėlės grietininių ledų Obuolius nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius, obuolių ketvirčius supjaustyti 3 cm dydžio gabalėliais. Sumaišyti obuolių gabaliukus, 100 g cukraus ir druską ir sudėti į kepimui orkaitėje atsparią formą. Iš sviesto ir miltų suformuoti […]

Varškės ir morkų apkepas

Varškė, 500 gramų Morkos, 3 vienetai Kiaušiniai, 3 vienetai Sviestas, 75 gramai Obuoliai, 3 vienetai Cukrus, 2 šaukštai Manų kruopos, 4 šaukštai Kmynai, truputį Druska, pagal skonį Kiaušiniai išsukami su suberiama ištrinta varškė, sudedamas smulkiai sutarkuotos nuplikyti kmynai, ir masė išsukama. Obuoliai nulupami, nedideliais gabaliukais ir su manų kruopomis sukrečiami į varškę. Viskas išmaišoma, truputį […]

Avižinių dribsnių apkepas

2 stiklinės pieno, pusė stiklinės avižinių dribsnių, 4 kiaušiniai, 3 šaukštai cukraus, 3 šaukštai uogienės, 2 šaukštai sviesto, 1 šaukštas džiūvesėlių, 1 šaukštas vanilinio cukraus, druskos. Pieną užvirinti,suberti dribsnius,įdėti pagal skonį druskos ir išvirti tirštą košę. Ištrinti sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinių trynius. Košę atvėsinti, imant dalimis sumaišyti su kiaušinių mase ir gerai ištrinti. […]

Makaronų ir vaisių apkepas

400g makaronų, 1/2 stiklinės cukraus, šaukštelis cinamono, 100g džiovintų persikų, 50g džiovintų slyvų, 300g kriaušių, 2 kiaušiniai, šaukštas sviesto, 2 šaukštai razinų. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išgriebus nuvarvinti ir perlieti šaltu vandeniu. Kriaušes nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti skiltelėmis. Persikus, slyvas, razinas išmirkyti vandenyje, susmulkinti ir užberti cukrumi. Kiaušinius išplakti su cinamonu. Viską sukrėtus į […]

Apkepas su kazlėkais ir ryžiais

4 porcijoms reikės: 400g kazlėkų, svogūno, stiklinės ryžių, 3/4 stiklinės daržovių sultinio, 3/4 stiklinės natūralaus jogurto, trynio, 3 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio, 2 šaukštų saulėgrąžų sėklų, druskos, pipirų, petražolių. Grybus nuvalykite, nuplaukite, didesnius supjaustykite. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Pakepinkite 2 šaukštuose įkaitinto aliejaus. Sudėkite grybus ir viską truputį pakepinkite. Sumaišykite su petražolėmis, pagardinkite […]

Obuolių- avižinių dribsnių apkepas

300-400g obuolių, 10g avižinių dribsnių, 2 šaukšteliai sojos miltų, 0,4 l pieno,2 kiaušiniai, 3 šaukštai cukraus, pusės citrinos žievelės, kapotų migdolų ar riešutų, druskos. Avižinius dribsnius ir sojos miltus užpilti verdančiu pienu ir uždengus laikyti nuo 1 iki 2 val., kad suminkštėtų (išbrinktų). 2 kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, dėti tarkuotos citrinos žievelės, truputį druskos […]

Sultingas kiaulienos kepsnys

Jums prireiks 4 gabalėlių (po 200 g) kiaulienos išpjovos Marinatui: žiupsnelio grūstų pipirų ½ šaukšto garstyčių 1 arb. šaukštelio medaus 1 šaukšto alyvuogių aliejaus skiltelės česnako druskos ½ apelsino sulčių grūstų pipirų 50-70 g sauso raudonojo vyno Nuo kiaulienos gabalėlių nuimame plėves, kad mėsa kepant nesusitrauktų. Sumaišome marinato ingredientus ir ištriname jais mėsą (marinuojame ne […]