Briuselio kopustų apkepas


800 g briuselio kopūstų
2 l vandens
340 g virto lieso kumpio
1/2 stiklinės karšto mėsos sultinio
3 kiaušyniai
1/2 stiklinės pieno
druskos
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
baltųjų pipirų
malto muskato riešuto

Briuselio kopūstai nuvalomi ir nuplaunami. Į pasūdyta verdantį vandienį suberiami kopūstai, uždengiami ir verdami 10 – 15 min. ant mažos ugnies. Kumpis supjaustomas plonais šiaudeliais. Kopūstai sudedami į kepimo formą. Ant jų išdeliojama pusė paruošto kumpio ir užpilama karštu mėsos sultiniu. Orkaitė įkaitinama. Kiaušyniai išplakami su pienų, druska, pipirais, muskato riešutu. Kopūstai su kumpiu užpilami šio plakiniu. Likę kumpio šiaudeliai suklojami formos viduryje ir apibarstomi sūriu. Viskas uždengiama folija ir kepama orkaitėje 15 min. Po to folija nuimama ir apkepas kepamas dar 10 min.
Valgoma su duona ar bulvėmis.