Šviežių kopūstų sriuba


500 g mėsos su kaulais (perpus jautienos ir rūkytos kiaulienos),
1 nedidelė gūžė kopūstų,
1 morka ir kitų prieskoninių daržovių,
2 šaukštai pomidorų košės,
10 abiejų rūšių pipirų,
lauro lapas,
0.5 šaukšto miltų,
0.5 stiklinės grietinės,
3.5 l vandens.

Išvirti sultinį ir perkošti.Kopūstus supjaustyti, ištrinti druska, sudėti į perkoštą sultinį ir, atidengus indą, virti.Sriubai verdant, sudėti paspirgintas morkas, svogūnus ir petražoles.Kai daržovės bus minkštos, sudėti paspirgintus su riebalais miltus ir pomidorus ir pavirinti dar 5 – 10 min.Duodant į stalą, į lėkštę įdėti po šaukštą grietinės.
Priekopūstų sriubos duodamos virtos arba keptos bulvės.