Antrieji patiekalai

Ryžiais ir feta įdaryti pomidorai

Ryžiais ir feta įdaryti pomidorai

Šįkart lengviems pietums pomidorus įdariau ryžiais su feta ir alyvuogėmis. Manau, tokie pomidorai labai tiktų prie paprastai keptos žuvies vietoje garnyro. O jei į įdarą dar pridėtume virtos/keptos vištienos ar grybų, išeitų puikus ir sotus pagrindinis patiekalas. Reikės: 6 vidutinio dydžio kietesnių pomidorų 0,5 st. ryžių 0,75 st. vandens 10-15 juodųjų alyvuogių 100 g fetos […]

Triušienos ir obuolių kamuoliukai

Triušienos ir obuolių kamuoliukai

Reikės: 250 g šviežios smulkintos triušienos 2 a.š. alyvuogių aliejaus 1 smulkinto svogūno 1 tarkuoto obuolio 1/2 v. š. smulkintų šviežių petražolių 1 v.š.  prieskoninių žolelių mišinio 1/2 ekologiško vištienos sultinio kubelio 2 v.š. maltų džiuvesėlių druskos, maltų pipirų augalinio aliejaus kepti miltų apvoliojimui Įkaitiname alyvuogių aliejų ir pakepiname pusę pjaustyto svogūno apie 3 min. Rankomis […]

Vištiena su 40 skiltelių česnako

Vištiena su 40 skiltelių česnako

Praeito sekmadienio pietūs gausiai iškvėpino namus česnaku. Šiai prieskoninei daržovei jaučiu meilę ir pagarbą dar nuo tada, kai močiutė tepdavo duoną sviestu, barstydavo druska, smulkintu česnaku ir ragindavo valgyti, kad nepultų visokios “kvarabos“. Dar ir dabar kartais susitepu tokį sumuštinį, nes man tiesiog skanu. Kaip skanu ir naudoti česnaką ruošiant bet kokią mėsą, jūros gėrybes, […]

Ravioli genujietiškai ir ravioli su graikiniais riešutais

Ravioli genujietiškai ir ravioli su graikiniais riešutais

Labai prastai atrodantis, bet tikrai įdomaus skonio patiekalas. Vis kažkas kito, nei koldūnai su kiaulienos faršo įdaru.. Pasak knygutės “Šis tas gurmanams. Itališki patiekalai”, norit pasigaminti šių ravioli’ų, reikės: Tešlai: 1,5 stiklinės miltų 2 kiaušinių 2 šaukštelių aliejaus žiubsnio druskos Įdarui (genujietiškam): mažo gabaliuko lašinukų 50g vištienos [naudojau virtą krūtinėlę] 100g špinatų [naudojau šaldytus] riekelės […]

Vištiena su citrinom ir slyvų padažu

Vištiena su citrinom ir slyvų padažu

Receptas, gimęs sumaišius du patiekalus: “Vištiena su citrinų padažu” ir “Kalakutiena su slyvų padažu”. Kadangi negalėjau apsispręsti, kurio patiekalo noriu labiau, teko gamintis pirmąjį su antrojo priemaiša. Ką gi, pavyko skaniai. Naudojau: 2 vištienos filė gabaliukus citriną ir dar vienos citrinos sultis keletą alyvuogių 50ml alyvuogių aliejaus 3 skilteles česnako 4 šaukštus smulkintų džiovintų čiobrelių […]

Vištienos kepsneliai su traškia Džiugo plutele

Vištienos kepsneliai su traškia Džiugo plutele

Seniai nusižiūrėtas, bet taip niekad ir nepabandytas. Bet kai vėl pamačiau jį čia, negalėjau atsilaikyti. Šiam patiekalui reikia: vištienos krūtinėlių filė [sunaudojau 3] šiek tiek daugiau nei pusės puodelio miltų druskos, pipirų pagal skonį 2 didelių kiaušinių + šaukšto vandens 1.5 puodelio džiūvėsėlių 0.5 puodelio tarkuoto “Džiugo” sūrio sviesto, aliejaus kepimui Procesas: Kiaušinį išplakam su […]

Vištienos šašlykai, marinuoti kokoso piene

Vištienos šašlykai, marinuoti kokoso piene

Kaip mėgstu gražius, saulėtus savaitgalius leisti pas tėvus kaime.. Grynas oras, ramybė, gamta ir maistas, keptas ant laužo – nuostabu. Man tai – puiki galimybė išbandyti vis naujus marinatus. Šįkart vištienos krūtinėlių filė marinavau tokiu marinatu: skardinė kokosų pieno keletas šaukštelių vištienos prieskonių [geriau būtų su mažiau druskos] pora šaukštelių kario miltelių [taip, šito negailim] […]

Sojų kepsneliai su saldžiarūgščiu padažu (kepti ant laužo)

Sojų kepsneliai su saldžiarūgščiu padažu (kepti ant laužo)

Šis tas, ką ant laužo kepti gali ir vegetarai :) Reikės: sojų kepsnelių vandens, druskos, sojų padažo, skysto medaus, citrinų sulčių Gaminam šitaip: Sojų kepsnelius išverdam pasūdytam vandeny. Nuspaudžiam vandens perteklių. Iš medaus, sojų padažo ir citrinos sulčių sumaišom padažą (ingredientų dedam pagal skonį). Užpilam ant sojų kepsnelių. Paliekam kuriam laikui. Vėliau veriam ant iešmų […]

Makaronai su špinatais, cukinija ir sūriu „Džiugas“

Makaronai su špinatais, cukinija ir sūriu „Džiugas“

Reikės: 200 g makaronų 1 maža cukinija didelė sauja špinatų 1 mažas svogūnas 2 skiltelės česnako 100 ml grietinėlės truputi tarkuoto Džiugo  aliejaus druskos, pipirų Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje. Perpilame vėsiu vandeniu, kad nesuliptų (arba verdant įpilame lašelį aliejaus). Keptuvėje kepiname supjaustytą svogūną ir česnaką, dedame supjaustytą cukiniją, kai viskas  gražiai apkepa, metame špinatus, po1-1,5 min pilame grietinėlę ir […]

Kaspinėliai su lašišos padažu

Kaspinėliai su lašišos padažu

Labai labai labai – daugiau nežinau, ką pasakyti apie lašišą ir viską, ką iš jos galima pagaminti. 😉  Reikia: Pusės pakelio makaronų 2 skiltelių česnako 200 ml grietinėlės 200 g šaltai rukytos lašišos pusės nedidelės citrinos sulčių žiupsnelio pipirų Makaronus išverdu su lašeliu aliejaus. Susmulkinu česnaką, pakepinu jį keptuvėje su aliejumi. Į keptuvę spaudžiu citrinos […]