Medaus ledai su mėtomis

Medaus ledai su mėtomis

Recepto autorius: Skanėstai

“Ji“ receptai paprastai mane nuvilia. Neretai išeina visai kitokie, negu paveikslėlyje, ir ne tik, kad išvaizda, bet net ir konsistencija. Taip jau teko vienus ledus mest lauk. Todėl dažnai man kyla klausimas – ar publikuojamus receptus redakcija ar dar kas nors bent jau išbando? O gal aš šioj vietoj esu užkeikta ir dauguma žurnalo receptų man tiesiog neišeina? Įdomu būtų išgirsti Jūsų patirtis.
Vis dėlto, vienas ledų receptas man patiko, todėl juo dalinuosi.

Gal nuotraukoje ir neatrodo labai „apetitnai“, bet kalta čia aš, mat nusipirkau keistą ledų šaukštą, kuris nepadaro tų dailių, lygių rutuliukų, o tiesiog kažkaip išknaibo tuos ledus. Teks pirkt naują.
3 porcijoms reikia:

  • kelios šakelės šviežių mėtų
  • 250 g rikotos (kitą kartą bandyčiau su maskarpone ar plakta grietinėle)
  • 2 v.š. medaus
  • 2 v.š. maltų migdolų
  • 25 ml brendžio

Eiga: Mėtų lapelius nuplauti, susmulkinti. Rikotą keletą kartų pertrinti per sietelį, sumaišyti su garų vonelėje ištirpdytu medumi (jei medus šviežias, skystas – to daryti NEREIKIA), mėtų lapeliais, brendžiu ir migdolais. Viską išplakti mikseriu, pilti į plokščią, sandariai uždaromą indą ir dėti į šaldiklį. Kas kelias valandas pamaišyti šakute, kad neliktų ledo kristalėlių (taip rašo receptas, aš to nedariau ir jokių kristalėlių neaptikau).
Skanaus!
Medaus ledai su mėtomis