Antrieji patiekalai

Menkė su prieskoninėmis žolelėmis ir pomidorais

Menkė su prieskoninėmis žolelėmis ir pomidorais

Žinau, kad pomidorų sezonas jau kaip ir baigėsi, bet gal dar galima rasti šviežių lietuviškų… Šiaip ar taip labai norėjau išbandyti šį receptą. Nieko jame ypatingo nėra. Žuvis plius pomidorai. Tiesą pasakius, recepte net nėra druskos ar pipirų, nors aš įdėjau. Su ja ar be jos – vis tiek puikus lengvos vakarienės patiekalas, o dar […]

Vištiena su baklažanais ir granatais

Vištiena su baklažanais ir granatais

Planuoju vasaros atostogas. Marokas, o gal dar kart Egiptas?.. Kad įkvėpimas aplankytų ir būtų lengviau apsispręsti – rytietiška, lengvai kvepianti cinamonu vištiena  su baklažanais, raudonaisiais svogūnais, granatų sėklomis ir grąžgarstėmis. Mmmmmm… 5 vištienos šlaunelių; 3 v.š. granatų sirupo; truputį cinamono; alyvuogių aliejaus; pusė galvutės česnako (padalinti skiltelėmis, nelupti); 2 raudonieji svogūnai; 1 baklažanas; pusė granato […]

Kepti makaronai su pomidorais, mocarela ir baziliku

Kepti makaronai su pomidorais, mocarela ir baziliku

Paprastas, todėl mielas – makaronų apkepas su ištikimąja pomidorų, mocarelos sūrio ir baziliko trijule tiesiog niekada nenuvilia. 400 g konservuotų pomidorų (maža skardinė); 200 g spiralinių makaronų; mocarelos rutuliukas; baziliko lapelių (žiemą šaldytų, vasarą – šviežių) 2 saujų šviežiai tarkuoto parmezano (naudoju “Džiugą“); pusė balto svogūno + 1 skiltelė česnako; žiupsnelio džiovintų čiobrelių; 1 a.š. […]

Draugų pica – negali atsibosti!

Draugų pica – negali atsibosti!

Pati skaniausia. Kol kas skanesnės neragavau nei vienoje picerijoje. Gerai žinomos “Kaimiškos“ picos atitikmuo, bet naminė…todėl skanesnė. :p Su draugais kepamės tik ją ir nepanašu, kad kada nors ji mums atsibostų. 😉 Apie picos padą norisi pasakyti, kad skaniausi man arba pagal Beatą, arba pagal J. Oliverį. Šį kartą bus pagal Oliverį, padas gaunasi kažkas […]

Triušiena garstyčių padaže

Triušiena garstyčių padaže

Švelni triušiena garstyčių padaže-puikus pasirinkimas šeimos pietums! Darbo nedaug, o skonis tikrai puikus! Gausiai šeimai pamaitinti reikės: 1 šviežio triušio druskos, šviežiai grūstų pipirų pagal skonį 1 a.š. džiovinto raudonėlio 1-1.5 a.š. džiovinto česnako miltelių 2 vidutinių svogūnų 1 didelio puodelio daržovių arba vištienos sultinio 5 a.š. Dižono garstyčių 150 ml grietinėlės 1/2 a.š. džiovinto čiobrelio […]

Tiesiog mėsainiai amerikietišku stiliumi

Tiesiog mėsainiai amerikietišku stiliumi

Tęsiu amerikietišku stiliumi. Tai pirmieji mėsainiai, kuriuos dariau nuo pradžių iki pabaigos, t.y., nuo bandelių iki padažo, viską kruopščiai ir pagal receptą (tik kiekius šiek tiek koregavau). Žinoma, laiko šiek tiek atėmė, bet, maniau, kad terlionės bus daugiau. Viskas pavyko puikiai, todėl tikiu, kad, užėjus nesveiko maisto manijai, rinksiuosi šį sveikesnį variantą. Pastabos: Kaip jau […]

Mėsos maltinukai su daržovėmis

Mėsos maltinukai su daržovėmis

Garnyras prie mėsos ar žuvies dažnai tampa galvosūkiu. Bulvių košė, ryžiai, grikiai, kuskusas… Šį kartą buvo daržovės. Greitai paruošiamos, nereikalaujančios įmantrių prieskonių, grietinėlės ar kokių nors kokosų pienų. Sumetei, sumetei ir džiaugiesi puikiu garnyru. Nors man net nereikėjo ir maltinukų. Pastabos: Viskas taip paprasta, kad nėra net jokių pastabų. Gal viena – jei nemėgstate (ar […]

Ryžiais ir feta įdaryti pomidorai

Ryžiais ir feta įdaryti pomidorai

Šįkart lengviems pietums pomidorus įdariau ryžiais su feta ir alyvuogėmis. Manau, tokie pomidorai labai tiktų prie paprastai keptos žuvies vietoje garnyro. O jei į įdarą dar pridėtume virtos/keptos vištienos ar grybų, išeitų puikus ir sotus pagrindinis patiekalas. Reikės: 6 vidutinio dydžio kietesnių pomidorų 0,5 st. ryžių 0,75 st. vandens 10-15 juodųjų alyvuogių 100 g fetos […]

Triušienos ir obuolių kamuoliukai

Triušienos ir obuolių kamuoliukai

Reikės: 250 g šviežios smulkintos triušienos 2 a.š. alyvuogių aliejaus 1 smulkinto svogūno 1 tarkuoto obuolio 1/2 v. š. smulkintų šviežių petražolių 1 v.š.  prieskoninių žolelių mišinio 1/2 ekologiško vištienos sultinio kubelio 2 v.š. maltų džiuvesėlių druskos, maltų pipirų augalinio aliejaus kepti miltų apvoliojimui Įkaitiname alyvuogių aliejų ir pakepiname pusę pjaustyto svogūno apie 3 min. Rankomis […]

Vištiena su 40 skiltelių česnako

Vištiena su 40 skiltelių česnako

Praeito sekmadienio pietūs gausiai iškvėpino namus česnaku. Šiai prieskoninei daržovei jaučiu meilę ir pagarbą dar nuo tada, kai močiutė tepdavo duoną sviestu, barstydavo druska, smulkintu česnaku ir ragindavo valgyti, kad nepultų visokios “kvarabos“. Dar ir dabar kartais susitepu tokį sumuštinį, nes man tiesiog skanu. Kaip skanu ir naudoti česnaką ruošiant bet kokią mėsą, jūros gėrybes, […]