„Stir-fry“ jautiena su medumi ir daržovėmis

„Stir-fry“ jautiena su medumi ir daržovėmis

Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt

Greitas ir nesudėtingas receptas, kuriuo pasidalino mūsų draugai – Kulinare.lt. Mėgstantys kinų maistą tikrai nenusivils šiuo patiekalu.

 Patiekalui siūlytume naudoti viršutinę jaučio nugarinės dalį, nes ji yra minkštesnė. Tačiau puikiai tik ir kitos dalys.

Patiekalui reikės:

  • 400g jautienos
  • 1 puodelio smidrų
  • ½ puodelio pjaustytos paprikos
  • 2 valg. š. aliejaus
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 valg. š. tarkuoto arba smulkinto imbiero
  • 2 valg. š. sojų padažo
  • 2 valg. š. ryžių acto
  • 1 arb. š. sezamo sėklų aliejaus
  • ~1 valg. š. medaus
  • Druskos
  • Pipirų
  • 2 valg. š. skrudintų sezamo sėklų

Gaminimas:

  1. Jautieną supjaustome 2-3cm dydžio plonomis juostelėmis.
  2. Ant didelės ugnies įkaitiname keptuvę.
  3. Sudedame jautieną ir kepame apie 4 minutes, kol mėsa šiek tiek apskrus.
  4. Dedame smulkintą česnaką, imbierą, smidrus, ir papriką. Kepiname dar apie 2 minutes.
  5. Dedame sojų padažą, ryžių actą, sezamų aliejų bei medų. Maišydami dar pakepiname apie 2 minutes.
  6. Pagardiname druska bei pipirais.
  7. Patiekiame su ryžiai ir apibarstę sezamo sėklomis.
  8. Skanaus!