Bulvių-mėsos apkepas

Bulvių-mėsos apkepas

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Reikės :

  • bulvių -600 g
  • pakepintos vištienos arba mėsos  faršo- 250 g
  • pievagrybių- 200 g
  • 1 svogūno
  • 12% grietinės -100 ml
  • šalto vandens- 200 ml
  • mišinio Maggi idea
  • sūrio- 50 g

Bulves nuskutame ir supjaustome labai plonais griežinėliais (3 mm) , aš dariau su vištiena tai ją supjausčiau labai smulkiai ir pakepiau su svogūnu ir pievagrybiais, kol įdaras truputi atvės, pasigaminau padažą, jį padaryti labai lengva, kadangi turėjau Magggi idea mišinio bulvių-mėsos  apkepui, tai jį tiesiog sumaišiaus su grietine ir vandeniu. Imame karščiui atsparų indą, ištepame jį aliejumi, ant dugno plonai išdėliojame bulves, paskui mūsų įdarą, po to vėl bulvės, įdarą  ir ant viršaus bulves, užpilame viską padažu ir pabarstome sūriu. Kepame  iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 min..

Skanaus!