Mišrainė „Ananasas”

Mišrainė „Ananasas”

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Reikės:

  • 3 virtų bulvių
  • 3 kietai virtų kiaušinių
  • porą gabaliukų virtos vištienos filė (~300g)
  • tarkuoto fermentinio sūrio (~100g)
  • keletą marinuotų agurkėlių
  • svogūno galva (~70g)
  • majonezas (~100g)
  • pagal skonį druskos ir pipirų (ar kitų prieskonių)
  • papuošimui graikiniai riešutai ir svogūnų laiškai arba porai

Virtas bulves bei kiaušinius sutarkuojame burokine tarka. Fermentinį sūrį taip pat sutarkuojam. Mažais kubeliais supjaustome vištieną, svogūnus bei agurkus. O tada viską dėliojame sluoksniais:

1 sluoksnis – virtų bei stambia tarka smulkintų bulvių
2 sluoksnis – smulkinti svogūnai
3 sluoksnis – maždaug  pusė virtos bei smulkintos vištienos
4 sluoksnis – kubeliais pjaustyti marinuoti agurkėliai
5 sluoksnis – kita dalis smulkintos vištienos
6 sluoksnis – smulkiai sutarkuotas sūris
7 sluoksnis – burokine tarka smulkinti kiaušiniai

Kiekvieną sluoksnį patepam šaukštu majonezo bei pabarstom prieskoniais. Baigę sluoksniuoti “ananasą” aptepame majonezu.Papuošiame graikiškais riešutais ir padarome „uodega” iš svogūno laiškų


Mišrainė