Antrieji patiekalai

Makaronai su špinatais, cukinija ir sūriu “Džiugas”

Makaronai su špinatais, cukinija ir sūriu “Džiugas”

Reikės: 200 g makaronų 1 maža cukinija didelė sauja špinatų 1 mažas svogūnas 2 skiltelės česnako 100 ml grietinėlės truputi tarkuoto Džiugo  aliejaus druskos, pipirų Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje. Perpilame vėsiu vandeniu, kad nesuliptų (arba verdant įpilame lašelį aliejaus). Keptuvėje kepiname supjaustytą svogūną ir česnaką, dedame supjaustytą cukiniją, kai viskas  gražiai apkepa, metame špinatus, po1-1,5 min pilame grietinėlę ir […]

Kaspinėliai su lašišos padažu

Kaspinėliai su lašišos padažu

Labai labai labai – daugiau nežinau, ką pasakyti apie lašišą ir viską, ką iš jos galima pagaminti. 😉  Reikia: Pusės pakelio makaronų 2 skiltelių česnako 200 ml grietinėlės 200 g šaltai rukytos lašišos pusės nedidelės citrinos sulčių žiupsnelio pipirų Makaronus išverdu su lašeliu aliejaus. Susmulkinu česnaką, pakepinu jį keptuvėje su aliejumi. Į keptuvę spaudžiu citrinos […]

Tortilijos su triušiena ir daržovėmis

Tortilijos su triušiena ir daržovėmis

Vis daugiau žmonių nešasi pietums savo pagamintą maistą priešpiečių dėžutėse, aš manau, kad tai puiki idėja, žinai ką valgai, gali pasigaminti tai, ką mėgsti. Noriu pasiūlyti vieną iš tokių pietų variantų-tortilijos su triušiena ir daržovėmis! Reikės: 2 didesnių arba 4 mažesnių tortilijų salotų Iceberg 1-2 pomidorų 1-2 agurkų 1 nedidelio mėlyno svogūno (supjaustome žiedais, pašlakstome […]

Upėtakis su imbieru ir šparaginėmis pupelėmis

Upėtakis su imbieru ir šparaginėmis pupelėmis

Kadangi žuvį valgome gana retai, tai norėjosi paruošti ją ypatingai. Ir nors iš tikrųjų nieko čia mandro, bet skonis tikrai buvo ypatingas.. 🙂 2 porcijoms reikia: 4 upėtakio gabaliukų 1 nedidelės imbiero šaknies 100 g ryžių 200 g žaliųjų šparagų 2 v.š. sausoje keptuvėje pakepintų sezamų Marinatui: 2 v.š. medaus 5 v.š. sojos padažo 1-2 […]

Omleto vyniotinis su tunu

Omleto vyniotinis su tunu

Pastebiu, kad jau antra savaitė maisto tinklaraščiuose (tiek lietuviškuose, tiek ir užsienietiškuose) karaliauja kiaušiniai. Kitaip ir negali būti – visi laukia Velykų, šviesių ir saulėtų, tikrosios pavasario pradžios. Nors žiema dar niekaip nenori trauktis ir tikriausiai kiaušinius teks ridinėti ant sniego, bet tiek jau to – grožėsimės margučiais baltame patale. Kiaušiniai užėmė ir mano šaldytuvą […]

Idealiai įdaryta bulvė

Idealiai įdaryta bulvė

Bulvė tinka ne tik garnyrui. Ji pati gali būti puikiu pagrindiniu patiekalu. Švariai nuplautą bulvę įpjauti du trečdalius jos pločio. Apipurkšti aliejumi. Į tarpus prikimšti svogūnų riekelių, kumpio arba parmezano sūrio riekelių pakaitomis su sviestu (sviestą geriausia užšaldyti, kad būtų lengviau atpjauti plonas riekeles). Nepamiršti pabarstyti druska ir pipirais. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje […]

Varške ir lašiša įdarytos bulvės

Varške ir lašiša įdarytos bulvės

Tai vienas iš tų patiekalų, kuris iš esmės nereikalauja griežto recepto. Tiesa, prisipažinsiu, kad kai virtuvėje buvau ne „pusžalė“ (kaip dabar), o dar visai „žalia“, labai nemėgau tokių receptų, kurie ingredientų kiekius nurodydavo tokiais epitetais kaip „iš akies“, „žiupsnelis“, „pagal skonį“… Kas, po galais, yra tas „žiupsnelis“? Kartą net ėmiau „googlinti“, kiek gi gramų druskos […]

Skaniausios pasaulyje bulvės

Skaniausios pasaulyje bulvės

Taigi bulvės.. Yra tikriausiai šimtai produktų sveikesnių ir maistingesnių už jas. BUT WHO CARES.  Šitą receptą dariau Kalėdoms, tačiau kaip garnyrinis patiekalas nebuvo priderintos prie kokio main dish. Tad taip ir gavosi, iškepiau, palikau virtuvėje, ir užeidavome į ją, pagriebdavom po bulvę ir jų stebuklingai nebeliko.. Po to dar dariau 2 kartus tą patį receptą […]

Pilno grūdo makaronai su krevėtėmis ir brokoliais

Pilno grūdo makaronai su krevėtėmis ir brokoliais

Krevėtės-galiu pasakyti 100 proc., kad tai mano mylimiausias produktas, jas tiesiog dievinu! Gaila, kad Lietuvoje jos labai pabrango ir dabar jomis mėgautis tenka retokai. Šiandien siūlau greitą patiekalą iš pilno grūdo makaronų, krevėčių ir brokolių! Reikės: 1/2 pakelio pilno grūdo makaronų (aš naudojau Dobele) 400 g virtų krevėčių (galima nauduoti žalias, tiesiog jas reikės pakepti 2-3 […]

Vyne troškinti jaučio žandai

Vyne troškinti jaučio žandai

Netradiciškiems pietums ar vakarienei,pastaruoju metu itin populiarus patiekalas yra tikras delikatesas .Pagaminti nėra sudėtinga, sunkiau rasti ir  nusipirkti šių nerealiai skanių jaučio žandų. Jaučio žandai  troškinami  ilgai žemoje temperatūroje. Gerai ištroškinti tiesiog suyra ir būna labai minkšti,sodraus skonio.Labai rekomenduoju .Restorano vertas patiekalas. Pilnas receptas autorės tinklaraštyje. Sekite autorės FB.