Grybų ir baltagūžių kopūstų apkepas
1 kg baltagūžių kopūstų,
50–60g riebakų,
500g šviežių grybų,
100g liesos rūkytos mėsos,
1-2 svogūnai,
1-2 kiaušiniai,
2 stiklinės vandens arba sultinio,
druskos, miltų,
riebalų, muskato riešuto,
šaukštas grietinės,
džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio.Nuvalytą kopūstą supjaustyti ir patroškinti su riebalais ir skysčiu. Grybus ir svogūnus smulkiai sukapoti ir apkepinti riebaluose su mėsos kubeliais. Produktus susluoksniuoti formoje taip, kad viršutinis ir apatinis sluoksniai būtų kopūstų. Kiaušinius išplakti su skysčiu, miltais, druska, tarkuotu muskato riešutu ir užpilti ant kopūstų. Viršų apibarstyti maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu, pašlakstyti grietine, ištirpintu sviestu ir kepti, kol apsitrauks rausva plutele.Patiekti su virtomis bulvėmis ir daržovių salotomis.