Naminiai ledai labai paprastai –patarimai ir receptai

Naminiai ledai labai paprastai –patarimai ir receptai

Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt

Neįmanoma įsivaizduoti vasaros be ledų. Ledai pusryčiams, pietums ir vakarienei? O kodėl gi ne?! Žinoma, lengviausia užsukti į parduotuvę ir įsigyti indelį ar pakuotę, tačiau, juk nieko nėra geriau ir sveikiau už namuose pagamintus ledus. Ir tokius, kurių gamyba užtrunka kelias minutes, nereikia sudėtingo ledų aparato, o ingredientai yra kiekvienoje virtuvėje.

Minkštų ledų gudrybė – perplakimas

Šiuolaikinių ledų gamyba namuose, savo reikmėms nereikalauja neįprastų įrankių. Viskas yra tiesiog namuose. Receptų esama įvairių, tačiau pagrindas – viską gerai išplakti. Norint kad ledai būtų puresni ir nesusidarytų ledo kristalai, pradėjusius vėsti ledus po kelių valandų buvimo šaldiklyje, reikėtų antrą kartą perplakti ir vėl palikti šaldiklyje.

Paprastai vėsimo procesas trunka apie 6-8 valandas. Tačiau jei mėgstate skystus, „patižusius“ ledus – galite skanauti ir po 3-4. Perplakti reikėtų po maždaug 3-4 valandų nuo pagaminimo.

Šios gudrybės efektyvumą patvirtina ir tinklaraštininkė pasivadinusi „Skanėstai“, o jos naminių ledų receptas su braškėmis vilioja darbų imtis kaip  pat.

Ledus gaminkite iš anksto, tačiau ne daug

Norint, jog ledai būtų ledais, o ne tiesiog vėsia skysta mase, juos reikia gaminti iš anksto. Sakykim, pagaminus iš ryto, bus galima mėgautis vakare, tuo tarpu pasigaminus vakare, perplakus ryte, pietums jau galima mėgautis ledais su karštu pyragu.

Naminiai ledai, dėl to, kad gaminami iš natūralių produktų ir be konservantų, galioja daug trumpiau, nei parduotuviniai. Todėl rekomenduojama gaminti tiek, kiek galite suvalgyti per porą dienų. Žinoma, kuomet pasigaminate skanius ledus, tai šansų, jog jie užsiliktų šaldytuve, beveik nėra. Tą patvirtina ir gaminęsi namuose kavos ledus iš vos 4 ingredientų. Paprasti, tačiau gardūs ledai neužsiliko šaldiklyje antrai dienai.

Išbandykite grietinėlės alternatyvas

Įprasta kalbant apie ledus, galvoti, jog minkštų ledų pagrindinis ingredientas yra grietinėlė. O be jos galime pasidaryti šaldytų sulčių šerbetus. Tačiau tai ne visai tiesa, galima išsisukti ir be grietinėles ir valgyti ledus.

Štai maisto tinklaraštininkė pasivadinusi „Skanėstai“ grietinėlę pakeitė rikotos sūriu, gaminant medaus ledus. Ir ji mano, jog puikiausiai būtų tikęs ir maskarponės sūris. Minkštas riebus pagrindas gali būti keičiamas rikotos, maskarponės ar panašiais sūriais.

Naminiai ledai be cukraus

Pagal nutylėjimą, ledai privalo būti saldūs. Tačiau kas sakė, jog juose privalo būti cukraus? Pakeiskite jį į jums įprastą sveikesnę alternatyvą – medų, agavų sirupą, kokosų žiedų sirupą ar kitą saldiklį.

Taigi, yra ką išbandyti vasaros pradžioje. O jei pritrūksite receptų ir idėjų, užsukite į Virtuvesmenas.lt skiltį „Naminiai ledai“.