Antrieji patiekalai

Idealiai įdaryta bulvė

Idealiai įdaryta bulvė

Bulvė tinka ne tik garnyrui. Ji pati gali būti puikiu pagrindiniu patiekalu. Švariai nuplautą bulvę įpjauti du trečdalius jos pločio. Apipurkšti aliejumi. Į tarpus prikimšti svogūnų riekelių, kumpio arba parmezano sūrio riekelių pakaitomis su sviestu (sviestą geriausia užšaldyti, kad būtų lengviau atpjauti plonas riekeles). Nepamiršti pabarstyti druska ir pipirais. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje […]

Varške ir lašiša įdarytos bulvės

Varške ir lašiša įdarytos bulvės

Tai vienas iš tų patiekalų, kuris iš esmės nereikalauja griežto recepto. Tiesa, prisipažinsiu, kad kai virtuvėje buvau ne „pusžalė“ (kaip dabar), o dar visai „žalia“, labai nemėgau tokių receptų, kurie ingredientų kiekius nurodydavo tokiais epitetais kaip „iš akies“, „žiupsnelis“, „pagal skonį“… Kas, po galais, yra tas „žiupsnelis“? Kartą net ėmiau „googlinti“, kiek gi gramų druskos […]

Skaniausios pasaulyje bulvės

Skaniausios pasaulyje bulvės

Taigi bulvės.. Yra tikriausiai šimtai produktų sveikesnių ir maistingesnių už jas. BUT WHO CARES.  Šitą receptą dariau Kalėdoms, tačiau kaip garnyrinis patiekalas nebuvo priderintos prie kokio main dish. Tad taip ir gavosi, iškepiau, palikau virtuvėje, ir užeidavome į ją, pagriebdavom po bulvę ir jų stebuklingai nebeliko.. Po to dar dariau 2 kartus tą patį receptą […]

Pilno grūdo makaronai su krevėtėmis ir brokoliais

Pilno grūdo makaronai su krevėtėmis ir brokoliais

Krevėtės-galiu pasakyti 100 proc., kad tai mano mylimiausias produktas, jas tiesiog dievinu! Gaila, kad Lietuvoje jos labai pabrango ir dabar jomis mėgautis tenka retokai. Šiandien siūlau greitą patiekalą iš pilno grūdo makaronų, krevėčių ir brokolių! Reikės: 1/2 pakelio pilno grūdo makaronų (aš naudojau Dobele) 400 g virtų krevėčių (galima nauduoti žalias, tiesiog jas reikės pakepti 2-3 […]

Vyne troškinti jaučio žandai

Vyne troškinti jaučio žandai

Netradiciškiems pietums ar vakarienei,pastaruoju metu itin populiarus patiekalas yra tikras delikatesas .Pagaminti nėra sudėtinga, sunkiau rasti ir  nusipirkti šių nerealiai skanių jaučio žandų. Jaučio žandai  troškinami  ilgai žemoje temperatūroje. Gerai ištroškinti tiesiog suyra ir būna labai minkšti,sodraus skonio.Labai rekomenduoju .Restorano vertas patiekalas. Pilnas receptas autorės tinklaraštyje. Sekite autorės FB.

Vištienos ir brokolių zrazai su grybais

Vištienos ir brokolių zrazai su grybais

Aš toliau eksperimentuoju, bandau paslėpti vaikų nemėgstamas daržoves, mamos tikrai mane supras! Mano vaikai, jei tik pamato brokolius, iškart paskelbia bado streiką, todėl reikia kažkaip suktis iš padėties. Tokie kotletai puiki išeitis, kai norisi, kad vaikas suvalgytų ne tik mėsos, bet ir daržovių. Mums dariau su grybų įdaru, o mažajam 3 metukų be įdaro. Reikės: […]

Gaivūs antienos salotų laiveliai

Gaivūs antienos salotų laiveliai

Labai gaivūs salotų laiveliai su antiena, apelsinais ir žemės riešutais. Reikės:  350 g Kitchen Me Antienos file „Žolelių“ didkepsnio Salotų Romane 3 vnt.  svogūno laiškų 1 apelsino 50 g skrudintų žemės riešutų Padažui: 40-50 ml apelsinų sulčių 1 v.š. ryžių acto (galima keisti obuolių) 1 v.š. tyro alyvuogių aliejaus 1/2 a.š. himalajų druskos 1/3 a.š. čili dribsnių […]

Rytietiškas ryžių troškinys

Rytietiškas ryžių troškinys

Neseniai atradau tinklaraštį Ant medinės lentelės.  Ir it pašėlusi puoliau gaminti Kristinos siūlomus receptus (keliais pasidalinsiu ir čia). Šis troškinys pavergė mane, rytietiškų patiekalų gerbėją. Manasis ryžius labai nefotogeniškas gavosi, bet skonis… Pasakiškas, todėl rekomenduoju ir skatinu pulti gaminti jį jau šios savaitės pietums ar vakarienei! Nuotraukose nesimato, bet šis patiekalas yra su kalmarais. Jaučiuosi apgauta, nes tikėdamasi […]

Pietūs vos per 15 min

Pietūs vos per 15 min

Labai greitai pagaminamas patiekalas iš vakarykštės keptos mėsos. Pas mus liko 4 vištienos kumpeliai, kuriuos kepiau orkaitėje rankovėje, todėl toks patiekalas labai gelbsti, kai reikia pamaitinti visą šeimą, panaudojant likučius. Mėsa gali būti įvairi-kepti mėsos gabaliukai, kotletai, kepsniukai, kas lieka nuo vakarykštės dienos pietų ar vakarienės. 3-4 asmenims reikės: 1/2 pakelio makaronų, aš nauduojau cornetti rigati […]

Ryžių, baklažanų ir riešutų troškinys

Ryžių, baklažanų ir riešutų troškinys

Namie vis gulėjo baklažanas, tai atėjo eilė kažką su juo pagaminti, tada  radau šį receptą, pagal kurį padariau troškinuką su mažais pakeitimais :) Išeiga 3-4 porcijos Jums reikės: 200 g ilgagrūdžių „Basmati“ ryžių; 50 g juodųjų laukinių ryžių (aš dėjau raudonuosius) 2 šaukštelių juodojo sezamo (galima keisti baltu); šaukštelio kmyninio kumino; 700 ml vandens; 50 […]