Įdaryta paprika

Įdaryta paprika

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Reikės:

  •  pailgos paprikos (aš visada perku tokia pailgą, šviesiai žalsvą)
  • Basmati ryžiai (gali būti ir kitokie, tiesiog šie man patys skainiausi)
  • malta kiauliena
  • poras
  • morkos
  • kečupas
  • grietinė
  • mėgstami mėsos prieskoniai
  • česnakas
  • pipirai
  • druska
  • dž. čiobreliai
  • šv. krapai

Paprikos kotelį išpjauname, išvalome vidų nuo sėklų, apverdame kelias minutes pasūdytame vandenyje.. Atvėsiname. Tuo tarpu išverdame ryžius (neperverdam galima netgi truputi nedavirti), sumalame mėsą. Į faršą dedame mėgstamų prieskonių,įspaudžiame česnako,  sumaišome su ryžiais.Pakepiname supjaustytą porą ir sutarkotas morkas, truputi padruskiname ir papiriname. Puse daržovių dedame į mėsą, kitą pusę paliekame padažui. Papriką įdarome mėsa sy ryžiais ir daržovėmis ,apkepame keptuvėje  ir sudedame i puodą. Užpilame verdančiu vandeniu, maždaug iki pusės. Kol paprika troškinasi, padarome padažą. Sumaišome perpus kečupą ir grietinę, įdedame truputi druskos, pipirų truputi daugiau, kas mėgsta aštriau :), dž. čiobrelio ir šv. krapų. Papriką troškiname apie  15 min., supilame padažą,atsargiai išmaišome su sultiniu, susidariusiu, kol troškinosi paprika ir dar 5-7 min. patroškiname.

Labai skanu su šviežiomis bulvėmis 🙂

Skanaus!


Įdaryta paprika