Šventinis zuikis su putpelių kiaušiniais
Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Produktai:
- 1 kg maltos mėsos (aš dariau iš kiauienos+vištienos)
- 250 g apdžiūvusio batono
- 0.5 litro pieno
- 2 kiaušinių
- 12 putpelių kiaušinių
- didelio svogūno
- 1 morkos
- 2 česnakų skiltelių
- petražolių
- druskos, pipirų
Batoną išmirkome piene, nusunkiame ir sumalame kartu su mėsa. Kiaušinių trynius įmaišome į mėsą. Putpelių kiaušinius kietai išverdame, nulupame. Svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame stambiai, česnaką sutraiškome ir kelias minutes pakepiname ant aliejaus. Daržoves supilame į mėsą, beriame žalumynus, gardiname druska ir pipirais, prieskoniais. Gerai išmaišome.Kiaušinių baltymus išplakame iki standumo. Atsargiai įmaišome į mėsą.Puse faršo išklojame silikoninę formą keksui, išdeliojame putpelių kiaušinius ir uždengiame likusiu faršu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Ištraukiame zuikį , apverčiame, dedame ant kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar kelias minutes pakepiname kol truputi apskrunda.
Skanaus!