Pomidorų ir agurkų salotos su grietine

Vasaros pradžia kvepiančios naminės salotos. Viskas, galima sakyti iš savo daržo – šviežut šviežutėliai.
6 porcijoms :
- 2 agurkai,
- 4 stambesni pomidorai,
- 1 svogūno galvutė,
- 100 g grietinės,
- maltų pipirų, druskos.
Nuplauti pomidorai ir agurkai supjaustomi griežinėliais, kurie sudedami atskirai eilutėmis į pusiau gilų pusdubenį.Iš viršaus pabarstomi druska ir pipirais.Svogūnai supjaustomi smulkiais kubeliais arba griežinėliais ir gražiai sudedami tarp pomidorų bei agurkų eilučių.
Prieš patiekiant į stalą, užpilama plakta grietine.
Priklausomai nuo sezono ir to kas užderėjo darže, galima papildyti riekutėmis pjaustytais ridikėliais, mažomis morkytėmis, svogūnų laiškais.
Įvairumo dėlei, grietinę galima pakeisti alyvuogių aliejumi.