Braškiniai ledai

Recepto autorius: Skanėstai
Šį rytą pradėjau neįprastais pusryčiais – dubenėliu, pilnu naminių braškinių ledų. O geriausia dalis ta, kad ledų aš jau kuris laikas nemėgstu. Man jie tai per riebūs, tai neskanūs, tai per šalti. ? Kam nuo vaikystės likau ištikima, tai šaldytų sulčių ledams. Beeeet, dabar “aš nemėgstu ledų“ drąsiai keičiu į “aš nemėgstu NEnaminių ledų“. ? Šis paprastas receptas, aptiktas pas Beatą mano skoniui idealiai tiko. Šie naminiai ledai gaivūs, saldžiarūgščiai, vientisi, maloniai tirpstantys. Ir svarbus momentas – jei turit kokteilių plaktuvą – pagaminami be jokio vargo. Nekantrauju išmėgint ir su kitokiomis uogomis ar vaisiais.
1 litrui ledų pagaminti reikia:
- 450 g braškių
- 200 g graikiško jogurto (naudojau “Aistė“)
- 180 ml plakamosios grietinėlės 35% riebumo
- 200 g saldinto sutirštinto (kondensuoto) pieno
- žiupsnelio druskos
- 1 a.š. medaus
Eiga:
- Braškes nuplauti, nuimti kotelius ir sudėti į kokteilinę. Kartu sudėti jogurtą, kondensuotą pieną, medų ir įberti žiupsnelį druskos. Viską gerai suplakti iki vientisos masės.
- Tuomet supilti neplaktą grietinėlę ir dar viską šiek tiek paplakti, kol grietinėlė įsimaišys į braškių masę.
- Viską supilti į indą, kuriame šaldysite ledus ir patalptinti į šaldymo kamerą.
- Svarbus žingsnis: kad išvengčiau kristalėlių, apie kuriuos daugelis rašė komentaruose, pasinaudojau Beatos patarimu: po kokių 8 valandų šaldymo, kai ledai dar nebuvo visiškai sukietėję (paragavus jaučiau tikrai nemažai kristalėlių), sukrėčiau juos į kokteilinę ir dar kartą gerai perplakiau. Todėl ryte valgiau vientisus, malonios konsistencijos ledus. Taigi būtinai rekomenduoju nepatingėti ir vardan tobulų ledų šiek tiek pasiterlioti. ?
Virtuvesmenas.lt rekomenduoja išbandyti daugiau skanėstų su braškėmis: Receptai su braškėmis
Idėjos ir patarimai kaip pasigaminti skanesnius ledus straipsnyje Naminiai ledai labai paprastai –patarimai ir receptai.