Užkeptos bulvių puselės

Užkeptos bulvių puselės

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Šios bulvės tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat galima valgyt ir vienas su salotom. Įdarą galima improvizuoti, galima dėti pakepintų lašinukų, pievagrybių, jau čia kaip sakoma fantazijos reikalas 🙂

Reikės:

  • mažesnių arba vidutinių bulvių
  • 2 šaukštų grietinės
  • saujos supjaustytų svogūnų laiškų
  • krapų
  • druskos
  • pipirų
  • 100 g smulkiai tarkuoto parmezano (aš naudojau jau sutarkuotą Džiūgą)
  • truputėlį džiuvesėlių

Noriu pasiūlyti neįprastą būdą pagaminti bulves su lupena.

Tam,kad jas greitai išvirti su lupena,  įmame maišelį, dedame į jį gerai su šepetelių nuplautas bulves perpjautas perpus. Maišelyje darome mažas  skylutes su šakute ir jį užrišame. Dedame maišelį su bulvėmis  ant lėkštės ir dedame į miktrobangę. Kepame ant didžiausio galingumo 7 min ar 8- jei bulvės vidutinės (neimkite didelių, nes neprakeps vidus) Įšėmus maišelį ir atrišus duodame bulvėm atvėsti.

Kai puselės atvėsta, atsargai su šaukšteliu išskobiame vidų, paliekant kraštelius. Įdarą suminkome su šakute, dedame porą šaukštų grietinės, pjaustytus svogūno laiškus, kapotus krapus, sūrį, beriame druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišome. Įdarom mūsų bulvių laivelius įdaru. Sudedame  įdarytas puseles į karščiui atsparų indą. Pabarstome bulvių puselių
viršų
džiuvesėliais. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie val arba kol viršus gražiai apskrus, galima įjungti grilio funkcija, pas ką ji yra tada laikas manau  sutrumpėtų.

Šaltinis


Užkeptos bulvių puselės

Užkeptos bulvių puselės

Užkeptos bulvių puselės