Vištienos tefteliai

Vištienos tefteliai

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Tefteliams:

  • vištienos krutinėlė (arba kiaulienos faršo, kam kaip patinka)
  • 70 gr.  Basmati ryžių (nevirtų svoris)
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 2 šaukštai majonezo
  • vištienos arba mėsos  prieskonių druskos, pipirų, česnako skiltelė

Padažui:

  • 0.7 stiklinės vandens
  • 5 v.š. pomidorų padažo
  • 3 v.š. grietinės
  • 3 v.š. majonezo
  • 1 v.š. miltų
  • truputi šviežių krapų
  • druska, mėgstami prieskoniai

Ryžius išvirti (nepervirti). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Krutinelę sumalame. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 C apie 40 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!

Labai skanus patiekalas, tikrai rekomenduoju!

P.S. iš nurodytos normos  išėjo du tokie indeliai 🙂


Vištienos tefteliai