Apkepai

Skrebučiai su obuoliais ir riešutais

300 g kvietinės duonos 2 kiaušiniai 200 ml pieno 50 g cukraus 40 g sviesto 100 g obuolių 50 g riešutų Duonos riekeles pamirkyti į trynių, pieno ir cukraus plakinį ir apkepti. Obuolius be sėklalizdžių supjaustyti ir patroškinti su cukrumi, suberti kapotus riešutus. Skrebučius aptepti paruoštą tyre, sudėti į skardą, užpilti plaktais baltymais ir iškepti […]

Bulvių apkepas su kumpiu

10 vidutinių bulvių, 200g virto kumpio, 1 šaukštas sviesto, 2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio, 2 stiklinės pomidorų padažo. Išvirti su lupenomis bulves. Nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Kumpį smulkiai supjaustyti.Kepimo indą patepti sviestu. Dėti eilę bulvių ir eilę kumpio. Viršuje turi būti bulvės. Užpilti pomidorų ar kitokiu padažu, pabarstyti tarkuotu sūriu, uždėti mažų sviesto gabalėlių. Kepti […]

Briuselio kopustų apkepas

800 g briuselio kopūstų 2 l vandens 340 g virto lieso kumpio 1/2 stiklinės karšto mėsos sultinio 3 kiaušyniai 1/2 stiklinės pieno druskos 100 g tarkuoto fermentinio sūrio baltųjų pipirų malto muskato riešuto Briuselio kopūstai nuvalomi ir nuplaunami. Į pasūdyta verdantį vandienį suberiami kopūstai, uždengiami ir verdami 10 – 15 min. ant mažos ugnies. Kumpis […]

Duonos apkepas su vyšniomis ir manų kruopomis

200 g baltos tarkuotos duonos 500 g vyšnių 200 g manų kruopų 1 l pieno 100 g cukraus 120 g margarino 3 kiaušiniai 20 g migdolų arba kitokių riešutų druskos Į verdantį pieną sudėti kapotus riešutus, margariną, kruopas, cukrų, druską ir virinti. Šiek tiek atvėsinti, įmušti kiaušinius, suberti tarkuotą duoną. Vyšnias be kauliukų išmaišyti su […]

Omletas su špinatais ir sūriu

1 porcijai reikės: 125 g špinatų, 15 g sviesto, 3 kiaušinių, 25 g tarkuoto sūrio. Keptuvėje įkaitinkite pusę sviesto, sudėkite špinatus, kad jie susmegtų, ir nukelkite nuo ugnies. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, trynius sudėkite į špinatus, pagardinkite ir viską sumaišykite. Baltymus auplakite. Mažame puodelyje įkaitinkite likusį sviestą. Baltymus sudėkite prie trynių ir špinatų masės […]

Skrebučiai su sūriu ir obuoliais

150 g kvietinės duonos 20 g sviesto 100 g obuolių 100 g fermentinio sūrio 80 g riešutų Duonos riekeles apkepti iš vienos pusės, uždėti plonus obuolio griežinėlius, ant viršaus – sūrio, apiberti riešutais ar migdolais ir kepti orkaitėje, kol sūris ims lydytis.

Grybų ir baltagūžių kopūstų apkepas

1 kg baltagūžių kopūstų, 50–60g riebakų, 500g šviežių grybų, 100g liesos rūkytos mėsos, 1-2 svogūnai, 1-2 kiaušiniai, 2 stiklinės vandens arba sultinio, druskos, miltų, riebalų, muskato riešuto, šaukštas grietinės, džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio.Nuvalytą kopūstą supjaustyti ir patroškinti su riebalais ir skysčiu. Grybus ir svogūnus smulkiai sukapoti ir apkepinti riebaluose su mėsos kubeliais. Produktus susluoksniuoti formoje […]

Burokėlių apkepas su razinomis

200 g džiovintos ruginės duonos 150 g burokėlių 2 kiaušiniai 50 g razinų 20 g džiūvėsėlių 20 g margarino 125 g grietinės Duonos riekeles išmirkyti vandenyje. Virtus burokėlius nulupti, sutarkuoti, sudėti kiaušinius, razinas, išmaišyti. Į riebalais išteptą formą sudėti sluoksniais duoną, burokėlius ir vėl duoną. Užpilti plaktais kiaušiniais ir kepti orkaitėje. Tiekti su grietine

Dešrelių apkepas

200 g salierų gumbų 200 g pastarnokų 200 g morkų vandens druskos porų 200 g dešros 2-3 šaukštai alyvų aliejaus Padažui: šaukštas kvietinių miltų 300 ml pieno žiupsnelis druskos baltųjų pipirų šaukštas peletrūnų 200 ml tarkuoto fermentinio sūrio Nulupkite šakniavaisius ir supjaustykite 0,5 cm dydžio gabalėliais. Kiekvieną daržovių rūšį virkite atskirai, bet tame pačiame vandenyje. […]

Bulvių ir obuolių apkepas

4 porcijoms reikės: 1kg bulvių, 400g saliero gumbo, druskos, pipirų, 2 rūgštokų obuolių, 1 česnako skiltelės, keleto šalavijų lapelių, 30g sviesto, 250g plaktos grietinėlės, 100g tarkuoto fermentinio sūrio. Nuskustas bulves ir saliero šaknį supjaustyti plonomis riekelėmis. Salierą porą min. patroškinti pasūdytame vandenyje, nupilti, perpilti šaltu vandeniu, nuvarvinti. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti nestorais žiedais. Smulkiai […]