Mišrainė „Ananasas”
Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Reikės:
- 3 virtų bulvių
- 3 kietai virtų kiaušinių
- porą gabaliukų virtos vištienos filė (~300g)
- tarkuoto fermentinio sūrio (~100g)
- keletą marinuotų agurkėlių
- svogūno galva (~70g)
- majonezas (~100g)
- pagal skonį druskos ir pipirų (ar kitų prieskonių)
- papuošimui graikiniai riešutai ir svogūnų laiškai arba porai
Virtas bulves bei kiaušinius sutarkuojame burokine tarka. Fermentinį sūrį taip pat sutarkuojam. Mažais kubeliais supjaustome vištieną, svogūnus bei agurkus. O tada viską dėliojame sluoksniais:
1 sluoksnis – virtų bei stambia tarka smulkintų bulvių
2 sluoksnis – smulkinti svogūnai
3 sluoksnis – maždaug pusė virtos bei smulkintos vištienos
4 sluoksnis – kubeliais pjaustyti marinuoti agurkėliai
5 sluoksnis – kita dalis smulkintos vištienos
6 sluoksnis – smulkiai sutarkuotas sūris
7 sluoksnis – burokine tarka smulkinti kiaušiniai
Kiekvieną sluoksnį patepam šaukštu majonezo bei pabarstom prieskoniais. Baigę sluoksniuoti “ananasą” aptepame majonezu.Papuošiame graikiškais riešutais ir padarome „uodega” iš svogūno laiškų