Žuvies kukuliai česnakiniame padaže

Žuvies kukuliai česnakiniame padaže

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Kukuliams:

  • 0,5 kg. žuvies filė
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 1 kiaušinis
  • kelios česnako skiltelės
  • prieskoniai, druska
  • žalumynai
  • miltų kukulių apvoliojmui

Padažui:

  • 200 ml. grietinėlės
  • 2 v.š. grietinės
  • 4 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
  • druskos
  • prieskonių

Žuvį ir svogūną sumalame mėsmale. Morką ir česnaką sutarkuojame smulkia tarka. Viską sumaišome, įmušame kiaušinį, beriame prieskonius, žalumynus. Jei faršas labai „skystas”- įberiame džiūvėsėlių (aš įbėriau 2 v.š.). Šlapiomis rankomis formuojame kukulius, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje, kol gražiai apskrunda iš visų pusių.

Sumaišome padažo ingridientus (česnaką susmulkiname). Kukulius sudedame į kepimo formą vieną šalia kito ir užpilame padažą. Troškiname iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Skanaus!


Žuvies kukuliai česnakiniame padaže

Žuvies kukuliai česnakiniame padaže