Dešrelių apkepas


200 g salierų gumbų
200 g pastarnokų
200 g morkų
vandens
druskos
porų
200 g dešros
2-3 šaukštai alyvų aliejaus
Padažui:
šaukštas kvietinių miltų
300 ml pieno
žiupsnelis druskos
baltųjų pipirų
šaukštas peletrūnų
200 ml tarkuoto fermentinio sūrio

Nulupkite šakniavaisius ir supjaustykite 0,5 cm dydžio gabalėliais. Kiekvieną daržovių rūšį virkite atskirai, bet tame pačiame vandenyje. Supjaustykite porą žiedeliais, o dešrą – kubeliais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepinkite porą bei šakniavaisius. Ištepkite 1,5 l talpos skardą aliejumi ir suberkite daržoves, sumaišytas su dešros gabalėliais. Paruoškite padažą: supilkite į puodą pieną, suberkite miltus ir kaitinkite nuolat maišydami, kol gausite vientisą masę. Virkite 5 min., paskaninkite druska, pipirais ir peletrūnu. Galiausiai įmaišykite į padažą tarkuoto sūrio. Supilkite padažą į skardą, lygiai paskleiskite ant daržovių. Kepkite 15-20 minučių 250 laipsnių karštumo orkaitėje.