„Stir-fry“ jautiena su medumi ir daržovėmis
Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt
Greitas ir nesudėtingas receptas, kuriuo pasidalino mūsų draugai – Kulinare.lt. Mėgstantys kinų maistą tikrai nenusivils šiuo patiekalu.
Patiekalui siūlytume naudoti viršutinę jaučio nugarinės dalį, nes ji yra minkštesnė. Tačiau puikiai tik ir kitos dalys.
Patiekalui reikės:
- 400g jautienos
- 1 puodelio smidrų
- ½ puodelio pjaustytos paprikos
- 2 valg. š. aliejaus
- 3 česnako skiltelių
- 1 valg. š. tarkuoto arba smulkinto imbiero
- 2 valg. š. sojų padažo
- 2 valg. š. ryžių acto
- 1 arb. š. sezamo sėklų aliejaus
- ~1 valg. š. medaus
- Druskos
- Pipirų
- 2 valg. š. skrudintų sezamo sėklų
Gaminimas:
- Jautieną supjaustome 2-3cm dydžio plonomis juostelėmis.
- Ant didelės ugnies įkaitiname keptuvę.
- Sudedame jautieną ir kepame apie 4 minutes, kol mėsa šiek tiek apskrus.
- Dedame smulkintą česnaką, imbierą, smidrus, ir papriką. Kepiname dar apie 2 minutes.
- Dedame sojų padažą, ryžių actą, sezamų aliejų bei medų. Maišydami dar pakepiname apie 2 minutes.
- Pagardiname druska bei pipirais.
- Patiekiame su ryžiai ir apibarstę sezamo sėklomis.
- Skanaus!