Antrieji patiekalai

Spagečiai alla puttanesca

Spagečiai alla puttanesca

Anądien ginčijomės, ką geriausia valgyti vakare, kad gerai jaustumeis, o naktį nesisapnuotų košmarai. Gerai, kai vakarienė garuoja ant stalo kokią septintą, tada gali rinktis ir sotesnius, mėsiškus patiekalus. Bet ką valgyti, kai grįžti namo žymiai vėliau, esi alkanas kaip vilkas ir kyla baisi pagunda prisikimšti kokio nesveiko maisto? Kai norisi pasipjaustyti dešros, marinuoto agurkėlio ir […]

Makaronai su daržovėmis ir miso padažu

Makaronai su daržovėmis ir miso padažu

Reikės: makaronų šaldytų arba  šviežių daržovių (šviežias reikės ilgiau pavirti) pievagrybių svogūno Santa Maria prieskonių lauko kepsniams su dūmo aromatu arba kitokių, kuriuos mėgstate druskos pipirų ghee sviesto arba aliejaus  2 šaukštai miso pastos 200 ml grietinėlės sūrio Džiūgas Makaronus išverdame, likus 5 min. iki jų virimo pabaigos, beriame šaldytas daržoves. Supjaustome svogūnus kubeliais ir pakepiname […]

Toskanietiškos duonos ir pomidorų salotos

Toskanietiškos duonos ir pomidorų salotos

Bemaž jau mėnuo prabėgo nuo paskutinio įrašo. Mano virtuvėje per tą laiką daugiausiai dirbo šaldytuvas, o orkaitė buvo išleista atostogų. Likau namie viena, todėl pusryčiams užteko jogurto su medumi, pietūs išvis kažkur dingdavo, o vakarienei gamindavau salotas ir žiūrėdavau kaip Jamie Oliver kuria restoraną Fifthteen. Pirmos dešimt liepos dienų prabėgo Turkijoje, Egėjo jūros pakrantėje. Izmiras, Kuşadası, […]

Avižinių dribsnių ir daigintų Mung pupelių kepsneliai

Avižinių dribsnių ir daigintų Mung pupelių kepsneliai

Prieš kelias dienas facebooke pamačiau vieną receptą iš daigintų mung pupelių, labai norėjau jį išbandyti, todėl nedvejodama užmerkiau pupeles daiginimui. Daiginti šias pupeles labai lengva: užmerkiau 4 val, tada perploviau, įdėjau į didesnį indą, viršų uždengiau šlapiu popieriniu rankšluoščiu ir palikau per nakti daigintis. Ryte perploviau ir dar palikau pasidaiginti iki pietų, kol reikėjo gaminti. […]

Triušienos plovas

Triušienos plovas

Labai skanus, birus plovas su triušiena! Reikės: 200 g Basmati ryžių  200-300 g triušienos (aš nauduojau Lapino puotos) 2 morkų 2 svogūnų 2 didelių skiltelių česnako geros saujos šviežių arba šaldytų žirnelių druskos, pipirų krapų, petražolių mėgstamų prieskonių pagal skonį (aš nauduojau vištienos) Triušieną supjaustome mažais gabaliukais, pabarstome druska, pipirais, įspaudžiame 1 skiltelę česnako ir viską […]

Antienos ir cukinijų maltinukai

Antienos ir cukinijų maltinukai

Kai daržuose pilna cukinijų ir nebežinote kur jas dėti, tokie maltinukai tikras išsigelbėjimas. Deka cukinijų, maltinukai bus minkšti ir sultingi, puikiai tinka vaikams, kurie nemėgsta dažovių. 12 maltinukų reikės: 340 g antienos kulšelių mėsos (aš naudojau Lapino puotos) Druskos, pipirų 2 skiltelių česnako mėgstamų prieskonių (aš naudojau vištienos) 1 kiaušinio 1 svogūno krapų, petražolių 1/3 didelės […]

Keptas šernienos kumpis

Keptas šernienos kumpis

Tik prasidėjus savaitgaliui, vėlų penktadienio vakarą, gaunu laiškelį – “atvešiu šernienos, pagaminsi ?“. Cha, galvoju, iššūkis (!). Šernienos esu valgiusi gal kartą gyvenime (beje, buvo labai skanu). O apie žvėrieną žinau tik tiek, kad tai liesa ir turinti specifinį kvapą mėsa, kurią skaniai paruošti nėra jau tokia paprasta užduotis. Taip,  kartą bandžiau pagaminti stirnienos kepsnį…Bandymas […]

Antienos ir daržovių troškinys

Antienos ir daržovių troškinys

Reikės: 1 pakuotės (340 g) Šviežios antienos kulšelių mėsos  mėgstamų vištienos prieskonių be druskos 3 skiltelių česnako druskos, pipirų 1/2 žiedinio kopūsto 1 brokolio 2 morkų 1 didelio svogūno raudonojo kario (galima keisti paprastu) 200 ml grietinėlės Mėsą pabarstome prieskoniais, druska, pipirais, įspaužiame 2 skilteles česnako, viską gerai išmaišome ir paliekame bent 10-15 min. Morkas supjaustome kubeliais, […]

Antienos zrazai su daržovių įdaru

Antienos zrazai su daržovių įdaru

5 vnt. reikės: 340 g šviežios antienos kulšelių mėsos 1 nedidelio svogūno 1 -2 skiltelių česnako druskos, pipirų vištienos prieskonių su žolelėmis 1-2 riekelių pilno grūdo batono džiuvesėlių Įdarui: 1/2 mažos cukinijos didelės morkos 1 didelio svogūno 1 skiltelės česnako druskos, pipirų Padažui: 10 g sviesto 200 ml 13 proc. grietinėlės krapų, petražolių Mėsą sumalame kartu […]

Šviežios triušienos dešrelės su žiedinio kopūsto falafeliais

Šviežios triušienos dešrelės su žiedinio kopūsto falafeliais

3-4 asmenims reikės: 250 g „Kitchen me“ šviežių triušienos dešrelių Žiedinių kopūstų falafeliams reikės (išeina maždaug 16-20 vnt): 400 g žiedinio kopūsto, sutarkuoto burokine tarka arba smulkintuve su S formos peiliu pundelio smulkintų žviežių petražolių (jeigu mėgstate, galite dėti kalendras) 1/2 a.š. maltos kalendros 1 a.š. raudonojo kario 1 a.š. ciberžolės 1 a.š. kepimo miltelių 1/2 a.š. […]