Tailandietiška sriuba

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Šiandien išbandžiau fantastiško skonio sriubą, receptą jos radau viename iš Nr. žurnalo „Žmonės”. Su vyru likom labai sužavėti, visiems labai rekomenduoju!
Receptas:
- 2 svogūnai
- 2 skiltelės česnako
- 0,5 aitriosios paprikos (galima dėti 1 ar 1,5 , kas mėgsta labai aštrų maistą)
- 2 šaukšteliai šviežiai tarkuotos imbiero šaknies
- nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- 1,5 l daržovių sultinio
- nedidelė sauja makaronų
- 1 sauja smulkiai supjaustytų svogūno laiškų
- 200 g lukštentų tigrinių krevečių (tinka krabų mėsa, lašiša ar vištiena, nuo to ką dėsite, priklausys sriubos skonis)
- 200-300 ml kokosų pieno
- druskos
- pipirų
- šviežių kalendrų (aš neturėjau tai dėjau petražolių)
- 0,5 citrinos
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome, sudedame į keptuvėje įkaitintą aliejų, suberiame kapotą aitriąją papriką (geriau dėti be sėklų), tarkuotą imbierą ir citrinos žievelę. Nuolat maišydami kepame 2-3 min. Į puodą įpilame daržovių sultinį, kai jis užverda, dedame makaronus, puodą uždengiame ir verdame ant silpnos ugnies apie 15 min- kol išverda makaronai. Kol verda makaronai, supjaustome svogūno laiškus ir juos trumpai pakepiname, dedame į sriubą. Sudedame į sriubą, taip pat prieš tai kepintus ingredientus. Kai makaronai išverda, į sriubą pilame kokosų pieno, beriame smulkiai kapotų petražolių ar kalendrų, įberiame druskos, pipirų, ispaudžiame puse citrinos sulčių ir dedame krevetes. Paverdame kokia minutę pusantros, kol sušils krevetės. Svarbu neperverti krevečių, nes kitaip jos pasidarys guminės ir neskanios!
Skanaus!