Antrieji patiekalai

Žiedinio kopūsto „ryžiai“ meksikietiškai

Žiedinio kopūsto „ryžiai“ meksikietiškai

Jeigu pavargote nuo mėsos ir kruopų, siūlau pasidaryti veganišką labai skanų patiekalą! Jeigu mėgstate aštresnį maistą, tikrai liksite neabejingi šiems „ryžiams“. Kas nemėgsta aštraus maisto, tiesiog nedėkite aštraus pipiro. 2 asmenims reikės: 1/2 vidutinio žiedinio kopūsto 2 v.š. alyvuogių aliejaus 1/2 geltonos arba raudonos paprikos 1 didelio svogūno 2 skiltelių česnako 1/2-1 čili pipiro (aš […]

Kiaulienos vyniotinis su džiovintais vaisiais, rozmarinu ir cinamonu

Kiaulienos vyniotinis su džiovintais vaisiais, rozmarinu ir cinamonu

Kai pietų žada užsukti būrelis žmonių,  kiaulienos vyniotinis gelbėja nuo ilgo lindėjimo virtuvėje. Skaniausias jis man su džiovintais vaisiais, rozmarinu ir trupučiu cinamono, bet šiaip įdaro variacijų gali būti labai daug. Paprastai valgome vyniotinį karštą, bet jei lieka koks gabaliukas, jis būna puikiausiai suvartojamas kitą dieną vietoje šalto užkandžio. Taigi, jei norite paprastai pagaminamo ir […]

Varške įdaryti baklažanai

Varške įdaryti baklažanai

Varškė, matyt, vienas universaliausių maisto produktų, tinkantis tiek desertams, tiek pietums ar vakarienei. O varške įdarytos daržovės – vienas dažniausių patiekalų ant mano stalo. Paprikos, bulvės, cukinijos… Šį kartą baklažanai. Pastabos: Suprantama, kad į varškės masę galima dėti ką tik norite (arba ką tik turite). Proporcijas pateikiu apytikslias, jei turite, tarkime, varškės truputį mažiau ar […]

Vištienos štrombolis – neįpareigojantis patiekalas

Vištienos štrombolis – neįpareigojantis patiekalas

Prisipažinsiu, pavadinimas tikrai įmantrus – daug įmantresnis už patį patiekalą. Iš esmės tai kažkas panašaus į perlenktą picą. Tik kitokios formos. Suprantama, kad į vidų galima dėti bet ką – jei nevalgote mėsos, dėkite daržoves, jei nevalgote daržovių, dėkite mėsą. Pagrindinis dalykas, kurio nereikėtų keisti – padažas ir sūris. Man iš tiesų patinka neįpareigojantys patiekalai. […]

Žiedinių kopūstų kotletai

Žiedinių kopūstų kotletai

Šiandien išbandžiau vienos mamytės Žanos receptą, tai žiedinių kopūstų kotletai, tai buvo meilė nuo pirmo kasnio😋👍💕 Tikrai labai rekomenduoju ir jums išbandyti, todėl dalinuosi receptu! Reikės: Žiedinio kopūsto (apie 700 g) 2 kiaušinių Druskos Pipirų Svogūnų laiškų Krapų Džiuvėsėlių Aliejaus kepimui Prie jų dariau padažą: Keli šauktai graikiško jogurto Šaukštelis skanaus majonezo Citrinos sultys Krapai […]

Kundiumai –  senoviškas receptas šiuolaikiniam stalui

Kundiumai – senoviškas receptas šiuolaikiniam stalui

Kundiumai- tai senoviški rusų virtinukai, kurie yra kepami, o paskui dar troškinti tam tikrame sultinyje. Įdarą galime rinktis įvairų, aš šį kartą išbandžiau su lęšių ir daržovių įdaru. Virtinukams reikės (išeina apie 50 vnt): Tešlai: 330 g miltų (aš nauduojau šviesius speltos) 200 ml verdančio vandens 4 v.š. aliejaus 1/2 a.š. himalajų druskos Įdarui: 150 […]

Labai skanios salotos su antiena ir keptais nektarinais

Labai skanios salotos su antiena ir keptais nektarinais

Noriu pasiūlyti dar vieną  labai skanių vasariškų salotų receptą su pikantiška antiena, jai reikės: 1 pakuotės (350 g) KITCHEN me antienos filė „Pikantiški“ pjausniai 2 nektarinų salotų lapų mikso pakepintų migdolų riešutų alyvuogių aliejaus balzamiko acto Padažui: 1 citrinos sulčių 1 skiltelės česnako (įspausti) 2 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežių […]

Gardūs triušienos maltinukai su grikių rizotto

Gardūs triušienos maltinukai su grikių rizotto

Artėjant savaitgaliui noriu Jums pasiūlyti labai gardžių triušienos maltinukų bei pasakiško skonio grikių rizotto su baravykais receptą pietums. Tokie maltinukai puikiai tiks ir mažiems vaikučiams, tik vietoj rizotto išvirkite paprastai grikių košės, pagardintos sviestu. Triušieną rinkausi jau maltą, mūsų jau pamėgto draugo Lapino puota, ačiū jiems labai! Žinoma triušieną galima rinktis ir nesmulkintą, tada ją reikėtų […]

Vištiena kepta su apelsinų-rozmarino sviestu

Vištiena kepta su apelsinų-rozmarino sviestu

Mano brangioji močiutė, ruošdama kelintąjį patiekalą, sakydavo – kam Velykos, kam Kalėdos, o virėjui tiktai bėdos. Kad tos bėdos būtų mažesnės ir ne tokios varginančios, reikia kepti labai skanią, aromatingą ir sultingą vištienos krūtinėlę, kuriai prireiks vos kelių ingredientų. Apelsinų-rozmarino sviestas čia daro stebuklus. O kas drįs ginčytis, kad jų nereikia. Ir ne tik per […]

Sultinga antienos filė su vasariškomis salotomis

Sultinga antienos filė su vasariškomis salotomis

Birželis daugumai asocijuojasi su braškemis ir neabejoju, jog dauguma šiuo metu turite jų savo šaldytuvuose. Todėl kokias salotas rinktis prie keptos antienos, man daug klausimų nekilo, turint omeny, kad antiena puikiai dera su vaisias :) Šiandien išbandžiau mūsų draugo Kitchen me Antienos filė su prieskoniais. Iškart noriu pasakyti, kad labai patiko, jog antienos filė buvo supakuota į […]