Kepta antis apelsinų marinate
Noriu su jumis pasidalinti keptos anties receptu, kuri puikavosi ant mūsų šventinio stalo. Paprastas keptos anties receptas!
Noriu su jumis pasidalinti keptos anties receptu, kuri puikavosi ant mūsų šventinio stalo. Paprastas keptos anties receptas!
Dorada turi daug privalumų: lengvai išdorojama, turinti mažai kaulų, neriebi, bet ir ne sausa. Iškepta su pomidorais, citrinomis ir česnaku, buvo labai gardi.
Idealu ir kaip patiekalas, ir kaip šventinis užkandis. Labai labai tinkantis alkaniems svečiams.
Paprastas, bet neprastas patiekalas – šventinis zuikis su putpelių kiaušiniais – tinka bet kokiais šventei!
Žuvies kukuliai česnakiniame padaže – idealus sotusis patiekalas mėgstantiems žuvį kitokiu pavidalu.
Tefteliams: vištienos krutinėlė (arba kiaulienos faršo, kam kaip patinka) 70 gr. Basmati ryžių (nevirtų svoris) 1 svogūnas 1 morka 2 šaukštai majonezo vištienos arba mėsos prieskonių druskos, pipirų, česnako skiltelė Padažui: 0.7 stiklinės vandens 5 v.š. pomidorų padažo 3 v.š. grietinės 3 v.š. majonezo 1 v.š. miltų truputi šviežių krapų druska, mėgstami prieskoniai Ryžius išvirti […]
Kada atsibosta paprasti kotlėtai, pradedu improvizuoti su įdarais, tai visada gelbsti 🙂 Reikės: 0,6 kg mentės 2 riekės išmirkyto batono mėsos prieskonių kelių skiltelių česnako kiaušinio pievagrybių svogūno lašinukų v. šaukštas majonezo sūrio džiuvesėlių apvoliojimui aliejaus kepimui Mėsą sumalame kartu su batono riekėm, įspaudžiame porą skiltelių česnako, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Įdarui pakepiname lašinukus, svogūną […]
Reikės: pailgos paprikos (aš visada perku tokia pailgą, šviesiai žalsvą) Basmati ryžiai (gali būti ir kitokie, tiesiog šie man patys skainiausi) malta kiauliena poras morkos kečupas grietinė mėgstami mėsos prieskoniai česnakas pipirai druska dž. čiobreliai šv. krapai Paprikos kotelį išpjauname, išvalome vidų nuo sėklų, apverdame kelias minutes pasūdytame vandenyje.. Atvėsiname. Tuo tarpu išverdame ryžius (neperverdam […]
Reikės: 1 kg raugintų kopūstų; morkos ar 2-jų; svogūno puse paprikos pievagrybių aliejaus pipirų grietinės Receptas labai paprastas: Raugintus kopūstus užpilame verdančiu vandeniu ir troškiname kol jie suminkštės. Svogūną susmulkiname ir pakepiname ant aliejaus, dedame sutarkuotą morką, juostelėm supjaustytą papriką ir pakepiname, kai daržovės truputėlį apkeps, dedame supjaustytus pievagrybius ir dar pakepiname, kol viskas gražiai […]
1 vidutinė cukinija malta mėsa 2 morkos svogūnas puse paprikos 5 griežinėliai marinuoto jalapeno česnakas piprai mėgstami mėsos prieskoniai kiaušinis 100 g smulkiai tarkuoto „Džiūgo“ Cukinijos vidų iskobiam ir supjaustom tokiais laiveliais, keptuvėje pakepiname svogūną, tarkuotas morkas, kubeliais supjaustytą papriką, smulkiai supjaustytą jelapeną ir maltą mėsą (į mėsa sudedame prieskonius, česnako ir pipirų). Kai įdaras […]