Antrieji patiekalai

„Stir-fry“ jautiena su medumi ir daržovėmis

„Stir-fry“ jautiena su medumi ir daržovėmis

Greitas ir nesudėtingas receptas, kuriuo pasidalino mūsų draugai – Kulinare.lt. Mėgstantys kinų maistą tikrai nenusivils šiuo patiekalu.

Patiekalui siūlytume naudoti viršutinę jaučio nugarinės dalį, nes ji yra minkštesnė. Tačiau puikiai tik ir kitos dalys.

Kepta antis apelsinų marinate

Kepta antis apelsinų marinate

Noriu su jumis pasidalinti keptos anties receptu, kuri puikavosi ant mūsų  šventinio stalo. Paprastas keptos anties receptas!

Keptos dorados ir bulvių apkepas

Keptos dorados ir bulvių apkepas

Dorada turi daug privalumų: lengvai išdorojama, turinti mažai kaulų, neriebi, bet ir ne sausa. Iškepta su pomidorais, citrinomis ir česnaku, buvo labai gardi.

Mėsos suktinukai su džiovintomis slyvomis

Mėsos suktinukai su džiovintomis slyvomis

Idealu ir kaip patiekalas, ir kaip šventinis užkandis. Labai labai tinkantis alkaniems svečiams.

Šventinis zuikis su putpelių kiaušiniais

Šventinis zuikis su putpelių kiaušiniais

Paprastas, bet neprastas patiekalas – šventinis zuikis su putpelių kiaušiniais – tinka bet kokiais šventei!

Žuvies kukuliai česnakiniame padaže

Žuvies kukuliai česnakiniame padaže

Žuvies kukuliai česnakiniame padaže – idealus sotusis patiekalas mėgstantiems žuvį kitokiu pavidalu.

Vištienos tefteliai

Vištienos tefteliai

Tefteliams: vištienos krutinėlė (arba kiaulienos faršo, kam kaip patinka) 70 gr.  Basmati ryžių (nevirtų svoris) 1 svogūnas 1 morka 2 šaukštai majonezo vištienos arba mėsos  prieskonių druskos, pipirų, česnako skiltelė Padažui: 0.7 stiklinės vandens 5 v.š. pomidorų padažo 3 v.š. grietinės 3 v.š. majonezo 1 v.š. miltų truputi šviežių krapų druska, mėgstami prieskoniai Ryžius išvirti […]

Mėsos zrazai su pievagrybių-sūrio-lašinukų įdaru

Mėsos zrazai su pievagrybių-sūrio-lašinukų įdaru

Kada atsibosta paprasti kotlėtai, pradedu improvizuoti su įdarais, tai visada gelbsti 🙂 Reikės:  0,6 kg  mentės 2 riekės išmirkyto batono mėsos prieskonių kelių skiltelių česnako kiaušinio pievagrybių svogūno lašinukų  v. šaukštas majonezo sūrio džiuvesėlių apvoliojimui aliejaus kepimui Mėsą sumalame kartu su batono riekėm, įspaudžiame porą skiltelių česnako, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Įdarui pakepiname lašinukus, svogūną […]

Įdaryta paprika

Įdaryta paprika

Reikės:  pailgos paprikos (aš visada perku tokia pailgą, šviesiai žalsvą) Basmati ryžiai (gali būti ir kitokie, tiesiog šie man patys skainiausi) malta kiauliena poras morkos kečupas grietinė mėgstami mėsos prieskoniai česnakas pipirai druska dž. čiobreliai šv. krapai Paprikos kotelį išpjauname, išvalome vidų nuo sėklų, apverdame kelias minutes pasūdytame vandenyje.. Atvėsiname. Tuo tarpu išverdame ryžius (neperverdam […]

Troškinti rauginti kopūstai su daržovėmis

Troškinti rauginti kopūstai su daržovėmis

Reikės:  1 kg raugintų kopūstų; morkos ar 2-jų; svogūno puse paprikos pievagrybių aliejaus pipirų grietinės Receptas labai paprastas: Raugintus kopūstus užpilame verdančiu vandeniu ir troškiname kol jie suminkštės. Svogūną susmulkiname ir pakepiname ant aliejaus, dedame sutarkuotą morką, juostelėm supjaustytą papriką ir pakepiname, kai daržovės truputėlį apkeps, dedame supjaustytus pievagrybius ir dar pakepiname, kol viskas gražiai […]