Antrieji patiekalai

Malta mėsa  įdarytos bulvės

Malta mėsa įdarytos bulvės

Reikės  bulvių maltos mėsos mėsos prieskonių pipirų druskos česnako  fermentinio sūrio Bulves nuskutame, perpjauname perpus. Bulvių apačią truputi  nupjauname, kad bulves būtų patogiau statyti į kepimo indą, vidų iškobiame šaukštu ar peiliu, aš tai dariau su bulvių skustuku, padarant vietos mėsai. Bulves kelias minutes apverdame pasūdytame vandenyje, atvėsiname.Mėsą sumalame, padruskiname, įberiame mėsos prieskonių, papipiriname ir […]

Vištienos kotletai su varške ir žalumynais

Vištienos kotletai su varške ir žalumynais

Galbūt kažkam bus neįprastas toks derinys, bet tikrai puikus kotletukai 🙂 Reikės: vištienos krutinėlės pakelio varškės kiaušinio žalumynų prieskonių druskos pipirų Padažui 200 g grietinės 2 skiltelių česnako pipirų druskos šaukštas miltų ir šiek tiek vandens Krutinėlę sumalame, dedame varškės, beriame prieskonių, druskos ir pipirų. Taip pat dedame supjaustytus žalumynus ir įmušame kiaušinį. Viską išmaišome. […]

Virti kukurūzai kaip pas močiutę kaime

Virti kukurūzai kaip pas močiutę kaime

 Kai buvau maža, pas močiutę Ukrainoje visada valgydavom virtus kukurūzus, nes jie tiesiog augo pas močiute darže 🙂 Kai kurūzai išvirdavo, dar šiltus juos aptepdavome sviestu ir pabarstydavome druska, begalo skanu, kukurūzai turi būti nepernokę, nes tada jie neskanūs, kieti.

Vištienos kukuliai su grietinėlės – sūrio padažu

Vištienos kukuliai su grietinėlės – sūrio padažu

Reikės:  1 vištienos krutinėlės vištienos prieskonių 1 svogūno 3 skiltelių česnako 1 kiaušinio  200 ml grietinėlės  80 g kietojo sūrio, pvz  smulkiai tarkuoto „Džiūgo“ krapų margarinio  (kepimo formai aptepti) Eiga: Vištienos krutinėlę sumalame, įberiame prieskonius, įdedame labai smulkiai pjaustytą svogūną (arba sumalame kartu su krutinėle), įspaudžiame skiltelę česnako, dedame kiaušinį ir viską išmaišome. Formuojame valgomo […]

Spageti su pievagrybiais ir medžiotojų dešrelėm

Spageti su pievagrybiais ir medžiotojų dešrelėm

Reikės: Makaronų spageti; medžiotojų dešrelių;  didelis indelis pievagrybių 2-3 skilteles česnako; 200 ml grietinėlės žalumynų kietojo sūrio Džiūgo aliejaus kepimui Spageti išverdame pagal instrukciją, tuo tarpų pakepiname ant aliejaus  pievagrybius,  supjaustytas griežinėliais medžiotojų dešreles, įspaudžiame česnako , įpilame grietinėlės ir suberiame žalumynus. Truputį patroškiname, įdedame išvirtus spageti ir keleta min dar patroškiname. Paruoštą spagetį lekštėse […]

Vištienos suktinukai su šonine

Vištienos suktinukai su šonine

Noriu pasiūlyti labai skanius ir gražius vištienos suktinukus su šonine, jie tiks kiek įprastiems pietums tiek ir šventinam stalui 🙂 Taigi reikės: vištienos krūtinėles ar dviejų (iš vienos išejo 6 suktinukai), žiūrint kiek suktinukų jums reikės parūkytos šoninės juostelių raudonos paprikos varškės sūrelio petražolių, krapų druskos, pipirų vištienos prieskonių aliejaus Krūtinėlę supjaustom kepsniais, lengvai pamušame, […]

Užkeptos bulvių puselės

Užkeptos bulvių puselės

Šios bulvės tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat galima valgyt ir vienas su salotom. Įdarą galima improvizuoti, galima dėti pakepintų lašinukų, pievagrybių, jau čia kaip sakoma fantazijos reikalas 🙂 Reikės: mažesnių arba vidutinių bulvių 2 šaukštų grietinės saujos supjaustytų svogūnų laiškų krapų druskos pipirų 100 g smulkiai tarkuoto parmezano (aš naudojau […]

Troškintos daržovės su kukuliais

Troškintos daržovės su kukuliais

Reikės: maltos mėsos druskos pipirų bulvių morkų ryžių lauro lapų grietinės Bulves supjaustome kubeliais, morkas plonais giežinėliais, Mėsą sumaišome su druska ir pipirais, padarome kukuliukus ir juos pavoliuojame ryžiuose.Į puoda dedame bulves su morkom, beriame druskos, pipirų, lauro lapų. Ant viršaus dedame kukulius. Pilame verdančio vandens ir troškiname apie 20-25 min. Dedame grietinės ir atsargiai […]

Grilio sezono atidarymas – kokius patiekalus gaminsime šiemet?

Grilio sezono atidarymas – kokius patiekalus gaminsime šiemet?

Šylantys orai maisto gurmanams reiškia tik viena – grilio sezono pradžią. Visgi šiemet sezoną atidarome kitaip: vakarėlius su draugais po atviru dangumi keičia pasisėdėjimai kieme ar namų balkone su šeimos nariais, o pamėgtus gatvės maisto turgelius ar festivalius atstoja namų virtuvė. Šiuo laikotarpiu, kai laisvė keliauti ir ragauti apribota, grilio patiekalų tendencijos kviečia leistis į […]

Artišokai su prancūzišku padažu

Artišokai su prancūzišku padažu

Artišokai artišokai.. Vieni išgirdę šį žodį susiraukia, kiti – nusišypso, dar kiti – tik pagūžčioja pečiais.. Tokia buvau ir aš. Gyvenime nebuvau ragavus artišokų. Jokiam pavidale. Todėl, vedama smalsumo, šiais metais įkalbėjau mamą savo darže priglausti šią daržovę [juk čia daržovė, ar ne? 🙂 ]. Augalai užaugo gražūs, kaimynė vis nusistebėdavo “ką jūs ten tokio […]