Bulvių ir obuolių apkepas
4 porcijoms reikės:
1kg bulvių, 400g saliero gumbo,
druskos, pipirų,
2 rūgštokų obuolių,
1 česnako skiltelės,
keleto šalavijų lapelių,
30g sviesto,
250g plaktos grietinėlės,
100g tarkuoto fermentinio sūrio.
Nuskustas bulves ir saliero šaknį supjaustyti plonomis riekelėmis. Salierą porą min. patroškinti pasūdytame vandenyje, nupilti, perpilti šaltu vandeniu, nuvarvinti. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti nestorais žiedais. Smulkiai supjaustyti česnaką ir šalavijo lapus.Formą ištepti sviestu, sudėti pusę bulvių, pabarstyti druska, pipirais, ant viršaus užberti pusę česnako, šalavijų, uždėti sluoksnį salierų ir obuolių žiedų. Užpilti pusę grietinėlės. Vėl taip pat sluoksniais sudėti likusius produktus, apibarstyti sūriu. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti apie valandą.