Įdaryta paprika
Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Reikės:
- pailgos paprikos (aš visada perku tokia pailgą, šviesiai žalsvą)
- Basmati ryžiai (gali būti ir kitokie, tiesiog šie man patys skainiausi)
- malta kiauliena
- poras
- morkos
- kečupas
- grietinė
- mėgstami mėsos prieskoniai
- česnakas
- pipirai
- druska
- dž. čiobreliai
- šv. krapai
Paprikos kotelį išpjauname, išvalome vidų nuo sėklų, apverdame kelias minutes pasūdytame vandenyje.. Atvėsiname. Tuo tarpu išverdame ryžius (neperverdam galima netgi truputi nedavirti), sumalame mėsą. Į faršą dedame mėgstamų prieskonių,įspaudžiame česnako, sumaišome su ryžiais.Pakepiname supjaustytą porą ir sutarkotas morkas, truputi padruskiname ir papiriname. Puse daržovių dedame į mėsą, kitą pusę paliekame padažui. Papriką įdarome mėsa sy ryžiais ir daržovėmis ,apkepame keptuvėje ir sudedame i puodą. Užpilame verdančiu vandeniu, maždaug iki pusės. Kol paprika troškinasi, padarome padažą. Sumaišome perpus kečupą ir grietinę, įdedame truputi druskos, pipirų truputi daugiau, kas mėgsta aštriau :), dž. čiobrelio ir šv. krapų. Papriką troškiname apie 15 min., supilame padažą,atsargiai išmaišome su sultiniu, susidariusiu, kol troškinosi paprika ir dar 5-7 min. patroškiname.
Labai skanu su šviežiomis bulvėmis 🙂
Skanaus!