Žuvies kukuliai česnakiniame padaže
Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Kukuliams:
- 0,5 kg. žuvies filė
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 1 kiaušinis
- kelios česnako skiltelės
- prieskoniai, druska
- žalumynai
- miltų kukulių apvoliojmui
Padažui:
- 200 ml. grietinėlės
- 2 v.š. grietinės
- 4 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
- druskos
- prieskonių
Žuvį ir svogūną sumalame mėsmale. Morką ir česnaką sutarkuojame smulkia tarka. Viską sumaišome, įmušame kiaušinį, beriame prieskonius, žalumynus. Jei faršas labai „skystas”- įberiame džiūvėsėlių (aš įbėriau 2 v.š.). Šlapiomis rankomis formuojame kukulius, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje, kol gražiai apskrunda iš visų pusių.
Sumaišome padažo ingridientus (česnaką susmulkiname). Kukulius sudedame į kepimo formą vieną šalia kito ir užpilame padažą. Troškiname iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Skanaus!